Pasiruoškite: greitai bus palankiausias astrologinis metas pokyčiams

ranka-siela-karmaSausio 14 dieną Saulė pereina į Ožiaragio ženklą. Pagal vedų astrologiją kada Saulė pereina į Ožiaragio ženklą tai didelė šventė kuri vadinasi Makara-Sankranti (Makara išvertus iš sanksrito-Ožiaragis; Sankranti-perėjimas, pasikeitimas).

 

Įprastai Saulės perėjimas iš vieno ženklo į kitą nepalankus reiškinys kuris vadinasi Surya Sankranti. Tačiau Makara Sankranti yra palankus laikotarpis ir turi didelę reikšmę vedų kultūroje, rašo astrologas Egidijus Gubinas.

 

Nuo tos dienos kai Saulė pereina į Ožiaragio ženklą, ji juda šiaurės kryptimi. Šis laikotarpis trunka šešis mėnesius iki kol Saulė pereis į Dvynių ženklą, o tai įvyks liepos 16 dieną .

 

Šis šešių mėnesių metas vadinamas „Devatų laikas“ arba Utarajana. Devatos dar kitaip vadinami – pusdieviai. Bhagavadgitoje rašoma, kad pusdieviai – tai įgalinti valdininkai, tvarkantys materialaus pasaulio reikalus. Oro, šviesos, vandens bei kitų gėrybių, reikalingų kiekvienos gyvosios esybės gyvybei palaikyti, tiekimas patikėtas pusdieviams – dideliam būriui Aukščiausiojo Dievo Asmens pagalbininkų.

 

Šis šešių mėnesių laikotarpis palankus santuokai, nes tai Devatų laikas ir iš jų galima gauti palaiminimus. Taip pat per šį laikotarpį palanku įsigyti nekilnojamą turtą ir atlikti kitus svarbius darbus.

 

Prieš Makara Sankranti ( prieš sausio 14 d.) palanku susitaikyti su tėvais ir vaikais, prisiminti savo protėvius, užsakyti mišias, ugnies ritualą (jagja), dovanoti dovanas, padėti vargstantiems, padaryti namuose generalinę tvarką, atsikratyti nereikalingų daiktų, jeigu norite kažko naujo , paaukoti dvasiniams projektams.

 

Egidijus Gubinas, šaltinis: gubinas.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite