A. Gavrilovičius apie Indigo vaikus

Jie jau pastebimi ir mokykloje, ir darželyje, ir šeimoje, kur tėvai su nuostaba, nerimu ir netgi baime stebi, kaip auga ir vystosi jų sūnus ar duktė.

 

Iš kur toks brandus požiūris į daugelį situacijų, kurios, atrodytų, turėtų linksminti vaikišką protą arba likti nepastebėtos? Iš kur toks rimtumas ir aiškumas samprotavimuose ir vertinimuose, mokėjimas palaikyti pokalbį bet kokia tema?

 

Manoma, kad artėja laikas, kai į Žemę ateis nauja civilizacija ir mes, Penktosios rasės atstovai, vis dažniau sutinkame tuos, kuriuos netolimoje ateityje pavadins naujos formacijos žmonių karta, o kitaip – Šeštosios rasės atstovais. Juos vadina “indigo vaikais”. Manoma, kad šis pavadinimas kilo dėl vienodos jiems visiems auros spalvos – tamsiai mėlynos, ryškaus indigo atspalvio. Kokie gi jie, šie naujųjų laikų vaikai? Apie tai kalbamės su psichologu Aleksejumi Staršinovu.

 

– Aleksejau Gavrilovičiau, ar indigo vaikai – tai mūsų laikmečio mitas, ar realybė, kurią galima pagrįsti faktais?

 

– Tai realybė. Tokių vaikų buvo visada. Dabar jų padaugėjo. Jų buvimas šalia mūsų stebimas jau maždaug 30 metų. Tai evoliucijos dėsnis, kuriam griežtos laiko ribos neegzistuoja. Vyksta kartų keitimaisis. Laipsniškas procesas, pasikeitimai nėra staigūs, kitaip žmonės neatlaikytų naujų kosminių vibracijų. Ateina jauja karta su nauju mąstymo lygiu. Tai visai kitokie žmonės. Jie naujaip mato ir suvokia aplinkinį pasaulį, naujaip jaučia, naujaip priima sprendimus – kitaip!

 

– Ar išoriškai jie skiriasi nuo paprastų, “standartinių”, kaip sakoma mokyklose, vaikų?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

– Ryškių skirtumų, kūno sandaros ypatybių nepastebėta. Skiriasi imuninė sistema. Jų imunitetas stipresnis. Pastebima, kad indigo vaikai yra atsparūs ŽIV infekcijai. Jie turi savo ligas, kuriomis mes nesirgsime. Kol kas mes jų nežinome. Indigo vaikai išsiskiria protiniais sugebėjimais, kurie kai kuriuos tėvus išmuša iš vėžių. Esant aukštam išsivystymo lygiui, tarp jų irgi yra vunderkindų. Šių vaikų protas atvertas informacijai, žinioms, įspūdžiams. Jų protas ir išsivystymas tolygus 40-50 metų amžiaus žmogaus lygiui. Jie mąsto platesnėmis kategorijomis nei paprasti vaikai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

– Tai būdinga ir berniukams, ir mergaitėms?

 

– Taip, ir berniukams, ir mergaitėms.

 

– Ar paveldimumo faktorius vaidina kokį nors vaidmenį?

 

– Paveldimumas čia niekuo dėtas. Indigo vaiko atsiradimas pasaulyje – evoliucijos dėsnių veikimo pasekmė.

 

– Kokius dar būdingus tokiems vaikams bruožus galima paminėti?

 

– Indigo vaikai turi tobulą energetiką. Jie imlesni informacijos srautams negu mes. Mes visi susiję su kosmosu, tačiau indigo vaikai – žymiai glaudžiau. Vaizdžiai tariant, indigo vaikai yra vystymosi lokomotyvai. Jie rodo, kad žmonijos evoliucija tęsiasi.

 

– Ar reikia tokius vaikus auklėti ir mokyti ypatingomis sąlygomis, atsižvelgiant į jų išsivystymo lygį?

 

– Kurti jiems ypatingas sąlygas, izoliuoti nuo kitų vaikų būtų neteisinga. Turėtų būti pusiausvyra, ir skirtingų gabumų vaikai gali puikiai gyventi viename kolektyve – vaikų darželyje ar mokykloje. Svarbus požiūrio į didelių gabumų vaikus klausimas. Reikia turėti galvoje, kad mokyklinės programos ir žaidimai daugeliui jų – praeitas etapas. Jie viską greitai pagauna, akimirksniu įsisąmonina ir suvokia, be to, suvokia mums nesuprantamu ir nepasiekiamu lygmeniu.

 

– Bet juk mes turime kažkaip padėti jiems atskleisti ir ugdyti jų neįprastus gabumus?

 

– Mes turime perduoti jiems savo patirtį. Bet kurį vaiką reikia mokyti vaikščioti, kalbėti, laikyti peilį ir šakutę, rengtis. Ir indigo vaikai šia prasme nėra išimtis. Kaip auklėti vaiką, jeigu jis savo protiniu išsivystymu, kaip jau sakiau, yra visiškai kitoks žmogus? Be to, šie vaikai atrodo ne pagal metus suaugę, rimti, išmintingi. Jie žaidžia su žaislais, lėlėmis, mašinėlėmis, bet visai kitame lygmenyje, ne “uti- puti” lygiu”

 

– Tai gali privesti prie nesusipratimų tarp tėvų ir vaikų, gal net prie konfliktų?

 

– Tokie dalykai jau vyksta. Indigo vaikas gali būti lėtas arba, atvirkščiai, labai aktyvus, bet jo mąstymo procesas absoliučiai kitoks. Pastabūs tėvai turi tai pamatyti ir turėti galvoje. Santykių negalima privesti iki konflikto, jį reikia mokėti išspręsti.

 

– Bet juk yra tėvų, kuriems pagrindinis auklėjimo argumentas yra bausmė.

 

– Kokią mes norime turėti savo šalį – išsivysčiusią ar nustekentą? Šalies ateitis – tai vaikai. Juos reikia mokyti, auklėti, maitinti, rengti. Ir svarbiausia – mylėti. O bausmė – tai Linčo teismas. Negalima teisti vakų, reikia teisti tėvus. Konfliktai tarp tėvų ir vaikų kyla tada, kai tėvai savęs nesupranta. Kad išsiaiškinti konflikto priežastį, reikia susigaudyti savyje, suprasti save. Ypač tai svarbu, jeigu šeimoje auga išmintingas, ne pagal metus suaugęs vaikas.

 

– Bet juk nuolatinis spaudimas tokiam vaikui, siekis perdaryti jį pagal savo standartus gali sukliudyti jo tolesnį vystymąsi ir užgniaužti gabumus.

 

– Indigo vaiko intelektas vis tiek nugalės. O tėvams šalia tokio vaiko patiems reikia mokytis.

 

– Aleksejau Gavrilovičiau, ar jums teko bendrauti su indigo vaikais?

 

– Taip. Aš nagrinėjau prieštaravimus ir nesupratimą, esantį tarp motinos ir sūnaus.

 

– Jūs suradote bendrą kalbą su vaiku?

 

– Nuo pat pirmų pažinties minučių. Šie vaikai turi nuostabią intuiciją, išsyk supranta savo pašnekovą. Kaip jūs su juo, taip ir jis su jumis. Su tokiu vaiku galima kalbėtis įvairiomis temomis. Viena svarbiausių jo ypatybių, skiriančių jį nuo paprastų bendraamžių – suaugumas, mąstymo išmintis.

 

– Auginti ir auklėti tokį vaiką tikriausiai nelengva.

 

– Nereikia perlenkti. Mes skirtingi, bet mes ir vienodi. Daug kas priklauso nuo tėvų pastabumo ir dėmesio vaiko atžvilgiu. Visada reikia surasti susilietimo taškus pažiūrose ir pasiekti savitarpiu supratimą. Indigo vaikai labai jautrūs ir pažeidžiami, jiems reikalinga meilė ir rūpestis.

 

– Ar tokios savybės kaip genialumas, didelis talentas gali būti gretinamos su indigo vaikų fenomenu?

 

– Ne, tai skirtingos sąvokos. Genialūs mokslininkai, rašytojai, kompozitoriai – tai Penktosios rasės žmonės. Indigo vaikai – nauja žmonių karta, priklausanti Šeštai rasei, naujai civilizacijai. Indigo vaikai – evoliucinio vystymosi rezultatas, nauja žmonių karta ir ne daugiau. Tarp savųjų indigo vaikai yra neišsiskiriantys. O štai lyginant su mumis – jau kitokie. Ir jų genialumas bus kitoks. Iš jų išaugs visų profesijų žmonės – inžinieriai, mokslininkai, rašytojai, šachtininkai, kiemsargiai. Viskas priklauso nuo jų informacijos suvokimo. Bet jie visi viską darys kitaip. Mąstymo lygiu indigo vaikai yra vyresni už savo tėvus, savo mokytojus mokyklose. Iš čia ir nesusipratimai šeimoje ar mokykloje.

 

– Ar pereina į naują lygmenį mūsų gamta?

 

– Viskas pasaulyje vystosi ir transformuojasi. Tai liečia ir florą, ir fauną. Išmiršta viena gyvūnų rūšis, atsiranda kita. Evoliucijos procesas pastovus ir amžinas.

 

– Indigo fenomeną dabar tiria mokslininkai, psichologai, pedagogai. Didelis vaidmuo čia tenka tėvams, juk jie pirmieji pastebi savo vaikuose, jų samprotavimuose, vertinimuose, pažiūrose kažką neįprasto. Ką galima patarti tėvams, kurie augina tokį neįprastą vaiką?

 

– Mylėti jį, skirti jam dėmesio, būti šalia jo ir bendraujant su juo pažinti save.

 

– Bet gali atsitikti taip, kad tėvų dėmesys susikoncentruos išimtinai į vaiko asmenybę, jo nepaprastus gabumus ir galimybes. Jam parinks mokytojus, draugus, sukurs ypatingas gyvenimo ir mokymosi sąlygas. Kuo tai gali baigtis?

 

– Baigsis tai tuo, kad vaikui bus išugdyta didybės manija.

 

– Aleksejau Gavrilovičiau, o kokie bus indigo paaugliai po 30- 50 metų?

 

– Pagyvensime, pamatysime.

Rekomenduojami video:


2500
19 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Stebuklas

Nėra jokių “indigo”, tiesiog yra sovietų bei nacių išprotinti Lenino anūkai, jiems normalus vaikas – kažkoks stebuklas.

svaja

auginu indigo vaika jau 8 metus. nera lengva su juo.. kalbames kaip bendraamziai. labai jautrus. laisvai kalba 3 kalbom. mokykloje turi problemu su bendravimu su vaikais, nes jie tiesiog nesupranya vieni kitu. jo mastymas ir intelekstas yra zymiai aukstesniame lygyje nei jo bendraamziai.

Eli

Indigo vaikai,indigo zmones-prasideda Indigo era-tai bus labai dvasingu,protingu,tolerantisku zmoniu era,dauguma bus vegetarai,zmogaus kokybe pasieks labai auksta lygi,bet dabar mes tik tik pradedame luptis is to,,supuvusio,,kiausinio.Gaila,kad visko nepamatysim,nes tai dar labai labai toli,bet nuo musu dabar priklauso kiek mes busim issilavine ir kokie bus musu vaikai,musu Indigo vaikai!

grodd

esu mates gal kazka panasaus i ta indigo vaika,bet jis toks sunkiai bendraujantis ,pas mus vln, jeruzales rajone yra krepsinio aikstele, tai mes ten vakarais islendam palost, ir daznai ateina toks vaikas sake baige 5 klase ,tai visada mandagus kreipiasi i mus jus nors daug kart sakom ,kad sakyt tu,draugelis buvo paklauses jo ten kakzokia funkcija matematine apskaiciuot ,tai be problemu apskaiciavo ir dar pakomentavo kazka :D po to as kadangi domiuosi kosmosu tai paklausiau kokios planetos tolaisuai saules atzvilgiu kokios arciausiai tai irgi zinojo ,bet viska atskainedavo gan saltu veidu ,gan anksti iseina namo jis nu jaunas teva iturbut… Skaityti daugiau »

;D to Gabriele

“Turiu stipria minties galia galiu paveikti ateiti” nu kazkaip nezinau nezinau… ;D tai gal paveik pasaulio galinguosius,kad jie pagaliau pradetu gerbt zmones ir pan.

Gabrielė

As nezinau ar esu indigo, bet prisimenu kai kuriuos ivykius nuo 2 metu pvz: budama dvieju metu gyvenau bute ir labai aiskiai prisimenu kiekviena kambari ir spalvas, baldus. Prisimenu kaip skraidziau po buta (gal tai sapnas buvo), savo mastysena nuo mazumes ar seip nereiksmingus ivykius. Tokio pat amziaus puikiai deliojau deliones ir budama penkiu nesupratau kaip mano amziaus kai kurie vaikai nepajege to padaryti. Dabar man 15 metu gimiau 2000 metais. Kartais tikrai jauciuosi kitokia tarsi gimiau ne tuo laikotarpiu: suprantu tikrasias vertybes, visada elgiuosi saziningai, o aplinkui zmones vertina pinigus. Suprantu savo tikslus zemeje kurie be to labai dideli.… Skaityti daugiau »

Inga

As viena is ju it mano dukra. Matau savo aura melyna ypatingai ji zybtelna kai Saules zybsniai pasiekia zeme….Nuo mazumes masciau kitaip ir labai gailejau gyvunu lygiai taip paciai ir mano dukra …..Tevai manes nesuprato laike atitrukusia nuo sio pasaulio liepdavo niekyr nekist savo nosies…Tiek to užaugau labai jaučiu žmonių būsenas ir numatau tolimesnę yvykiu seka….dukra labai aktyvi ji moka kelis darbus daryti iš karto,beje aš taip pat….Nelaikau savęs ypatinga,gyvenam ir tiek juk šiuometinėje visuomene tokius laiko isprotejusiais nemanau,kad mes vienos kažką galėtume pakeisti……

Set

Tai gi autistai, visada ju buvo, tik jie be specialios prieziuros labiau panasus i proto atsilikelius negu genijus

jona

netiesa! buna labai protingu vaiku ir labai kvailu suaugusiu.ir tas kuris mano,kad vaikai durni pats toks!

as

visi vaikai yra durni. o suaugusieji protingi. nera jokiu indigo, ateiviu ir visu kitu dalyku. bullshit kazkoks, o ne straipsnis, juokas tik ima, hahaha

Taip pat skaitykite