Augalų magija – augalai keičia pasaulį ir apsaugo žmones

Bet augaluose slypi kai kas daugiau, ne tik proziška botanika. Visa Floros karalystė slepia begalę paslapčių. Kiekvienas augalas turi savas paslaptis, bet yra ir bendra: visi augalai ne tik sugeria anglies dvideginį, išskiria deguonį ir daro visiems gyviems organizmams prieinamą saulės energiją, bet ir transformuoja žmogaus pykčio, nesusivaldymo, pesimizmo energiją į gerą, palaimingą, aktyvią energiją. Tai yra augalai paverčia nuodus į nepavojingą maistą. Bet kiekvienas augalas sugeria tik tam tikrus nuodus. Vieni augalai priima mūsų nereikalingas tuščias mintis, kiti – pesimizmo, treti -nuoskaudų nuodus. Parneškite į namus vieną gyvą augalą – ir viena problema liks mažiau, parneškite dar vieną – išnyks dvi problemos. Tik rinkite gėles sąmoningai, kaip vaistus. Pavyzdžiui, visiems gerai žinomas kambarinis augalas, kurį taip mėgo mūsų močiutės, – fikusas – valo atmosferą nuo nepageidautinos energijos, lyg dulkių siurblys sutraukia į save mūsų nerimą, piktas mintis.

 

Augalai rodo mums teisingą gyvenimą, be žodžių moko ir atsargiai padeda teisingai eiti per gyvenimą, laiku kažką daryti ir laiku pasitraukti. Jų harmoninga energija daro mus laimingesnius, protingesnius, geresnius. Augalai mielai pasidalins savo turtais, jei žmogus bus nusiteikęs su jais bendrauti.

 

Nuskintas augalas nebeturi savo šaknies, o nuskynimo vieta – tai žaizda, iš kurios lyg kraujas išteka harmonijos energija. Augalai, kaip ir bet koks kitas gyvas organizmas, siekdami išlikti, saugo savo energiją ir kai juos nupjauna, sulėtina energijos tekėjimą, kad ji neišeitų į vandenį. Todėl nuskintų gėlių poveikis psichinei ir fizinei žmogaus būsenai, namų atmosferai yra dešimteriopai silpnesnis negu augalo su šaknimis. Tokie augalai negali pašalinti negalavimų priežasčių ir aplinkinių žmonių problemų. Galbūt ateity dovanoti skintas gėles bus laikoma prastu tonu, ir mes vieni kitus džiuginsime visaverčiais augalais su šaknimis.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kambarinių ir laukinių augalų savybės yra visiškai tokios pat. Kiekvienas augalas pagal savo išorę ir gyvenimo būdą priklauso vienam iš 12 Zodiako ženklų. Magiškas ir gydomasis augalo poveikis žmogaus gyvenimui ir sveikatai susijęs su ženklu – konkrečios gyvenimo srities ir organo valdytoju. Tačiau kambariniai augalai turi vieną paslaptį – juos valdo Mergelė.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Mergelė – tarnavimo ženklas, ir kambariniai augalai tarnauja mums. Bet ir mes tarnaujame jiems. Kiek jiems atiduosime savo meilės, tiek gausime iš jų geros energijos. Mergelė – tai labai išmintingas ženklas, linkęs į apmąstymus ir analizę. Kambariniai augalai turėdami tik vienus namus – Mergelės ženklą – tarnauja visai žmonijai. Mergelė jiems suteikė tokių savybių, kurios atitiktų visos Žemės žmonių charakterius. Kambario augalai, žmogaus išlaisvinti nuo kovos už išlikimą, rūpinasi tik vienu žmogumi, tik problemomis ir ligomis. Tokia abipusė meilės magija.

 

Gydymo žolėmis magijoje žinomas būdas, leidžiantis keisti konkretaus augalo savybes. Pavyzdžiui, gydyti reikia dilgele, jos tuo metu nėra, tada paimamas kitas augalas, magiškai keičiama jo siela ir visai kitas augalas įgauna dilgėlės savybių.

 

Fitoterapeutai pastebėjo, jog augalai apskritai linkę keisti savo gydomąsias savybes. Pavyzdžiui, augalai, surinkti liepą, stipriai veikia skrandį, bet jei tie patys augalai bus rinkti mėnesiu vėliau, jų gydomasis poveikis bus nukreiptas į širdies-kraujagyslių sistemą. Ištisus metus Saulė juda Zodiaku, pereidama kiekvieną mėnesį iš vieno ženklo į kitą ir atkreipdama dėmesį į naujas gyvenimo sritis ir žmogaus organus. Zodiaku ratu sukasi dar daugybė planetų, ir kiekviena jų kažką mums duoda. Visi Žemės gyventojai jaučia tas kosmines permainas. Jaučia jas ir augalai, todėl ir keičiasi, sustiprindami vienas savybes ir silpnindami kitas. Kambario augalai, be kosminės, turi savo, namų “saulę” – šeimininką, kuris juos čia apgyvendino, rūpinasi jais, šildo savo meile, ir augalai tampa panašūs į jį, jo namų atmosferą. Mergelė, jų valdovė, – permainingas,besikeičiantis, bet ir žemiškas, patikimas ženklas, kuriantis viską ilgam. Ir kambario augalai, greitai pakeitę namų atmosferą, palieka ją tokią ilgam, kaip reikalauja Žemės stichija. Jei kambary kurį laiką buvo augalų, o paskui juos išnešė, atmosfera, jos energetika nepasikeis iškart.

 

Kambario augalų prigimtis priešinasi mūsų konservatyvumui ir įpročiams. Jų dvasia – permainų dvasia. Tai gyvenimo, judėjimo dvasia. Ji keičia atmosferą aplink augalą ir mus įkvepia vidiniam judėjimui, mūsų įpročių ir nuostatų keitimui.

 

Augalai prastai auga namuose, kur gyvena sunkaus charakterio, pavargę nuo gyvenimo pesimistai, nemokantis gyventi savo energija vampyrai. Kuo nors amžinai nepatenkinti, sudirgę žmonės skleidžia neigiamą energiją, teršia erdvę. Bet kai tokie žmonės išvyksta, augalai atsigauna. Tačiau kambariniai augalai, kurių paskirtis yra tarnauti žmogui, vis dėlto gali išvalyti namus, kuriose vyrauja slogi atmosfera. Bet pirmiausia kambarį reikia išvalyti malda. Melstis reikia uždegus žvakę, pašlakstant kambario kampus švęstu vandeniu. Tik po to į kambarį galima įnešti augalus. Bet jie neturi būti labai jauni. Jei namuose yra nuolatinės neigiamos energijos šaltinis, “sunkus” žmogus, pesimistas, jauni augalai gali būti nepakankamai pajėgūs išvalyti kiekvieną dieną teršiamą atmosferą. Jie patys gali žūti, uždusti žmogaus jausmų sumaištyje. Į energetiškai “sunkius” namus reikia atnešti didelį, suaugusį augalą, ir geriausia ne vieną.

 

Kuo sunkesnė atmosfera namuose, tuo daugiau kambarinių gėlių juose reikėtų auginti.

 

Senovėje apie energetiškai sunkius namus sakydavo, kad juose gyvena “nelaba dvasia”. Nelaba dvasia – kažkas blogo ir baisaus – apsigyvena kartu su nemokančiais džiaugtis, piktais žmonėmis. Nelaba dvasia gyvena kiekviename nelabame žodyje, nedoroje mintyje, egoistiniame troškime. Mes patys savo mintimis, troškimais, žodžiais pritraukiame nemalonumus, sukuriame palankias sąlygas “nelabos dvasios” gyvenimui ir klestėjimui. Augalai išvalo iš mūsų ir atmosferos šį purvą. Tad – paradoksas – tuose namuose, kur augalai prastai auga, jie yra reikalingiausi.

 

Augalai stimuliuoja dvasinį žmogaus augimą. Bet žmogus gali “praaugti” žaliąją karalystę, ir tada augalai jau nebegali skatinti jo vystymosi. Tokiam žmogui augalai tiesiog nereikalingi. Ir jie jo namuose neauga, lyg sakydami: “Atiduok mus tam, kam mes esame reikalingi”. Žinoma, tokių unikalių žmonių pasitaiko nedažnai, bet jų yra.

 

Visi augalai gali būti kaip talismanai, nes turi savy pirmapradės stichijos jėgos. Žmogus, kuris naudojasi “žaliąja magija”, privalo turėti žinių, be galo mylėti augalus ir nepažeisdamas vykdyti griežtas taisykles. Augalai renkami tik tam tikru laiku ir tam tikroje vietoje, kartais reikalingas tam tikras ritualas. Labai puikus pavyzdys galėtų būti Anderseno pasaka “Laukinės gulbės”, kurioje Elzytė privalėjo tylėti, kol mezgė siūlais, suverptais iš kapinių dilgėlių. Priešingu atveju vietoj išgelbėjimo ji būtų savo užburtiems broliams atnešusi pražūtį. Pasaka lieka pasaka, bet joje labai aiški augalų magija.

 

Bet kuris augalas turi keturias dalis: šaknį, stiebą, lapus, žiedus ir vaisius. Kiekviena dalis turi ryšį su tam tikra stichija ir pasaulio dalimi. Šaknis susijusi su Žemės stichija ir Pietumis; stiebas – su Vandens stichija ir Šiaure; lapai – su Oro stichija ir Vakarais; žiedai – su Ugnies stichija ir Rytais. Renkant žoles reikia orientuotis į pasaulio šalį, atitinkančią tą augalo dalį, kurią renkate.

 

Tęsinys kitame puslapyje…

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
as

myliu augalija,ypac medzius

stezano

grazus linoleumas irgi spinduliuoja energija:)

xxx

As visada jauciu,kad miske pasikraunu geros energijos.

Ta-pati....

Labai idomu, tiesiog puse perskaiciau, akis nedamato ;D

lolita

Su dideliu malonumu perskaiciau straipsni.Aciu.

Taip pat skaitykite