Apkabinimai saugo meilę, mažina stresą ir malšina skausmą

apkabinimasMums reikia 4 apkabinimų per dieną, kad palaikytume gyvybę. Mums reikia 8 apkabinimų per dieną, kad išliktume savimi. Mums reikia 12 apkabinimų per dieną, kad galėtume augti ir tobulėti. Taip teigia psichologė V.Satir.

 

Sutuoktinį apkabinkite kasdien bent 4 kartus

 

Anglų psichologas Ludwigas Lowensteinaa, apklausęs daug porų, padarė išvadą, jog laimingos santuokos paslaptis – keturi apsikabinimai per dieną. Jo vadovaujama tyrėjų komanda klausė porų, savo santuoką laikančių laiminga arba labai laiminga, kiek laiko jos praleidžia kartu.

 

Išanalizavus atsakymus, paaiškėjo, kad siekiančios santuokinės laimės poros turėtų bent septynis vakarus per mėnesį praleisti kartu, o iš jų – du vakarus kur nors šventiškai pavakarieniauti. Taip pat svarbu bent du kartus per mėnesį romantiškai pasivaikščioti, bent kartą nueiti į barą ar į kiną be vaikų ir be draugų.

 

Apklaustųjų porų patarimu, vyrai bent kartą per mėnesį turėtų dovanoti žmonoms gėlių ar kokią dovaną. Tiesa, taip pat patarta, kad mažiausiai vakarą per mėnesį poros praleistų atskirai.

 

Apkabinimas – kaip nuskausminamieji

 

Artimo žmogaus prisilietimas, apkabinimas arba netgi naminio gyvūno glostymas žmogui padeda lengviau ištverti fizinį skausmą, parodė pakartotiniai mokslininkų tyrimai.

 

Kalifornijos universiteto mokslininkų studijoje teigiama, jog moteris mylimojo prisilietimas ar vien buvimas šalia veikia kaip nuskausminamieji vaistai. Panašų poveikį daro netgi nuotrauka, skelbia „The Telegraph“.

 

Šiame tyrime dalyvavo 25 savanorės, kurių puikūs santykiai su vaikinais truko mažiausiai pusę metų. Paaiškėjo, jog nestipriai nusideginus, skausmas kiek atlėgsta, žiūrint į vaikino nuotrauką. Panašiai skausmas susilpnėjo, jei prie dilbio dedant karštą daiktą, sukeliantį vidutinio stiprumo skausmą, merginos laikėsi už rankų su mylimaisiais.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kito eksperimento metu moterys buvo suskirstytos į tris grupes ir laikė savo draugo, nepažįstamo vyro ranką arba kamuoliuką. Skausmą sukeliantis karštas stimuliatorius buvo pridedamas dešimtadaliui sekundės, kad sukeltų aštrų trumpalaikį nemalonų pojūtį. Draugo ranką laikiusios savanorės jautė mažesnį skausmą negu laikiusios nepažįstamojo ranką ar paprastą kamuoliuką. Po sąnarių, klubo ar kelio operacijų sveikstantiems pacientams reikėjo perpus mažiau nuskausminamųjų, jei jie glostė naminius gyvūnus.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Anot tyrėjų, dabar yra paaiškinimas, kodėl motina bučiuoja susitrenkusį ar kitaip susižeidusį vaiką.

 

Padeda ir prigludęs katinukas

 

Dar vienas tyrimas parodė, kad skausmas taip pat sumažėja glostant naminius gyvūnus. Paaiškėjo, kad po sąnarių, klubo ar kelio operacijų sveikstantiems pacientams reikėjo perpus mažiau nuskausminamųjų, jei jie glostė naminius gyvūnus.

 

Seniai manoma, jog naminių gyvūnų šeimininkai yra sveikesni, nes šie mažina stresą, o šunų šeimininkai dar ir reguliariai juda, juos vedžiodami. Didžiojoje Britanijoje labdaringa organizacija „Naminiai gyvūnai ir terapija“ nuo 1983 m. veža naminius gyvūnus į globos namus, ligonines, taip padėdama pacientams greičiau pasveikti ir sumažinti stresą.

 

Apsikabinkime nemokamai

 

Pasaulyje populiarėja graži iniciatyva – Nemokamų apkabinimų diena. Kai kuriose šalyse ji minima net keletą kartų per metus. Iniciatyvos pradininkas buvo australas Juanas Mannas, kuris po ilgo laiko grįžęs į savo gimtąjį miestą nustebo, kad niekas jo nepažino ir nepasitiko, tad jis ant paprasto popieriaus lapo užrašė „Free Hugs“ („Nemokami apkabinimai“) ir iškėlė šį užrašą sau virš galvos.

 

Įdomu tai, kad jau po kelių minučių būriavosi žmonės, norintys jį apkabinti. Tokia akcija sulaukė didelio susidomėjimo visame pasaulyje, nes atsirado daug žmonių, norinčių dovanoti kitiems dėmesį ir žmogišką artumą.

 

Mokslininkai ištyrė, jog kiekvieną dieną su kuo nors apsikabinus keletai minučių pagerėja ne tik emocinė bei dvasinė savijauta, taip pat žmogus atstato ir fizines jėgas. Tačiau dabar dažnai apsikabinimus pamirštame: skubame, lekiame, bėgame, vejamės…

 

Apkabinimais stengiamasi išreikšti nuoširdumą, žmogiškumą, draugiškumą ir tai tiesiog priverčia pasijausti geriau. Kaip internacionalinė šventė Nemokamų apkabinimų diena yra švenčiama pirmąjį liepos šeštadienį. Tačiau neverta laukti liepos. Siūlome bet kada apkabinti artimus ir brangius žmones! Lai jie kasdien pasijunta geriau!

 

Inf. šaltinis: silutesnaujienos.lt

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Bomzhas

Rawr :D

Taip pat skaitykite