Labiausiai saugomas žmogus pasaulyje? Kaip keliauja JAV prezidentas ir kodėl jo kelionės kainuoja milijonines sumas

Valstybės valdymas reikalauja išlaidų. Juk valdininkams reikia keliauti į susitikimus, pirkti darbo priemones, mokėti atlyginimus ir kt. Mes skundžiamės, kad mūsų valdininkai išleidžia didžiules sumas neaiškiems pirkiniams – tačiau tai yra niekis, palyginus su tuo, kiek kainuoja išlaikyti valdymo aparatą JAV.

 

Štai vien prezidentinio lėktuvo, kurio mūsų šalis neturi, išlaikymas JAV pareikalauja milijonų dolerių. Neseniai paaiškėjo, kad vien per dabartinio JAV prezidento Donaldo Trumpo pirmąjį kadencijos mėnesį kelionės atsiėjo įspūdingus 10 milijonų dolerių.

 

Žinoma, JAV prezidento keliavimas nėra toks paprastas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Tai yra sudėtinga logistinė operacija, kurioje dalyvauja šimtai žmonių, dešimtys automobilių ir oro flotilė. Tad galbūt jau pasidarė aiškiau, kaip susidaro tokio dydžio išlaidos?

 

Taigi, kaip atrodo visa kelionės operacija?

 

Visų pirma – prezidentinis lėktuvas „Boeing VC-25A“, vadinamas „Air Force One“. Tiesą sakant, šį pavadinimą turi du prezidentiniai lėktuvai. „VC-25A“ yra stipriai modifikuota lėktuvo „Boeing 747-200B“ versija. Nors šie lėktuvai pradėjo tarnauti dar 1990 metais, kai šaliai vadovavo prezidentas George‘as Bushas, jie buvo užsakyti prezidento dar Ronaldo Reagano, t.y. maždaug 5 metais anksčiau.

 

Anot kompanijos „Boeing“, kiekviename lėktuve skrenda 26 žmonių įgula, o šie lėktuvai gali skraidinti 70 keleivių – įskaitant patį prezidentą, vyriausybės atstovus, slaptųjų tarnybų agentus ir svečius. Bendras lėktuvo kabinos plotas siekia net 370 kvadratinių metrų, todėl tai yra tarsi skraidantys Baltieji rūmai, valdantys šalį iš daugiau nei 10 kilometrų aukščio. Tiesa, kompanijos „General Electric“ varikliai CF6-50 buvo pakeisti galingesniais CF6-80 iš naujesnio „Boeing 747-300“ lėktuvo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tarp kitų prezidentinio lėktuvo patobulinimų yra:

 

Galimybė papildyti lėktuvą kuru ore;
Gynybinės raketų sistemos;
Eletroninės atsakomosios gynybos sistemos;
Operacinė;
Galimybė išgyventi elektromagnetinį smūgį, sukeltą branduolinio detonavimo;
Komunikacinės galimybės kontroliuoti karo padėtį iš bet kurio pasaulio taško.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Didelių kelionių metu į orą pakyla abu prezidentiniai VC-25A lėktuvai – vienas gabena prezidentą, o kitas yra tarsi atsarginis lėktuvas, skirtas nelaimės atvejams.

 

Paskaičiuota, kad 2014 metais vykusios prezidento Baracko Obamos kelionės į Los Andželą metu, viena valanda skrydžio mokesčių mokėtojams atsiėjo 206 000 dolerių. Į šią sumą įėjo kuras, skrydžio metu suvartotas maistas, gėrimai ir įvairios priemonės – o taip pat lėktuvo priežiūra.

 

Palyginimui, įprastoms oro linijoms valanda skrydžio lėktuvu „Boeing 747“ kainuoja nuo 20 000 iki 25 000 dolerių.

 

VC-25A valdo kompanija „Presidential Airlift Group“ Joint Base Andrews bazėje, esančioje Merilende.

 

Žinoma, kelionės išlaidos neapsiriboja vien išlaidomis prezidentiniam lėktuvui. Prezidentas žeme keliauja, savaime suprantama, limuzinais, žinomais „The Beast“ (liet. žvėris) pavadinimu. Šie limuzinai yra itin šarvuoti, pagaminti ant kompanijos „General Motors“ sunkvežimio bazės ir turintys „Cadillac“ kėbulą. Šie monstrai turi viską, ko reikia – nuo pilnos balistinės apsaugos iki kraujo saugyklos tam atvejui, jei prezidentui kas nors nutiktų.

 

 

Kiekvienas iš 12 šių prezidentūrai priklausančių limuzinų, kuriais važinėjosi B. Obama, kainuoja po 1,5 milijono dolerių. Tiesa, D. Trumpas jau gavo naujesnes šių limuzinų versijas, kurių kaina nėra žinoma.

 

Šie limuzinai nukeliauja į reikiamą vietą iš anksto ir jau būna paruošti paimti iš lėktuvo išlipusį prezidentą. Tai reiškia, kad jie turi būti iš anksto nuskraidinti krovininiais lėktuvais „Boeing C-17 Globemaster III“.

 

Jeigu prezidentas labai skuba, jis gali iškeisti savo limuziną į sraigtasparnį „Marine One“. Sraigtasparniai „Sikorsky VH-3D Sea King“, VH-60N arba „Boeing MV-22“ dažniausiai keliauja po tris.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Marija

Manau Putinui daug daug daugiau kainuoja visa apsauga ir spec. Lektuvas.. ir tt
Bet,juk JAV..turtinga,o Rusija – biedna salis ,bet kur biednesnis,ten prezidentas turtingesnis.

Tunguska

Keista, bet Caro turtus skaičiuoja tik Rusai tautybėje. Gal juos Tungusko kometa paveikė?

Pyktis.

Bandziau suprasti ka cia paraset. Pagauti minty. Nu,bet kazkaip neiseina.

reevoliucija

Cia tikriausia turima galvoje, kad tik po “tunguskos” aukstai civilizuotoje Rusijoje kilo gyvuliska reevoliucija.

Taip pat skaitykite