Alvydas Aukštuolis. Neišaiškinti istorijos puslapiai

Tradiciškai laikoma, kad istorijos objektas yra dokumentuota žmonijos patirtis, todėl laikotarpis iki rašytinių šaltinių atsiradimo dažnai vadinamas priešistore, arba proistore (įvairiose šalyse raštas atsirado skirtingu laiku, todėl vieningos priešistorės – istorijos „ribos“ nėra). Priešistorės pažinimas dažnai paliekamas archeologijai. Tačiau iš tiesų riba tarp istorijos ir archeologijos pažinimo objektų yra labai siaura: abi mokslo kryptys šiandien vis dažniau naudojasi viena kitos metodologija ir patirtimi.Alvydas Aukštuolis
 
Tai, kad mes gana gerai žinome senovės istoriją, ne paslaptis, bet mūsų žinios dažniausiai pagrįstos akademiniu mokslu, nors jau dabar tų žinių siūlės ir pradeda braškėti.
 
Kaip pavyzdį paimkime Egipto piramides ir Sfinksą.
 
Akademinis mokslas teigia, kad šie objektai pastatyti taip vadinamos Senosios karalystės laikotarpiu, III tūkstantmetyje prieš mūsų erą. Tačiau ar tikrai viskas taip aišku?
 
Jei patikėsim senovės mistika – Sfinksas – Tifono ir Echidnos pagimdyta pabaisa, moters veidu ir krūtine, liūto liemeniu ir paukščio sparnais. Labai graži legenda, tačiau… tačiau papildomai ištyrus veidą, paaiškėjo, kad akių kampai neatitinka jokio žmogaus tipo. O kadangi dauguma statulų, kurios vadinamos sfinksais, vaizduoja karalių arba faraoną kaip Saulės dievą, tada ir pasidaro aišku iš kur tas nežemiškas žvilgsnis. Dabar palikime mistiką ir pasidomėkime ką mums sako mokslas…

 

XX amžiaus pabaigoje, kai buvo atlikti papildomi sfinkso tyrimai ir tapo akivaizdu tai, ko anksčiau nepastebėjo, ar nenorėjo pastebėti mokslininkai: ant sfinkso aptikti aiškūs vandens erozijos pėdsakai. Kad atsirastų tokie pėdsakai, objektą turėjo šimtmečius plauti vandens, lietaus srautai.

 

O paskutinis laikotarpis, kai tokie srautai siautėjo sfinkso stovėjimo vietovėje, atsilieka nuo mūsiškio per 9-11 tūkstančių metų. Jei tikima, kad sfinksas ir piramidės statytos tuo pačiu laikotarpiu, tada man ir kilo pagrįsta abejonė, ar piramides statė būtent tada?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Yra, pavyzdžiui, daug faraonų laikų kronikų, kur faraonams priskiriama šių statinių statyba. Kronikininkai rašo apie ką tik nori – karus, potvynius, derlius, bet nė vienu žodžiu neužsimena apie tokį grandiozinį įvykį, kaip piramidės pastatymą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Štai, pavyzdžiui, ištrauka iš Naujosios karalystės epochos teksto: „Mano didenybė paliepė kunigaikščiui viziriui, darbų, džiuginančių karaliaus širdį, viršininkui Amenemchetui išeiti su kariuomene iš 10 000 žmonių iš pietinių nomų,(to laikotarpio Egipto administracinis vienetas) pradedant nuo Uabuto, kad pristatytų jam brangųjį akmenį, patį gryniausią, koks tik yra šiame kalne, sutvirtintą dievo Mino, jo sarkofagui, primenančiam apie amžinybę labiau negu visos šventyklos Aukštutiniame Egipte; surengta ši faraono ekspedicija, abiejų žemių valdovo, kad atgabenti jam iš jo tėvo Mino dykumos daikto, kurio jis nori.”

 

Tai ištrauka iš faraono Ramzio IV raštiško nurodymo. Kitaip tariant, kad atgabentų vieną vienintelį „akmenuką“ surengiama dešimtūkstantinė ekspedicija, ir tai atsispindi archyvuose. O apie grandiozinės piramidės statybą – nė žodžio? Gal tai net ne akademinio mokslo siūlė, o tik logiška išvada, kad piramidės statytos ne tuo laikotarpiu? Aš galėčiau pateikti daugiau įrodymų, kad egiptiečių civilizacija (ar procivilizacija) yra gerokai senesnė, negu priimta manyti? Logiškai mąstant, tokio pobūdžio įrodymų yra.

 

1998 metais už 100 km nuo Abu Simbelo, šalia Nabtos miestelio mokslininkų ekspedicija, vadovaujama profesoriaus Fredo Vindorfo aptiko senovinę observatoriją. Pats radinys nieko nestebina, tačiau stebina tyrimų rezultatai, kurie rodo, kad atrastas megalitas – tai detalus kalendorius ir astrofizikinis žemėlapis. Jame atvaizduota neįtikėtinai tiksli informacija apie Oriono (vėl Orionas) žvaigždyną ir tris Oriono juostos žvaigždes, be to, užfiksuota situacija, kuri buvo susidariusi maždaug prieš 7 ar 18,5 tūkst. metų iki mūsų laikų.

 

Be to, daktaro Tomo Brofio nuomone, su Nabtos megalitų pagalba galima sekti regimojo mūsų Galaktikos centro judėjimą, kurio ciklas – 25 900 metų. Tačiau tokio vaizdo žemiečiai niekad negalėjo stebėti vizualiai, jį galima tik sumodeliuoti, remiantis astronominiais skaičiavimais, atliktais naudojant šiuolaikiškiausius duomenis ir naujausias kompiuterines technologijas.

 

Ne mažiau sensacingus rezultatus daktaras Brofis gavo, tirdamas anksčiau minėtą reljefą, kuris prieš tai glūdėjo po 4 metrų storio smėlio sluoksniu. Reljefas pasirodė esąs nepaprastai tiksli Paukščių Tako galaktikos schema. Ir atvaizduota ji buvo taip, kokią ją galėjo matyti stebėtojas, esantis kosmose, Galaktikos ašigalio taške prieš 19 000 metų.

 

Iškyla klausimas: kas iš Žemės gyventojų galėjo tais laikais pamatyti (ar sužinoti), kaip atrodo mūsų Galaktika, žvelgiant iš jos ašigalio, ir dar prieš 120 šimtmečių iki to laiko, kai gyveno tasai gyventojas? Ir kam jam tokie stebėjimai buvo reikalingi?

 

Čia ir atsiranda pagrindas teigti, kad Nabtos megalitų amžius siekia 12 – 14,000 metų…

 

Būtent į šituos argumentus – klausimus akademinis mokslas man ir neatsako.

 

Alvydas Aukštuolis, brontis15.wix.com

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
vygazet

Kiekviena pasaka turi turėti savo pagrindą. Jei skrendant matei tik paukštį, jokio kito daikto skrendant net įsivaizduoti negalėsi. Vedos buvo užrašytos jau “dabartinių” žmonių, tai yra – iš prisiminimų, arba, kitaip sakant, iš lūpų į lūpas perduodamų prisiminimų. Tai reiškia, kad rašė menkiau išsivystę, o tiksliau – tie likučiai, kurie “išgyveno” tragediją. Jie skraidančius aparatus galėjo palyginti tik su gamtos kūriniais, todėl ir aprašomi taip. Buvusios rasės išnyko nepaisant to, kad išsivystymo lygis buvo labai aukštas, dėl tų pačių (ar bent jau panašių) priežasčių, kaip ir šiandien vykstantys konfliktai. Juk žmonija jau ne kartą stovėjo ant trečiojo pasaulinio karo slenksčio… Skaityti daugiau »

nu nu

tai sakyk tada kur gy dabar galetu isvykti dabartine grietinele??? i menuli? o gal i marsa? tai jau ten turbut kolonijos padarytos ir tik nuo musu slepiama ane? tu cia beleka suveliai ir pats nesupratai ka parasiai…

vygazet

Nesuvėliau. Šiuo metu gal ir nebūtų įmanoma išsiųsti grupės žmonių į Mėnulį ar Marsą, bet po keliolikos metų tokios kelionės jau vyks. Visa tai esant tokiam technologiniam išsivystymui. O jei manome, kad anos civilizacijos pasiekimai buvo didesni, technika tobulesnė, tai ir galimybių išgabenti “grietinėlę” buvo daugiau. Juk tose pačiose vedose aprašomi skraidantys aparatai, kurių veikimo principų, bent kol kas, mokslas paaiškinti negali.

tadasas99

akademinis mokslas tai kaip religija, t.y. cia negali buti palaidu galu, o jei toki atsiranda tada jiems priskiriama teorija kuri nesikirstu su akademinio mokslo teorijomis, tai vadinama prielaida, ir nors ale mokslas bet prielaidas sugretina su faktais, ir tais faktais neabejojama, cia pan ir teligijoje, dievas gyvena danguje, ir klausimu negali buti. o teorija apie senesne zmonija nei mokslas skelbia as neneigiu, man vienas klaustukas, tarkim apie galaktika apskriejame per kazkur 25mil metu, kas gali paneigti kad tame kelyje nesusikertame su kita gyvybes forma, nu kad ir pavadinkim anunaki, toliau jau visi zinot istorija kuria akademinis mokslas negali paneigti bet… Skaityti daugiau »

NSO

Nesamone visiska kad esam issivyste is bezdziones ar homosapins ,musu dnr uzkoduoti protingesniu butybiu arba DIEVO

Anonimas

Ačiū Alvydui, kad dalinasi savo pamąstymais! Labai įdomu paskaityt, nes pačio nuomonė panaši į tamstos. Sveikatos jums ir lauksime naujų jūsų įrašų

Alvydas

……puiku… Pataikei į dešimtuką. Žinoma, jei nesinaudosim logika – mes
išsivystėm iš beždžionės ir mūsų logika neverta rimtų tyrimų….

vygazet

Visos isvados daromos remiantis prielaida, kad zmogus issivyste is bezdziones ir tapo homo sapiens tik pries keleta tukstanciu metu. Taciau, jei darysime prielaida, kad zmogus buvo sukurtas pries milijonus metu, tai drasiai galesime teigti, kad zemeje jau kelis kartus gyvavo zmoniu civilizacijos, kurios, tokiu atveju, galejo buti pakankamai ar netgi labiau technologiskai issivysciusios nei musu dabartine civilizacija. Kaip viena is to irodymu galima priimti Indu Vedas, kuriose aprasomi skraidantys aparatai (vimanos/vimanai), tarp dvieju civilizaciju (ar tiesiog dvieju zmonijos rasiu) vykes atominis karas.

nu nu

tos vedos manau viso labo pasakos… tada tu man pasakyk kas rase apie tai? tas vedas? kazkoks maziau issivystes individas ar kaip? nes ten rasoma,kad kariavo dievai ane? tai taip iseina,kad jas rase tikrai ne tos ar tu rasiu atsotovai nes ginklai budavo apibudinami kaip ugnies streles ir pan…kas issivysciusios rases atstovui butu tikrai nebudinga taip apibudinti savo ginkluote. ir kodel buvusios rases isnyko jai buvo labai issivysciusios? juk butu tikrai like ne vienas ir ne du individai,o galbut tukstanciai ar net milijonai,kad ir po baisaus atominio karo ar kazkokiu zemes stichiniu kataklizmu juk jai civilizacija issivysciusi tai ir technologijos… Skaityti daugiau »

Taip pat skaitykite