Link Žemės skrieja geomagnetinė audra!

Vakar (ketvirtadienį), Saulėje užfiksuotas stiprus X 1,4 kategorijos žybsnis, kurio išspjautos elektringosios dalelės skrieja tiesiai į Žemę. Dėl to savaitgalį laukiama pašvaisčių, galimi radijo ryšio, elektronikos sutrikimai. Šis pliūpsnis – antra rimta mums matoma Saulės audra per trumpiau nei savaitę.
 
Saulės žybsnio išsviestos dalelės Žemės kryptimi skrieja 1,4 tūkst. kilometrų per sekundę greičiu, skelbia agentūra NASA. Prognozuojama, kad geomagnetinė audra Žemę pasieks šeštadienį apie 13.20 val. Lietuvos laiku (galima 7 valandų paklaida).
 
Tai yra X klasės audra – pati galingiausia, kokia gali įvykti Saulėje. Tokia audra Žemėje gali sukelti radijo ryšio, elektros energijos tiekimo pertrūkius ir įvairios elektronikos darbo sutrikimus.

 

SDO kosminė observatorija nufilmavo milžinišką X1,4 stiprumo Saulės žybsnį:

 

 

Ketvirtadienio Saulės žybsnis ypatingas tuo, kad jo išspjautos elektringosios dalelės skrieja tiesiai Žemės link.

 

Vakarykštis blyksnis – jau šeštas šiais metais registruotas X klasės Saulės įvykis. Kovo pradžioje užfiksuotas X 5,4 kategorijos Saulės žybsnis sukėlė nemažai nepatogumų: buvo sutrikęs karinių palydovų darbas, kilo nežymių elektronikos veikimo trikdžių Žemėje taip pat buvo matomos įspūdingos pašvaistės.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Rufus

“Tai yra X klasės audra – pati galingiausia” Nemanau kad X klase egzistuoja o pati auksciausia klase yra S.

Šešėlis

Klysti. Klasės yra : A, B, C, M, X :)

Samhain

Ir kodel butent i zeme turi tas zybsnis skrieti,kitur niekur tik i zemes puse?ir tie pasakymai,PROGNUOZOJAMA,LAUKIAMA,GALIMA,nei ten buvo kas toje sauleje,nei ten ka.vistiek 2012metai,zmones rasys,gasdins ir t.t.tokiems sarlatanams rankas nukapot,kad nerasytu ir liezuvius istraukt,kad nekalbetu.

Šešėlis

Tai tame ir esmė, kad į žemės pusę ne taip ir dažnai skrieja. Apie tuos pliūpsnius, kurie skrieja į kitas puses,reikia žinoti tik atsakingiems mokslininkams ar šiaip stebintiems saulę žmonėms. Apie tokius net nepranešama.

praeivis

elini karta eilinis ivykis tu zybsniu tiek ir tiek buvo ir bus dar netiek

Šešėlis

Na ne toks ir eilinis, kadangi žybsnis eina link žemės, o tai pasitaiko ne taip ir dažnai.

aa

Na kaip cia pasakius ne daznai… kas antra savaite naujienu portaluose galima perskaityt apie vis ateinancia saules audra… beja kaip atejo ta audra taip ir nuejo niekas neatsitiko eilini kart…

Zmogus

Kokia saule ryski :/

IxxI

Jau buvo LNK užsilenkęs kelis kartus šiandien. Taipogi ir kiti kanalai priklausantys LNK. Tv1, Tv8 užsilenkdavo kas 15min.

aa

Antena pasitvarkyk , nes turbut tik pas tave uzsilenke

AA

Tokia audra Žemėje gali sukelti radijo ryšio, elektros energijos tiekimo pertrūkius ir įvairios elektronikos darbo sutrikimus.

KAzkaip abejoju ar taip bus, bet…:/

Taip pat skaitykite