Įkvepianti Roy L. Dennis – „berniuko monstro“ istorija

 Royaus mama niekada neleido jam pasijusti kitokiu nei visi. Ir jai pavyko, vaikas nepergyveno dėl neįprastos savo išvaizdos. Nors mokykla mėgino atstumti vaiką ir ketino neleisti jam rodytis net kieme šalia kitų vaikų, Rocky mama šitaip visko nepaliko... Pakėlė vėją ir jau netrukus vaikas sėdėjo klasėje drauge su kitais mokiniais. Royaus mama niekada neleido jam pasijusti kitokiu nei visi. Ir jai pavyko, vaikas nepergyveno dėl neįprastos savo išvaizdos.  Royaus mama niekada neleido jam pasijusti kitokiu nei visi. Ir jai pavyko, vaikas nepergyveno dėl neįprastos savo išvaizdos. Royaus mama niekada neleido jam pasijusti kitokiu nei visi. Ir jai pavyko, vaikas nepergyveno dėl neįprastos savo išvaizdos.1961-ųjų gruodžio 4-ąją Glendoroje, Kalifornijoje, gimė Roy‘us L. „Rocky‘is“ Dennisas. Daktarai tąkart sakė – sveikas kūdikis.
 
Deja, kiek vėliau atlikti rentgeno tyrimai parodė ką kitą –18 mėnesių mažylio kaukolėje pastebėta anomalija. Medikai ėmė tirti, spėlioti, kas galėjo nutikti žavingam berniukui. Deja, neužteko vien jų atliktos tonzilių pašalinimo operacijos, jo sveikatos istorija virto košmaru…
 
„Berniuko veidelyje nesusiformavo nosies tiltas. Tai nutinka daugeliui mažylių, todėl pernelyg dėl to nesijaudinome“, – sakė Roy‘aus mama. – „Tačiau tuomet ėmė augti jo galva… Puolėme į paniką“.

 

Paaiškėjo, kad mažąjį Rocky kankina įgimta mirtina liga – kraniodiafizinė displazija, kuri lėmė neįprastą jo kaukolės formavimąsi. Vaikas kęsdavo pasikartojančius galvos skausmus, paralyžių, besiardančių kraujagyslių padarinius.

 

denisas2

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Jo sveikatos būklė buvo tokia sunki, kad daktarai netikėjo, jog vaikas gyvens ilgiau nei septynerius metus. Tačiau jo mama, kuri anksčiau dirbo go-go šokėja, sukiojosi baikerių būryje ir vartojo narkotikus, tuo netikėjo…

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Ji išbandė viską, ką daktarai vadino nesąmone. „Medikai sakė, kad jo intelektas sutrikęs, tačiau tai nebuvo tiesa. Manau, kad jie tiesiog nenorėjo, kad dėl savo išvaizdos Rocky būtų prileidžiamas prie kitų vaikų mokykloje, nes tai neva glumintų jų tėvus“, – tikino vaiko mama.

 

Nors mokykla mėgino atstumti vaiką ir ketino neleisti jam rodytis net kieme šalia kitų vaikų, Rocky mama šitaip visko nepaliko… „Pakėlė vėją“ ir jau netrukus vaikas sėdėjo klasėje drauge su kitais mokiniais. Roy‘aus mama niekada neleido jam pasijusti kitokiu nei visi. Ir jai pavyko – vaikas nepergyveno dėl neįprastos savo išvaizdos.

 

Berniukas gyveno nė minutei nepamiršdamas džiaugsmingo kredo – „Judėk pirmyn laimingas ir linksmas“. Tai jo gyvenime suvaidino bene didžiausią vaidmenį. Jis net gi susitaikė su tuo, kaip atrodo, įsimylėjo savo išvaizdą.

 

denisas3

 

Plastikos chirurgai siūlė jam operacijas, kurios būtų sustatę berniuko veido dalis į vietas, tačiau jis griežtai atsisakė visų pasiūlymų. „Ką matysiu veidrodyje, jei mano veidas pasikeis?“ – kadaise jis paklausė savo mamos. Ne tik jis mylėjo save, bet ir aplinkiniai jį pamilo.

 

Nors vaikis rizikavo tapti pašaipų objektu, tačiau iš jo niekuomet nebuvo šaipomasi. Roy‘us L. „Rocky‘is“ Dennisas mokyklą baigė su pagyrimu, susirinko aukščiausius pažymius visoje klasėje, o klasiokai jį apdovanojo „Geriausio draugo“, „Geraširdžio“, „Draugiškiausio stovyklautojo“ įvertinimais. Jis taip pat tapo ligoninės, kurios medikai jį vaikystėje vadino neįgaliu ir netikėjo, kad jis išgyvens ilgiau nei septynis metus, talismanu.

 

Deja, baigus mokyklą, vaikinas ėmė vis sunkiau tverti galvos skausmus. Galop, sėdo į invalido vežimėlį. Liga Rocky pasiglemžė 1978-aisiais, kuomet jam tebuvo šešiolika. Vaikinas mirė savo namuose.

 

Jo kūnas buvo tiriamas mokslininkų, o vėliau kremuotas. Kiek plačiau apie istorijos herojaus gyvenimą galite išvysti 1985 metų Peterio Bogdanovičiaus filme „Mask“. Dainininkė Cher kino juostoje atliko Rocky‘io mamos vaidmenį.

 



 

tv3logo

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite