Keisčiausių religijų dešimtukas

toothDu vienas nuo kito toli gyvenantys pažįstami negalėjo susitikti dėl to, kad neteisingai suprato išsireiškimą “savaitė po Velykų”: vienas jų – katalikas, kitas – pravoslavas, taip kad jų savaitės po Velykų skirtingos. Jeigu tokie skirtumai egzistuoja toje pačioje religijoje, krikščionybėje, tai ką jau kalbėti apie įvairius egzotiškus tikėjimus.

 

Keistų religijų dešimtukas

 

10. 1774 metais Amerikoje kažkokia En Li sukūrė šeikerių bendruomenę. “Motinėlė Li” tvirtino, kad meilė Dievui turi būti išreiškiama šokiais iki išsekimo. Žmonės kalbėjo, kad prisišokę šeikeriai tamsoje atsiduoda visuotinei nuodėmei, o gimę nuo to vaikai buvo auklėjami bendrai. Žinoma, toks ekstravagantiškumas patiko toli gražu ne visiems, taip kad šiandien šeikerių bendruomenę sudaro vos 8 žmonės Meino valstijoje.

 

9. Jau beveik 80 metų Naujojoje Gvinėjoje gyvuoja Jėzaus Kristaus-papuaso kultas. Jo pasekėjai tvirtina, kad baltieji išplėšė iš Evangelijos pirmąjį puslapį, kuriame buvo rašoma, kad Kristus buvo papuasas. Kada nors jis sugrįš ir padrys papuasus valdovais, o baltuosius – jų vergais.

 

8. Dar egzotiškesnį kultą sukūrė afrikiečiai dogonai. Jie meldžiasi Sirijaus žvaigždei. Pasak jų, iš vienos planetos, kurių keletas sukasi aplink Sirijų, “skraidančiu laivu” atskrido genties protėvis Nom-mo – pusiau žmogus, pusiau gyvatė. Beje, dogonai žinojo, kad Sirijus yra dvinarė žvaigždė dar gerokai prieš tai, kai šis faktas buvo nustatytas Europos astronomų.

 

7. Tikri žvaigždžių karai. Amerikoje 8-ąjame dešimtmetyje buvo įkurta “Dangaus vartų” bendruomenė. Jos šalininkai mokė, kad Dievas ir Liuciferis – tai dviejų “skraidančių lėkščių” ekipažų vadai, kariaujantys dėl Žemės. Kad išgyventume šioje kovoje, mes, žemiečiai, turime persikelti į “kitą išmatavimą” savižudybės keliu. Dauguma šios idėjos pasekėjų buvo kompiuterių programistai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

6. Kai kurie Kanados indėnai garbina dievą-žmogėdrą Baksbakualanksvę. Kraugeriškų apeigų jie, laimei, pastaruoju metu nebeatlieka, bet pamaldų metu apimti ekstazės gali gerokai apkandžioti artimą savo.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

5. Tapirapės genties indėnai iš Brazilijos garbina paraitus. Pagal jų tikėjimą, pasaulį sukūrusios dvasios pasislėpė žmogiškuose kūnuose ir iš ten “vidiniu balsu” duoa patarimus žmonėms. Jeigu, neduok Dieve, jūs išsigydysite nuo kokio išbėrimo ar grybelio, jus paskelbs “dvasios apleistu” ir išvarys iš kaimo.

 

4. Kanadoje jau 10 metų egzistuoja raelianų religija. Jos įkūrėjas, buvęs žurnalistas Klodas Raelemas paskelbė, kad jo tėvas buvo ateivis iš kitos planetos ir papasakojo, kad “skraidančios lėkštės” išgelbės pasaulį nuo katastrofos. Šiandien “Raelio Bažnyčiai” priklauso 50 000 jos šalininkų.

 

3. Kargo kultas. Antrojo pasaulinio karo laikis amerikiečių kariai laipinosi Okeanijos salose su produktais ir įranga, kuriais dalinosi su vietiniais gyventojais. “Kargo”, kitaip sakant – krovinys, tapo šventu: čiabuviai meldžiasi konservų skardinėms ir tiki, kad greitai dangus jiems padovanos dar daugiau jų.

 

2. Rusijos Pavolgyje XIX amžiuje gyvavo “skylininkų” bendruomenė. Jie negarbino ikonų, laikydami jas “nuodėmingomis”, o meldėsi, pasidarę sienoje skylutę ir nukreipdami į ją maldos žodžius. Kitų apeigų pas “skylininkus” nebuvo.

 

1. Džainų religiją, vieną seniusią Indijoje, išpažįsta daugiau kaip 5 milijonai žmonių. Pagrindinis jų principas – nedaryti žalos gyvoms būtybėms, todėl jie nevalgo mėsos, neima į rankas ginklo. Iš jų išsiskiria “švetambarai” (apsivilkę šviesa), kurie nenešioja jokių drabužių. Kad nenužudytų atsitiktinai kokio uodo, jie kvėpuoja per marlę, o taką priešais save šluoja specialia šluotele. Valgyme Džainai labai asketiški ir laiko šventumo viršūne nusimarinti badu. Tiesa, šalia viso to jie verčiasi skolinimu ir negailestingai išlupinėja pinigus iš savo skolininkų.

 

Inf. šaltinis: visokybes.com

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Tima

Geriausi paskutiniai. Gerai pritariu tam kad negalima zudyti nekaltu gyvunu bet del ginklo neimimo i rankas jau cia truputi per daug. Arteja baisus laikai ir tokie kaip jie negalintis imti ginklo gali neisgyventi.o tai nera gerai…

Turinti Savo Nuomonę

Tie paskutiniai… Nedaro žalos gyvoms būtybėms ir nevalgo mėsos. Bet pala. Tai reiškia, jie valgo daržoves ir vaisius. O augalai, jų manymu, nėra gyvos būtybės?

sakai

Na jie gal tik sėklom minta :)))

valdis

Taip, augalai irgi yra gyvybės forma. Tačiau pasaulis taip sukurtas, kad viena gyvų būtybių rūšis turi maitintis kita. Sakykime, aš mėsos nevalgau (tai nesusiję su religija); apsieičiau ir be daržovių, jeigu būtų įmanoma valgyti akmenis. Bet gyventi noriu, tai iš dviejų “blogybių” renkuosi mažesnę.
Taigi, kuo betikėtum, bet valgyti reikia…

Edgaras

Tai,ką siulai valgyti?

Taip pat skaitykite