5 Dalai Lamos “pamąstymai”, ieškantiems tiesos

Tikima, kad dalai lama – tai bodhisatvos Avalokitešvaros emanacija ir mirusio dalai lamos reinkarnacija (tulku). Pasak Gelug mokyklos, po mirties dalai lamos siela įsikūnijanti naujagimyje, kurį lamos atpažįsta pagal tradicinę sistemą identifikuodami 5–7 m. vaikus (naujuoju dalai lama parinktas vaikas pasižymi proto guvumu, geba atpažinti dalai lamai skirtus daiktus).

 

5 Dalai Lamos “pamąstymai”

 

1. Pasaulis

 

Pasaulinė taika gali būti grindžiama tik žmogaus vidiniu pasauliu. Jei paklausime, kas sunaikina mūsų vidinį pasaulį, atsakymas nebus ginklai ar išorės grėsmės, bet mūsų vidiniai trūkumai, pavyzdžiui, pyktis. Tai viena iš priežasčių, kodėl meilė ir užuojauta yra tokie svarbūs, nes jie mus stiprina! Tai yra vilties šaltinis!

 

2. Draugystė

 

Draugystė priklauso nuo pasitikėjimo, o ne nuo pinigų ar galios, švietimo ar žinių. Tik tada, kai yra pasitikėjimas tarp mūsų, galime kurti draugystę. Pasitikėjimas gali išsivystyti, jei turime nuoširdžią motyvaciją. Jei rimtai rūpinamės kitais, saugome savo gyvenimą ir gerbiame jų teises, mes galime padaryti savo gyvenimą skaidrų ir tai yra pasitikėjimo pagrindas, kuris savo atitinkamai tampa ir draugystės pagrindu.

 

3. Mokslas ir žmonija

 

Tyrimai parodė, kad didžiausia žmogiškoji prigimtis yra užuojauta. Turime rasti būdų, kaip pagerinti visuotinį išsilavinimą. Jei ateityje mūsų tikslas yra būti laimingesniais ir taikesniais, tada tik per švietimą galime pasiekti šiuos pokyčius.

 

4. Protas

 

Proto ramybė yra ne tik apatija, bet ir visapusiškas proto panaudojimas. Kartais susiduriame su problemomis kurios mums atrodo itin rimtos, ir puolame į neviltį negalėdami jų išspręsti. Tik pažiūrėję į tai kitu kampu ar išklausę kitas nuomones galime rasti sprendimus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

5. Laimė

 

Aš esu pasirengęs prisidėti prie visuotinės žmogaus laimės, svarbiausias veiksnys, galintis prisidėti prie to, yra taika. Ir geriausias būdas tai pasiekti yra ugdyti užuojautą. Visos didelės religinės tradicijos saugo tokias sąvokas kaip meilė ir užuojauta. Be to, mokslininkai įrodė, kad žmogus iš prigimties yra užjaučiantis, skleiskime tai!

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite