Joninių nakties burtai: nuo meilės iki pranašiškų sapnų

joniniu burtaiŠi vasaros šventė Lietuvoje, nuo seno laikoma stebuklinga. Teigiama, kad Joninių naktį visos gamtos jėgos padeda žmonės sužinoti ateitį arba prisišaukti to, ko jiems trūksta gyvenime.

 

Lietuviai jau nuo senų laikų paparčio žiedo eidavo ieškoti laikrodžiui išmušus dvyliktą nakties. Manoma, kad paparčio žiedas suteikia įvairių stebuklingų galių: gali girdėti žmonių mintis, sužinoti jų paslaptis, suprasti paukščių kalbą. Turėdami šiuos gebėjimus, tapsite turtingais ir laimingais. Paparčio žiedo ieškojimo instrukcija: ieškoti tik po vieną, einant tolyn į mišką nesigręžioti atgal.

 

Jei rasite papartį, po juo reikia pasitiesti skarelę, apsibrėžti aplink papartį šermukšnine lazdele, pasidėti indą su šventintu vandeniu, užsidegti žvakę ir imti melstis. Netrukus suspindės švytintis žiedas ir nukris ant skarelės. Neišsigąskite piktųjų miško dvasių, turite likti drąsus ir susikaupęs. Patariama paparčio žiedą įsikišti po oda, prasipjovus rankos odą, kad netyčia nepamestum. Jei norite turėti gražią odą, po kuria slėpsite paparčio žiedą, teks išsimaudyti per Jonines tekančiame vandenyje arba išsivolioti rasoje.

 

Per Jonines nepamirškite prisirinkti įvairiausių gydančių žolelių, nes manoma, kad būtent surinktos Joninių metu jos įgauna ypatingų galių. Iš jų galėsite išsivirti arbatos, pasidėti namie, kad jus lydėtų sėkmė. Taip pat Joninių naktį negalima niekam linkėti blogo – tai ne tik kad išsipildys, bet ir sugrįš su kaupu.

 

Senais laikais dar neištekėjusios merginos apsivilkdavo baltais lininiais drabužiais ir eidavo į pievą pinti vainikų. Vainiką reikia pinti iš devynių arba dvylikos skirtingų žydinčių žolynų. Šiuos vainikus merginos dėdavosi ant galvos, vėliau iš jų spėdavo ateitį. Jei žiedų būdavo porinis skaičius – susiras porą, jei neporinis – dar ne.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Visais laikais pindamos vainikus merginos skaičiuodavo ramunės žiedlapius, tardamos žodžius myli, nemyli. Vidurnaktį į upę paleisdavo du nupintus vainikus. Jei vainikai išsiskirs – mergina išsiskirs ir su savo vaikinu, jei vainikai bus susiglaudę – mylimieji susituoks. Paleidus vainiką su žvakute galima sužinoti, ar pavyks šiais metais ištekėti. Jei vainikas plaukia – mergina ištekės, jei sustoja – teks laukti dar kitų metų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Norint sužinoti, kuris vaikinas yra tau neabejingas, reikia paberti aguonų po pagalve. Tą, kurį susapnuosi, jaučia tau gilius jausmus. Jei nori būti sveikas teks iš ryto anksti atsikelti – pamatęs rytinę Joninių saulę toks būsi visus metus.

 

Merginos, kurios norėjo sužinoti, kokio vyro joms tikėtis, vidurnaktį eidavo į lauką ir iškasdavo gabalą velėnos. Jį apvertusios eidavo gulti, o vos nubudusios ryte lėkdavo apžiūrinėti, koks bus pirmasis iš velėnos išlindęs vabalas. Jeigu jis pilkas – vyras bus neturtingas. Margas vabalas reiškė, kad greičiausiai taips karininko arba valdininko žmonomis, o žalias – reiškia vyrą ūkininką.

 

tv3logo

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite