5 klausimai, į kuriuos vis dar niekas nežino atsakymo: galbūt žinote jūs?

klausimai-be-atsakymuNors pasaulyje yra milijonai mokslininkų, besigilinančių į skirtingas sritis, vis dar egzistuoja nemažai neištirtų sferų. Ir nors jau yra nemažai atsakymų, kuriais galima pasitikėti 100 procentų, mokslas vis dar tikrai neturi visų visų atsakymų į kylančius klausimus, rašo alfa.lt.
 
Štai viename populiariausių pasaulio tinklapių „Reddit“ internautai išskyrė 5 klausimus, į kuriuos nėra žinoma vieno teisingo atsakymo.

 

Ar mes vieni Visatoje?

 

Visatoje egzistuoja milijardai galaktikų, o jose – nesuskaičiuojami kiekiai įvairių pasaulių. Ir nors kol kas nėra žinoma, ar egzistuoja gyvybė už Žemės ribų, tikimybė ją aptikti, pasak mokslininkų, yra išties didelė.

 

kitos-planetos-ateiviai

 

Visgi kol kas dar atsakymo į šį klausimą teks palaukti. Juolab, jog gali būti ir taip, kad būtent Žemėje užgimė pirmoji Visatos gyvybė arba esame paskutiniai gyvi padarai Visatoje, nes visur kitur gyvybė jau išnyko.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kodėl veikia placebas?

 

Medikai vis dar sutrikę, kai yra kalbama apie placebą. Pacientams kartais duodama vaistų, kurie iš tiesų nėra veiksmingi, bet pacientui vis tiek pastebimai pagerėja sveikata. Kodėl?

 

energeticplace

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Atsakymo vis dar nėra. Galbūt placebo efektas tiesiog įrodo, kad nemažai ligų ir negalavimų yra susiję su mūsų psichologija ir stresu, todėl būtent mąstymas padeda tai numalšinti.

 

Kodėl žmonės sapnuoja?

 

1953 metais du mokslininkai pastebėjo ryšį tarp greito akių judėjimo (REM) miego bei ryškių įsimintinų sapnų. Vėlesniais metais buvo nustatyta, jog REM miego veikla yra panaši į smegenų žadinimo veiklą, todėl kilo hipotezė, jog REM miegas iš tiesų nėra miegas.

 

samoningi-sapnai-kaip

 

1960 metais atlikta mokslinė studija nustatė, jog REM miego pertraukimas žmones paverčia irzliais ir įsitempusiais, todėl spėjama, kad būtent sapnai gali mus nuraminti ir padėti atsipalaiduoti. Visgi tai tik teorija, kuri nėra iki galo ištirta.

 

Galutinis atsakymas apie sapnus ir jų funkciją nėra žinomas.

 

Kas yra kitoje juodosios skylės pusėje?

 

Juodosios skylės apskritai yra viena didžiausių paslapčių, kankinančių astronomus. Dar niekam nepavyko prie jos priartėti ir su ja įdėmiau susipažinti.

 

2-1-Black_whole_sun

 

Juo labiau, tikrai niekas nepateko į juodąją skylę ir nesugrįžo atgal papasakoti, kas ten slypi. Spėjama, jog tai galbūt yra vartai į paralelinę visatą, bet tai tik spėjimas.

 

Kaip veikia gravitacija?

 

Mes žinome, jog kuo didesnis yra kūnas, tuo didesne jėga jis traukia kitus objektus. Bet iš tiesų tai nieko daugiau nepaaiškina.

 

cosmos-black-hole-binary-star

 

Mokslininkai vis dar nežino, kas atomus laiko vienas prie kito. Kaip ir nėra aišku, koks yra gravitacijos pavidalas. Kas tai? Dalelė?

 

Beje, gravitacijos problema kelia problemų tiek fizikams, tiek ir astronomams, kurie analizuoja jau minėtų juodųjų skylių darinius.

 

Rekomenduojami video:


2500
9 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
19883012

Į šiuos klausimus žmogaus smegenys negali atsakyti, į juos reikia atsakyti tik žmogaus kūno sąmonėje, tačiau pirmiausia žmonės turėtų pabusti iš miego ir suprasti, kad jie yra ne tik šis fizinis kūnas, bet ir daug daugiau, nei jiems buvo pasakyta

cortesas

Mozė savo žydus 40 metų vedžiojo po dykumas,kol užaugo kitaip mąstanti karta,kuriai “surado” vietą.Lietuviai vedžiojami melo ir apgaulės keliais jau 30 metų ir taipogi kitaip mąstančių karta užaugo ir augina sekančią kartą.Bėda ta,kad skyrium nuo žydų šita lietuvių karta yra buka,kitaip nebūtų tokių klausimų,į kuriuos senų seniausiai yra išsamiai atsakyta.

Svetaine

Pirmasis klausimas, tai mano nuomone, ne mes nevieno, juk ateiviu ismislas taip is niekur nieko neatsirado,

Pyktis.

Idomu kodel moderatoriai istrina kai kuriuos komentarus?

123

atsakymai
1)speju ne bet kiti visatoja turbut to paties klausineja ir turbut jie tokie pat kaip mes.
2)Taip tai psihologija patikekit tai labai galingas ginklas pihologija.
3)Sapnuose atsijungia dirbancios smegenu zieves, o miegant isijungia kitos.
4)Ten turbut begaline tustuma uz kurios laikas sustoja yra zmoniu kurie dingo zemeja, o po keleriu metu atsiranda nieko neprisimindami.
5)Speju jog susikaupes azono sluoksnis stiprina gravitacija, o ji stiprina deguonis be jo mes islektume i ora nesvarbu kad didesnis kunas traukia kitus.

minusas

– gerai parašei, jau ruošiausi “plusą| spausti, kai užvėmei apie ozoną ir gravitaciją visišką kliedesį.. spaudžiu minusą!

123

apie ozona ir gravitacija as nesidomiu.

minusas

– atrodo, kad supainiojai gravitacioją su radijaciją? :) Nuo kosminės radijacijos ozono sluoksnis tikrai saugoja..

Andrew

Gravitacija – tai įcentrinė jėga. Kuo didesnis kūno sukimosi greitis, tuo labiau veikia trauka (pvz.: į kibirą įpilkime vandens ir sukime jį vertikaliai. Esant tinkamam greičiui, kibire esantis vanduo neišsipils,o sukant dar greičiau,galima pajausti,jog sukamo kibiro įcentrinė jėga labiau traukia vandenį taip sudarydama didesnį vandens svorį). Kadangi mūsų galaktika skrieja kosmose sukdamasi, ji sudaro įcentrinę jėgą taip išlaikydama galaktikoje esančius kūnus savyje. Tas pats ir su žemės planeta- jei ji neturėtų sukimosi jėgos, tuomet nebūtų traukos.

Boris

Nusišneki.

Pyktis.

Pagal tave. Mes aplink savo asi sukames ne vienodu greiciu. Ties asigaliais ~1200 ar 1300km/h o ties pusiauju net ~ 1700km/h tai jau vien sis faktas turetu byloti apie esmini skirtuma bunant tuose vietose. Bet joks turistas to nepastebi. Ir kas svarbiausia mes nejauciam jokio sukimosi sukelto efekto. O juk sukames virsgarsiniu greiciu ;DD bet ta stebuklinga atmosfera mus “apsaugo” kuo as netikiu. Nes mes kiekvienas jauciame net menkiausia vejo pustelejima,o virsgarsinis sukimosi greitis aplink savo asi nulis jausmu ;D o dar aplink saule skriejame,beveik 30km/s…. Kaip jau esu minejas manau,kad NASA yra didele smegenu plovykla su milzinisku biudzetu.

123

nes mes atsiradome planetoja kuri skrieja tokiu greiciu ir dar ten gyvenam bet del nasa esi apsoliuciai teisus.

cortesas

NASA žino visus atsakymus ir dar daugiau,tačiau didžiąjai žmonijos daliai net ir kruopelės tiesos negalima atskleisti,nes dabar žmonės tapo bukagalviais,o kita vertus tai yra karinė paslaptis,nors užuominų aplinkui pilna:)

minusas

1. kai skrendi viršgarsiniu lėktuvu, viduje irgi nieko nejauti.
2. skirtingi linijiniai greičiai prie pusiaujo ir prie ašigalio yra dėl rutulio formos. Dėl šio skirtumo yra to pačio svarsčio svorio skirtumas apie 10%.
3. 30km/s greitis lyginant su milijardais kilometrų tuštumos ne toks jau didelis. Net šviesa nuo Saulės ateina net per 8minutes, o nuo Mėnulio net 1 sekundę užtrunka.

Pyktis.

Tu supranti,kad tu stipriai nusisneki?

Pyktis.

Moderatoriai!!!!! Buvau parases issamu atasakyma i visus straipsnio klausimus!!! Nebuvo nei vieno keiksmazodzio!!!! Bet kazkodel jus ji panaikinot!!!! Kodel?!?!?!?!

Pyktis.

Ar mes vieni Visatoje? Pagal aprasyma manau,kad tikrai ne. Nes jau vien musu Galaktikoje turetu buti simtai ar net tukstanciai gyvybes formu tiek primityviu tiek protingu. O kaip yra teigiama,kad Visata yra begaline tai ka cia ir bepridursi… bet del NASA skleidziamos info pastaruoju metu pradejau labai abejoti. Seip siuo klausimu Inkognito turetu buti “GURU” ;DDDD Kodel veikia placebas? Cia jau kaip ir patys atsake i klausima. Musu psichika ir emocijos sukure daugeli ligu. Apgauk smegenys ir viskas. Itaiga yra galingas “ginklas” Kodel zmones sapnuoja? (Ne tik zmones,bet ir gyvunai) Galbut todel,kad per diena sukaupta ar gyvenima (kaupiama) info miego… Skaityti daugiau »

Andrew

Gerb. kolega, apie visatos dydį, ji nėra begalinė. Ji, paėmus, yra maža. Skersmuo apie 70 mlrd šviesmečių.

Boris

Šiaip tai apie 30mlrd tik.

123

matau jus protingi ir daug prisiskaite zmones gal i fb friend pakviesi?

Pyktis.

Malonu,kad kazkieno gerbiamas :D jo sita zinau. Tik tie saltiniai ne vienodai teigia. Vieni raso,kad begaline kiti,kad kaip jus ir paraset. Ar bent jau pan,ar net didesne. Kaip pavyzdys is dvieju skaitytu straipsniu buvo viename 46mlrd kitame 94mlrd sviesmeciu… ;D na isties ne tokia ir maza ;D

cortesas

na,jeigu ligšiolei tikėjai NASA skleidžiama info,tai daug ką apie tave pasako :)

Trollolol

6. Dvasios… ir kitos butybes
7. Kaip atsirado gyvybe
8. Ar yra Dievas
9. De ja vu
10… daugybe kitu dalyku skruzdeliuku mokslas dar neturi paaiskinimu. Discuss

Pyktis.

Cia kaip supratau tu dar papildomu klausimu pateikiai? :D 6. O tu pabandyk jas issikviesti ir busi kaip mokslininkas :D eksperimento budu irodysi yra jos ar ne. 7.manau zinai ka apie tai mokslas skelbia? :) ne? Tada labai labai trumpai. Prokariojotas,Eukarijotas ir tada “pora” milijardu metu “tylos” ir poto kazkas pan kaip “Didysis sprogimas” BOOOM!!! ir kazkokiu budu prasidejo neitiketinas evoliucijos procesas. Asmeniskai tuom netikiu. 8. Nei irodysi nei paneigsi. Tas zodis Tikejimas… :D 9. Tiek paciam tiek turbut daugeliui is jusu yra tekia su siuo reiskiniu susidurti. Galbut pasamone kazka bando “pakuzdeti”? Bet manau visi tamstos klausimai veda i… Skaityti daugiau »

zalepa

suda kalbat

Taip pat skaitykite