10 dažniausių mirties priežasčių

kaukoleVisame pasaulyje kasmet miršta apie 57 milijonus žmonių. Prežasčių yra įvairių, tačiau esti keletas ligų, dėl kurių mirštama dažniausiai. Pramogų portalas oops.lt pateikia net 10 tokių negalavimų arba įvykių, dėl kurių retėja žmonija.

 

1. Išeminė širdies liga – 12.6%

 

Dažniausia šios ligos išraiška – širdies smūgis. Paprastai tariant į širdies raumenis nebeteka kraujas. Galima išsikirti daugelį tokios ligos priežasčių, tai priklauso nuo amžiaus, įpročių, mitybos, diabeto susirgimų, rūkymo ar kitų gyvenimo būdo pokyčių. Visose vakarų šalyse tai dažniausia mirties priežastis, užregistruota vietinėse ligoninėse.

 

2. Smegenų kraujagyslių liga- 9.7%

 

Dažniausia šios ligos išraiška – insultas, jis susijęs su kraujagyslių, tiekiančių kraują į smegenis, sutrikimais. Dažniausiai šiam sutrikimui įtaką daro padidėjęs kraujospūdis.

 

brain.scan_1272390402

 

Dėl per aktyvios kraujo apytakos, sutrinka kraujagyslių sistema, pažeidžiama nervinė sistema,na o dėl šių sutrikimų atsirandančios komplikacijos dažniausiai nuveda į mirtį. Insulto atveju išgelbėti nuo mirties gali tik greita medikų reakcija.

 

3. Apatinių kvėpavimo takų infekcijos, 6,8%

 

Pneumonija, plaučių abscesas, ūminis bronchitas visos šios ligos yra apatinių kvėpavimo takų infekcijos pasekmės.Tarp visų infekcinių ligų – šios pirmauja mirties skaičiumi.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pagrindiniai simptomai: nuovargis, siplnumas, dažnesnis kvėpavimas ir aukšta temperatūra. Nuo šių ligų geriausias vaistas yra atibiotikai, tačiau jie yra labai brangūs. Žemesnio socialinio sluoksnio žmonės neturi galimybių jų įsigyti.

 

4. ŽIV/AIDS- 4.9%”

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

AIDS yra žmogaus imuniteto sistemos liga. Dabar pripažįstama, kad ji visame Pasaulyje pasiekė pandemijos lygį. Pasak organizacijos UNAIDS ataskaitos, 2009 metais užkrėstųjų skaičius visame Pasaulyje siekė 60 milijonų, iš jų 25 milijonai mirties atvejų.

 

hiv-aids-vaccine

 

76% visų mirčių paskelbta Pietinėje Afrikoje. Manoma, kad šis virusas atsirado Centrinėje Afrikoje apie 20 amžiaus pradžią.

 

5. Lėtinė obstrukcinė plaučių liga – 4,8%

 

Šią ligą turi 1 iš 59 Anglijos gyventojų. Dažniausiai ją sukelia rūkymas arba jei pacientas labai dažnai susidurė su nuodingomis dujomis.Sergantys chrinišku bronchitu ar amfizema – jiems taip pat labai lengvai išsivysto lėtinė obstrukcinė plaučių liga.

 

1990 metais nuo šios ligos mirė tik 6 žmonės. Tačiau dėl to, kad žmonės vis daugiau rūko, mirčių skaičius progresyviai išaugo. Kasmet tokių mirties atvejų vis daugėja.

 

6. Žarnyno ligos-3.2%

 

Antroji pagal nusinešamų kūdikių gyvybių skaičių liga. Pasaulyje dažniausiai serga maži vaikai arba nepasiturintys žmonės. Diarėją galima gydyti paprastai: naudojant rehidracijos druskas arba cinko tabletes. Šios ligos lemia dehidrataciją (t.y. skysčių sumažėjimą) taip pat kūne esančių elektrolitų disbalancą.

 

7. Tuberkuliozė – 2.7%

 

Tuberkuliozė – labai dažna mirtina infekcinė liga, dėl kurios miršta net 50% mirštančiųjų. Ji plinta oru, kai žmogus kosti ar čiaudi: pasklinda ligos dalelės ir kitas žmogus labai lengvai užsikrečia.

 

Tuberculosis

 

Kone trečdalis visos Pasaulio populiacijos yra užsikrėtę tuberkulioze, vis dažniau atsiranda įvairių šios ligos atmainų, kurių nesugeba išgydyti net šiuolaikinė medicina.

 

8. Malarija – 2.2%

 

Ši liga paplitusi tropiniuose bei subtropiniuose regionuose. Vienu metu Pasaulyje tai buvo pati dažniausia mirties priežastis.

 

malaria_special

 

Tačiau progresuojant medicinai bei sukūrus geresnes vakcinas, dažnis šiek tiek sumažėjo. Tačiau tai yra populiariausia liga Afrikoje ir Azijoje.

 

9. Trachėjos / bronchų / plaučių vėžys – 2,2%

 

Vėžys – viena iš pagrindinių šiandienos mirties priežasčių. Pati blogiausia vėžinių susirgimų forma – tai augliai, esantys plaučių srityje. Žinoma, didžiausią riziką susirgti šia liga turi rūkaliai. Jie sudaro net 85% visų sergančiųjų.

 

10. Avarijos -2.1%

 

Tai tikriausiai nėra didelė staigmena jums. Visi laikraščiai bei televizijos pilnos informacijos apie eismo įvykius.

 

Manoma, kad tokių atsitikimų skaičius vis augs, kadangi mašinų skaičius pasaulyje didėja kaip ant mielių.

 

Inf. šaltinis: oops.lt

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
inkognito

Sudėjus visus procentus tai nuo ligų ir avarijų miršta tik 52,5 procento žmonių,o tai visi kiti tur būt miršta nuo senatvės? Ar šiaip sau iš dyko buvimo?

...

Šiaip tai parašyta kad per metus miršta 57mln žmonių , o ne per vieną dieną :D

Jedajus

Nu vakar lyg tikrai buvo parasyta per diena :D

Jedajus

Seip man su matematika nelabai, bet jei kasdien ismirsta po 57,000,000 zmoniu tai grubei per 122 dienas ismirtu 7,000,000,000 tai yra daugiau nei zemej gyvena zmoniu.

Re:

Tai jie geiciau veisiasi nei mirsta :D

Jedajus

Net jei per diena gimtu 60,000,000 vaiku, tokio mirtingumo greiciu, geriausiu atveju istemptume metus, galvoju klaida cia padaryta.

...

kasmet, ne kasdien.

Taip pat skaitykite