Ką nutyli maisto gamintojai: kasdien suvalgote kirmėlių ir ne tik

maistas-chemijaNors etiketės gali skelbti apie natūralių aliejų, mažai kalorijų ir daug naudingų vitaminų turinčius produktus, maisto industrija mėgsta nutylėti apie galimus smėlio, žuvų organų ar net žmonių plaukų pėdsakus ir t.t. Kviečiame susipažinti su 10 šlykščių ingredientų, kurie naudojami gaminant kasdien vartojamus produktus:

 

Nuo vabalų, žuvų pūslių iki bebro šlapimo

 

Ar žinojote, jog maisto pramonėje naudojami raudoni dažai yra sukuriami pasitelkiant košenilio vabalą? Nors mokslininkai teigia, jog įtaria tokių dažų naudojimą jaunimo pamėgtose “Starbuck‘s” braškinėse kavose, į rizikos grupę patenka ir kiti kasdien vartojami produktai.

 

Raudonieji maistiniai dažai, kurių sudėtyje būtų įmaišytas vabalas, gali būti aptinkami jogurtuose, džemuose, tortuose. Pasak Change.org peticijos, kiekvienas žmogus per savo gyvenimą suvartoja vos ne svarą tokių dažų – apie 70 tūkst. košenilio vabalų.

 

Žuvų klijai ar nudvėsusių žuvų pūslės yra dažnai naudojamas alui švytėjimą suteikiantis ingredientas. Toks komponentas dažniausiai randamas tarp Anglijos populiariausių alų rūšių.

 

Vaniliniai ir avietiniai kvapai gali būti papildyti mišiniu, kuris gaunamas naudojant bebrų išmatas ir šlapimą. Tiesa, dažniausiai tokie “priedai” naudojami parfumerijoje. Įdomu, jog toks unikalus ingredientas yra oficialiai patvirtintas, jam priskiriant etiketę „natūralus kvapas“.

 

Avių vilna ir želatina

 

Želatina yra gaminama iš kolageno, kuris gaunamas kaitinant gyvūnų jungiamuosius audinius. Dažniausiai tam pasitarnauja kiaulių audiniai.

 

Lanolinas – taukinė liauka, randama avių vilnoje. Maisto tarnybos tokį elementą patvirtina kaip tinkamą žmogui, todėl jis drąsiai naudojamas kramtomose gumose. Lanolinas taip pat gali būti aptinkamas kosmetikoje, apsauginiuose kremuose, gaminiuose, skirtuose kūdikiams.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Nors maisto industrijos atstovai neigia, jog jų gaminamuose šokoladiniuose batonėliuose galima rasti žiurkių plaukelių. Vis dėlto Jungtinių Amerikos Valstijų Maisto ir vaistų federacija leidžia vieną žiurkės plauką šimtame gramų šokolado.

 

Celiuliozė padeda išlaikyti sūrį, o natris – bulvių spalvą

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Celiuliozė arba chemiškai apdorota medžio ląstelių medžiaga yra dažnas ingredientas, randamas susmulkintame sūryje. Toks priedas leidžia išvengti tarkuoto sūrio sulipimo.

 

Šiuolaikinėje maisto pramonėje amino rūgštis l-cisteinas yra dažnas iš tešlos gaminamų produktų elementas, padedantis išlaikyti jų minkštumą. Deja, mažai kas žino, jog l-cisteinas gaminamas iš žmonių plaukų. Nors štai “McDonald‘s“ rado išeitį – naudoja iš ančių plunksnų pagamintą rūgštį.

 

JAV Maisto ir vaistų federacija teigia, jog nėra nieko nelegalaus skardinėje grybų rasti 19 lervų ir 74 erkutes.

 

Jei esate didelis bulvių traškučių mėgėjas, reikia manyti, jog retai pagalvojate apie tokio užkandžio sudėtį. Siekiant nubalinti ir išlaikyti bulvių spalvą, naudojama cheminė medžiaga natrio bisulfitinis.

 

tv3logo

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
loop

Kirminai gerai, baltymu turi :)

gal kam padės atsibusti?

Šiek tiek priešnuodžių masiniam vergų kvailinimui:

http://www.lzskelbimai.com/s/puikus-vaistai-smegenu-plovimo-212021

Taip pat skaitykite