Visata aktyviai kaista: mokslininkai išsiaiškino priežastį


Ohajo valstijos universiteto specialistai paskelbė išvadą, kad kosminės erdvės temperatūra per pastaruosius 10 milijardų metų padidėjo 10 kartų: dabar ji lygi dviem milijonams Celsijaus laipsnių. Panašu, kad mokslininkams pavyko išsiaiškinti kaitinimo priežastis, amžinai nutraukiant klausimą.

 

Temperatūros kilimą lemia gravitacinis poveikis tamsiosioms medžiagoms ir dujoms, kurios gamina šilumą, sakoma tyrime. Tyrimai patvirtina 2019-ųjų Nobelio premijos laureato Jimo Peebleso žodžius. Vyras pasakojo apie didžiulės struktūros susidarymą kosminėje erdvėje, atsirandančią dėl tamsiosios medžiagos ir dujinių medžiagų gravitacinio žlugimo.

 

Laikui bėgant, veikiant gravitacijai, tamsioji materija ir dujos susijungia. Dėl to atsiranda galaktikos ir jų sankaupos. Kiekvieną kartą atsparumas didėja, o tai lemia šiltų dujų išsiskyrimą iš susidariusios struktūros.

 

Temperatūra buvo matuojama naudojant „Planck ESA“ ir „Sloan Digital Sky Survey“ duomenis. Ekspertai susiejo skirtingą informaciją, kad būtų galima stebėti dujų poslinkį link raudonos šviesos bangos spektro. Raudonojo poslinkio metodas yra aktualus, nes iš objektų sklindanti šviesa yra labai toli nuo mūsų planetos. Skirtingo amžiaus šviesos emisijų palyginimas ir dujinių medžiagų temperatūros tyrimas ankstyvojoje Visatoje padėjo sužinoti vidutinius temperatūros rodiklius šalia Žemės.

 

Jokiu būdu nereikia kažkaip koreliuoti Žemės rutulio atšilimo ir Visatos temperatūros kilimo. Tai visiškai skirtingi reiškiniai, pažymėjo mokslininkai.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
inkognito

Kažkokia nesamonė nulepesdrinta. Visata plečiasi ir tolsta objektai vieni nuo kitų,reiškia turi viskas vėsti,kaisti pradeda kai dėl gravitacinės konstantos viskas pradeda sukibti į vieną objekta,pvz. juodoji skylė tiek prisiurbia meterijos ir ją suspaudžia iki neįsivaizduojamų dydžių kad materija pradeda kaisti ir galų galę sprogsta išlaisvindama neįsivaizduojama kiekį energijos kuri ne tik nugali juodosios skylės gravitacija bet ir duoda impulsą plėstis erdvėje,ir to pasekmėje atsiranda laiko sąvoka kuri neegzistuoja tol kol materija yra gravitacijos gniaužtuose juodojoje skylėje.

Amžinai nutrauktas ž

mokslininkams pavyko išsiaiškinti kaitinimo priežastis, amžinai nutraukiant klausimą. Atsirandančią dėl tamsiosios medžiagos ir dujinių medžiagų gravitacinio žlugimo

Taip pat skaitykite