Galas privatumui? Facebook pradėjo vykdyti minčių skaitymo programą

facebook-minciu-skaitymasDidžiausias socialinis tinklas pasaulyje Facebook, kuris turi beveik 2 mlrd. registruotų vartotojų, skelbia subūręs komandą, kurios pagrindinis tikslas sukurti mobiliajam telefonui žmogaus mintis siunčiančią technologiją. Maža to, pirmieji žingsniai jau yra padaryti.

 

„Facebook“ inovacijų vadovė Regina Dugan savo kalbą „Facebook Developers“ konferencijoje pradėjo šokiruojant visus susirinkusius žurnalistus.

 

“O kas jeigu galėtume telefone rašyti tiesiog savo mintimis? Mums jau greitai nereikės nei rankų, nei pirštų, kad galėtume atrašyti komentarą, atsakyti į kažkieno žinutę. Tai yra visų mūsų ateitis.”, – užtikrintai pasakė Regina.

 

“Facebook” surinko 60 mokslininkų ir kitų specialistų komandą, kuri galėtų sukurti tokią technologiją. Pranešama, kad jau pirmieji bandymai davė teigiamų rezultatų, tačiau sistemai keliamas tikslas, kad ji galėtų parašyti 100 žodžių per minutę mintimis, o tai yra apie 5 kartus greičiau nei jus rašote išmaniajame telefone.

 

Naujoje komandoje yra ne vienas garsus automatinio mokymosi ir neurologijos ekspertas, taip pat dar intensyviai ieškoma neurovizualinių tyrimų inžinierių ir kompiuterio ir smegenų sąsajos inžinierių.

 

Nors “Facebook” šią technologiją vadina ateities technologija, kiti ekspertai nėra tokie susižavėję šiuo sprendimu.

 

“Žmonėms tai gali atrodyti kaip puikus dalykas, tačiau jus pagalvokite, Facebook’as galės tiesiog būti kiekvienoje žmogaus galvoje. Jie žinos ne tik tai ką jus rašote, bet net ir apie ką galvojate. Ar jus manote, kad jūsų mintys nebus niekur slapta įrašomos?”, – retoriškai klausė asmens duomenų ekspertas Jamesas Cookas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

“Jūsų mintys jau nebebus jūsų. Apie tai ką galvojate, apie ką svajojate, žinos didžiausias pasaulyje socialinis tinklas. Ir su visa informacija galės daryti ką tik nori. O kas jeigu šie duomenys per kibernetinę ataką bus nutekinti į viešumą? Ar jus to norėtumėte?”, – pykčio neslėpė J. Cookas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

“Facebook” įkūrėjas Markas Zuckerbergas taip pat patvirtino, kad kompanija dirba ties minčių skaitymo programa, skelbia theguardian.com.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Marquss R

Galas asmens privatumui . Su tokiom technologijom facebook gales tiesiog visus valdyti per atstuma . As tuo pasidomejau . Neurokinezinis metodas nuskaitantis mintis gali jas ir iteigti . Zmogus gali buti verciamas daryti tai ko nenori .

Pasimetes

As irgi galiu pasakyti, kad turiu 100 zmoniu komanda kurie iesko ateiviu tarp musu, bet tai nereiskia,kad suras. Simtai kompaniju jau desimtmecius bando sukurti mintimis veikiancius protezus, bet ir po tiek laiko yra belekiek trukumu ir veikia tik prisijungus jutiklius prie kuno ir tai tik elementarus judesiai, nemanau, kad kas nores prie telefono sedeti apsikarstes laidais.. ir dar su siomis technologijomis kuriaa turim tas telefonas turetu buti didesnis uz kompiuteri.Bent jau sokiravo zmones ir reklama pasidare..

Zinoma

Visiska paleva tegul dar sukuria akimis daiktus valdyt ;DD

pranas

Nu didesnės nesąmonės dar neteko skaityti. Truputį į debesis nuvažiavot.

Teslagalviams

Truputi tikriausiai tu ant debesu gyveni. Stai tau telegraph.co.uk informacija anglu kalba: http://www.telegraph.co.uk/technology/2017/04/19/mark-zuckerberg-confirms-facebook-working-mind-reading-technology/ – dabar jau nebe tokia nesamone, ar ne?

Hidden name

Pieva, tau parašytų, kad kinai išmoko skraidyt ir tiketum:D matei, kad straipsnio originalas en kalba balandžio 1 publikuotas? :D

Laisvas
hidden name

Vaiksciok su folija ant galvos, kad ateiviai smegenu likuciu nepavogtu :D Pize, laido riteris neispruses :D

Laisvas

Gelezine argumentacija apsitriochinusio asilo :D

Hidden name

Medinei komentarai avino (tavo) :D

Taip pat skaitykite