Praustis ir miegoti naktį, pasak mokslininkų – žalingi įpročiai

miegasLondono Krenlio klinikos gydytojas dermatologas Nikas Lou (Nick Lowe) jau daug metų kovoja su žmonių įpročiu… praustis. Gydytojas įsitikinęs, kad dauguma žmonių pernelyg daug prausiasi. Šis, atrodytų, deramas įprotis būti švariam, priešingai, silpnina organizmo gynybą nuo infekcijų ir kenkia odai.

 

„Prausiantis labai karštu vandeniu su muilu oda netenka riebalų, gali išsausėti, sutrūkinėti, įsimesti infekcija. Daugumai mūsų nebūtina kruopščiai praustis kasdien, naudojant chemines higienos priemones“, – pasakojo mokslininkas „Daily Mail“.

 

O štai Didžiosios Britanijos miego tyrimų centro bendradarbis profesorius Džimas Hornas (Jim Horne) mano, kad, norint normaliai gyventi, visai nebūtina miegoti 8 valandas. Negana to, daugelis žmonių, save „verčiančių“ kasdien miegoti, junta chronišką nuovargį.

 

Daktaras Dž.Hornas apskritai mano, kad miegoti reikia, kai nori ir kiek nori, ir nebūtinai naktį. „Trumpas 4-15 minučių miegas dieną efektyvumu nenusileidžia papildomai miego valandai naktį“, – teigia mokslininkas. Dž.Hornas tvirtina, kad prieš šimtmečius buvo įprasta kasdieninį miegą suskirstyti porcijomis, ir tai labiau atitinka žmogaus fiziologiją.

 

„Šiuolaikinis įsitikinimas, kad prabusti vidury nakties blogai, gali destruktyviai veikti miego kokybę. Pavyzdžiui, prabundame trečią nakties, gulime, nervinamės, kad neužmiegame. O kam save kankinti? Geriau atsikelti ir kuo nors užimti galvą, atsipalaiduoti – spręsti kryžiažodį arba paskaityti knygą. Žiū, kūnas ir pasufleruos, kad vėl esame pasirengę miegoti“, – mano mokslininkas.

 

Pasirodo, net toks daugelio žmonių mėgstamas įprotis ramiai pasėdėti su žurnalu tualete yra kenksmingas. Čia į duris – atseit neužsisėdėk! – jau beldžiasi mokslininkai. Izraelio medikai žurnale „Digestive Diseases and Sciences“ paskelbė tyrimo apie sėdėjimo ant unitazo žalą rezultatus. „Natūraliau gamtinius reikalus atlikti tupint, nes tokioje padėtyje įtampa yra mažesnė, taip sumažinama rizika įgyti hemorojų arba divertikuliozę“, – tvirtina mokslininkai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

O namų tvarkymas, pasirodo, kelia kraujo spaudimą. Ir visai ne dėl šliaužiojimo su dulkių siurbliu po lova, o dėl… nervų. Juk sunkiausia suvaldyti nerimą, kaip visa tai sutvarkyti ir kodėl visi tokie kiaulės! Kaip rašoma žurnale „Psychosomatic Medicine“ paskelbtame straipsnyje, amerikiečiai medikai, ištyrę 100 dirbančių vyrų ir moterų, padarė išvadą: tų, kurie ant savo pečių užsiversdavo namų tvarkymo naštą, kraujospūdis visus metus buvo aukštesnis nei tų, kurie tvarkytis patikėdavo sutuoktiniui.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Po sočių pietų – pamiegoti! Pasirodo, ir to daryti neverta. „Po valgymo gulinėjant ant sofos didėja tikimybė, kad visa, ką suvalgėte, greitai nusės ant jūsų juosmens“, - įspėja dietologė iš Kembridžo Kler Makevili (Claire Macquevilly). Ir priduria, kad kaloringiausi turi būti pusryčiai, o pietūs lengvesni. O dėl vakarienės, tai visiškai nebūtina save versti nevalgyti po šešių vakaro. Specialistė mano, kad, pavakarieniavus net 8 ar 9 vakaro, intensyvus 20 min. pasivaikščiojimas išvaduoja iš rizikos priaugti svorio.

 

Parengta pagal užsienio spaudą, respublika.lt

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Taip taip..

“„Šiuolaikinis įsitikinimas, kad prabusti vidury nakties blogai, gali destruktyviai veikti miego kokybę. Pavyzdžiui, prabundame trečią nakties, gulime, nervinamės, kad neužmiegame. O kam save kankinti? Geriau atsikelti ir kuo nors užimti galvą, atsipalaiduoti – spręsti kryžiažodį arba paskaityti knygą. Žiū, kūnas ir pasufleruos, kad vėl esame pasirengę miegoti“, – mano mokslininkas.” O ką daryti, jeigu žmogus paprastai keliasi 6-7 ryte, nes darbe reikia būti 8, o jis ima ir prabunda 3? Ir jis siūlo spręsti kryžiažodžius, skaityti knygas – žodžiu, kažką veikti, kol sulauksim signalo, kad organizmas pavargo ir pasirengęs vėl miegoti.. Tam mokslininkui viskas tvarkoje su galva?

cha

na va ir suzinojome,kada tupi ant klozeto :-)

vaida

Paprasciausiai organizmas pats nusistato, ka, kad ir kaip…Pastebejau, kad ir as ant klozeto tupiu visalaik tuo paciu metu , ryte…Pasikeite dienos rezimas, organizmas pats savaime susireguliuoja visalaik tuo paciu metu ir visalaik ryte…Jei nespejai tuo laiku, visas reikalas atidedmas kitai dienai

Taip pat skaitykite