Povandeniniai diskai

Spaudoje pateikiama taip pat atsitikimų, kai slenkantys nežinomos kilmės objektai buvo pastebėti tik po vandeniu. Žinomas tyrinėtojas povandenininkas Žanas Pikaras dukart stebėjo iš savo batiskafo povandeninius objektus.

 

Pirmąkart 1959 metų lapkričio 15 d. Guamo salos rajone apie tai įrašyta batiskafo borto žurnale: “10.57 gylis 700 sieksnių. Pastebėtas apvalus disko formos objektas su daugybe švytinčių taškų”.

 

Antrąkart 1968 m. Bahamų salų rajone elipsės pavidalo virš 30 m ilgio objektas dideliu greičiu judėjo gerokame gylyje. 1965 m. sausio mėn. Viename iš Naujosios Zelandijos užutekių iš lėktuvo DC – 3 buvo aptiktas metalinis 30 m ilgio ir 15 m skersmens nejudantis objektas 10 m gylyje. Objektas nebuvo panašus į povandeninį laivą. Be to, karinių jūrų pajėgų vadovybė pranešė, kad dėl seklumo ir dėl to, kad jis sunkiai pasiekiamas, į šį užutekį negalėjo patekti povandeninis laivas.

 

1972 m. Viduržemio jūroje okeanografas nardytojas Harisas, tyrinėjęs Tiro griuvėsius, pamatė po vandeniu didžiulį rutulio formos objektą su kažkokiais vamzdžiais ir dėžėmis jo paviršiuje. Objekto langai skleidė šviesą.

 

Kitas naktinių grimzdimų specialistas Luisas Lento pranešė, kad stebėjo jūros gelmėje Bermudų trikampio rajone Nežinomus neįprastos formos didesnius už banginius tamsius objektus, kurie kildavo į paviršių ir pakibdavo virš vandens, o paskui vėl krisdavo atgal.

 

Č.Vertlico knygoje “Be pėdsakų” pateikiamas atsitikimas, kai vieno laivo, plaukusio tarp Biminio ir Majamio 1973 metais kapitonas Delmonikas stebėjo slinkusį po vandeniu 4 m gylyje cigaro formos objektą, kuris buvo apie 50 m ilgio; nematė nei jo plaukmenų, nei iškilimų – nei liukų. Objektas pasuko tiesiai prie laivo, bet, besiartindamas, staiga spruko į kairę ir pranyko. Nei verpeto, nei putotos srovės jam judant neatsirasdavo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Žurnale “Morskoj sbornik” (1973 m. Nr.7) pranešama, kad daug jūreivių jūroje yra matę didelių švytinčių skritulių po vandeniu, kurie aplenkdavo laivus arba nutoldavo greičiais, gerokai viršijančiais pačių laivų greitį.

 

Bulgarai jūrų keliautojai Papazovai rašė, kad per savo kelionę valtimi aplink pasaulį jie matė Ramiajame vandenyne, ekvatoriaus rajone, kelias valandas slydusius pro šalį su 1-2 sekundžių intervalu povandeninius šviesos skritulius. Atrodė, kad juos sukelia prožektorių, nukreiptų iš kažkokio povandeninio objekto į okeano paviršių, spinduliai.

 

Šaltinis: Žvilgsnis

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Atlantai

Galbūt jie dar gyvi :D

anonimas vardu stays

normaliai

Joris Alien

lol

Taip pat skaitykite