Kinijos mokyklų užduotys trikdo ir suaugusius – ar įveiksite šiuos pradinukams skirtus galvosūkius?


Kinijos mokyklų vadovėliai garsėja tuo, kad kartais pateikiami galvosūkiai yra sunkiai įveikiami ir suaugusiesiems. Kodėl taip yra? Ogi todėl, kad kartu būtų skatinamas ne tik loginis mąstymas, bet ir problemų sprendimo įgūdžiai. Pabandykite įveikti šiuos tris galvosūkius, kurie rimtai sutrikdė internautus.

Šie galvosūkiai buvo pateikti Kinijos pradinukams – turėkite tai omenyje. Tai reiškia, kad sprendimai nėra tokie sudėtingi, kaip gali pasirodyti. Kita vertus, nenustebkite, kad jums prireiks daugiau laiko nei vaikams tolimojoje Azijoje. Atsakymus surasite antrame straipsnio puslapyje.

1. Paprasta lygtis
Tai – gan paprasta lygtis. Tereikia apskaičiuoti, koks skaičius turėtų būti vietoje klaustuko.



2. Koks stalo aukštis?
Tai – jau šiek tiek sudėtingesnė užduotis. Turite apskaičiuoti, koks šio stalo aukštis. Taip pat galite pasvarstyti, koks yra katės ir vėžlio aukštis, tačiau tai nėra būtina užduoties dalis.



Tiek tų užduočių. Pasistenkite jas įveikti greitai, nes tai nėra namų darbai – tik greitos užduotys, apšilimas prieš rimtą matematikos pamoką.

Atsakymai

1. Atsakymas – 16. Tai – visai paprasta lygčių sistema. Iš pirmosios lygties sužinome, kad sportbačių pora yra lygi 10. Iš antrosios paaiškėja, kad personažas su švilpuku yra lygus 5 (nes 10+X+X=20; X=5). Iš trečiosios eilutės sužinome, kad du švilpukai yra lygūs 4 arba kad vienas švilpukas yra lygus 2 (nes 5+X+X=13; 2X=8; X=4). Galiausiai, paskutinėje eilutėje reikia viską sudėti – 10+(5-2)X2=16. Jei padarėte klaidą, tai tikriausiai todėl, kad nepastebėjote, jog paskutinėje eilutėje personažas neturi švilpuko.

2. Atsakymas – 150 cm. Šį galvosūkį galima išspręsti dviem būdais – tiesiog išvesti vidurkį tarp 170 ir 130 arba susidaryti lygčių sistemą, kur K yra katė, V – vėžlys, o S – stalas:

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

S+K-V=170, taigi S=170-K+V

S+V-K=130, taigi S=130-V+K

Iš to gauname 170-K+V=130-V+K arba K-V=20

Šį rodiklį įstatome į pirmąją lygtį ir gauname S+20=170 arba S=150.

Aišku, kuo paprastesnis sprendimas, tuo labiau patenkinti mokytojai.

Šaltinis: Technologijos.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite