Teksase pastebėtas mįslingas sliekų elgesys

sliekai-teksaseGamtosaugos pareigūnai Densiono apylinkėse (Teksasas, JAV) net sustojo apžiūrėti, kas gi čia ant uždaryto kelio asfalto didžiuliais gumulais pridrabstė šitiek spagečių. Priėjus arčiau paaiškėjo, kad ant nevažinėjamo kelio voliojasi ne makaronai, o į didžiulius mazgus susimezgę sliekai.

 

Maža to, sliekų tumulai lygiavo – buvo išsirikiavę kone taisyklingomis linijomis. Keistas fenomenas sutrikdė net ir patyrusius Eizenhauerio gamtos parko, kuriame buvo pastebėtas “Gordijaus mazgų” antplūdis, specialistus.

 

Keistą fenomeną Teksaso gamtosaugininkai pastebėjo gegužės 29 d.

 

“Labiausiai mus glumina klausimas, kodėl į kolektyvinius mazgus susimetę sliekai vidury kelio išsirikiavo į liniją, – ABC News sakė Eizenhauerio gamtos parko gamtosaugininkas Benas Hermanas. – To negali paaiškinti net ir mūsų biologai.”

 



 

Pareigūnai nusprendė pabaksnoti sliekų kamuolius lazdele, norėdami įsitikinti, ar po sliekų sluoksniu nėra kokio nors kito objekto. Tačiau tumulai buvo sudaryti tik iš sliekų.

 

Beje, B. Hermanas pridūrė, kad sliekų kamuoliai po dviejų parų išsiardė ir išsišliaužojo po dirvožemį – jų vietose liko tik krūvelės ekskrementų.

 

Eizenhauerio gamtos parko specialistai iškėlė dvi šio keisto fenomeno hipotezes. Pirmoji – keistą sliekų elgesį galėjo išprovokuoti gausūs lietūs, kurie pastarosiomis paromis Densiono apylinkių dirvožemį merkė ir užtvindė taip, kad sliekai sujudo trauktis ten, kur vandens mažiau.

 

Kita hipotezė – krituliai buvo tokie gausūs, kad jų garsas trenkiantis į žemę sliekams susiasocijavo su plėšrūnų keliamais garsais, mėginant įsirausti į žemę. Mat yra žinoma, kad grėsmės atveju sliekai susimeta į panašius kamuolius, mėgindami apsiginti nuo pavojaus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Ne mažiau įdomu ir tai, kad sliekų kamuolių buvo pastebėta tik šiame valstybiniame parke, tiksliau, atokioje jo dalyje, kur dėl potvynių uždraustas automobilių eismas. B. Hermanas pabrėžė, kad kituose Teksaso valstijos gamtos parkuose nieko panašaus nebuvo pastebėta.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
shard

Mano sliekas irgi kartais ryte buna keistai elgiasi

Taip pat skaitykite