Neįtikėtinos istorijos: kaip lietuvius veikia pilnatis?

pilnatisAutomobiliai bando suvažinėti vidury kambario, dinozaurai ir krokodilai kėsinasi į gyvybę – štai tokiais nutikimais skundžiasi į Bendrąjį pagalbos centrą skambinantys per pilnatį, skelbia naujienų portalas tv3.lt.

 

Kaip tik dabar Mėnulis tokioje fazėje, tad darbuotojai sako, ir juntantys, kad keistų skambučių padaugėjo kone dvigubai. Medikams dar blogiau.

 

Jeigu BPC darbuotojai su keistesniais žmonėmis per pilnatį susiduria tik kalbėdami telefonu, tai poliklinikų ir ligoninių gydytojai susiduria su jais akis į akį. Ir ne visada susidūrimai baigiasi laimingai. Dėl agresijos medikams teko kviesti pareigūnus.

 

Teigiama, kad tokių atvejų daugėja, ir labai dažnai gydytojai net ir baiminasi dėl savo gyvybės. Vadinamieji pilnaties žmonės tampa vis įžūlesni, ir prisiskaitę literatūros internete nevengia gydytojų ir pamokyti, kaip reikia teisingai dirbti. Kiti gi tiesiog ateina pasikalbėti tokiomis dienomis.

 

Penkiasdešimt metų žvejojantis vilnietis Vaclovas sako pats nejuntantis pilnaties poveikio, priešingai – ima šypsotis paklaustas apie tai.

 

Mokslininkai į Mėnulio galias žiūri skeptiškiau – pilnaties poveikį organizmui jie vadina ne kuo kitu, tik keistais žmonių įsitikinimais. Jie primena nebent tai, kad per pilnatį padidėja potvynių tikimybė, vanduo kai kur gali pakilti iki penkiasdešimt keturių centimetrų ir daugiau.

 

 

tv3logo

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite