Ar sapnai tikrai tik smegenų veiklos rezultatas? Neįtikėtina brolių Norsių istorija

sapnai-hartaiBroliai Džordžas ir Hartas Norsiai draugavo vaikystėje ir niekada neišsiskirdavo ilgesniam laikui. Tačiau likimas patvarkė taip, kad Džordžas, vyresnysis brolis, nuėjo tarnauti į britų laivyną, o Hartas įsijungė į tėvų verslą Sent Eglose, Kornvalyje.

 

Vieną 1840 metų vasario naktį Džordžas miegojo savo lovoje laive, stovėjusiame Sent Helenos uoste ir jam prisisapnavo nerimastingas sapnas. Jis aiškiai matė, kad stovi šalia brolio Trebodvino turgaus aikštėje (miestelis netoli jų gimtojo miesto). Viskas buvo matyti aiškiai ir ryškiai, Džordžas beveik patikėjo, kad iš tikrųjų persikėlė erdve ir stovi šalia brolio. Jis tik negalėjo kalbėti, vien lydėjo brolį ir jį stebėjo.

 

Po kurio laiko Hartas ėjo namo su per dieną užprekiautais pinigais. Kai prisiartino prie Polkerou kaimo, prie jo priėjo du vyriškiai, Hartui gerai žinomi banditai. Džordžas stebėjo, kaip jie pagrąsino Hartui ginklu, atėmė pinigus ir jį nušovė. Lavoną įmetė į upelį netoliese.

 

Po to, kai žudikas sunaikino kruvinus pėdsakus ant kelio, jie paslėpė ginklą apleistos lūšnos šiaudiniame stoge. Pabudęs, Džordžas buvo apniktas baisių įtarimų ir viską kelią iki namų jaudinosi, kad jo sapnas gali būti kažkas daugiau nei vaizduotės žaismas.

 

Tuo metu Sent Egloso gyventojai buvo sukrėsti Harto Norsio nužudymu. Jo lavonas buvo rastas upelyje. Pagrindiniais įtariamaisiais buvo broliai Haitvudai. Policija kratos metu aptiko jų namuose drabužius, aptaškytus krauju, ginlo nesurado. Bet ir be pagrindinio įkalčio visuomenė buvo taip pasipiktinusi, kad žudikus nuteisė myriop.

 

Neilgai trukus iki bausmės įvykdymo į miestą atvažiavo Džordžas. Kai jis sužinojo, kad jo blogiausi įtarimai pasitvirtino, nuėjo į policiją ir papasakojo, kur yra ginklas. Apstulbę policijos tarnautojai rado ginklą būtent ten. Į klausimą, iš kur jis galėjo tai sužinoti, Džordžas atsakinėjo: „Man tai prisisapnavo“.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite