Jėzus buvo musulmonas?

Turkijoje surasta „Šv. Barnabo evangelija“, kurią žiniasklaida jau spėjo praminti paslaptingąja Biblija. Šiame senoviniame rankraštyje skelbiama, kad Jėzus Kristus turėjo pranešti apie islamo pranašo Mahometo atėjimą į pasaulį. Šiuo rankraščiu jau susidomėjo ir Vatikanas.

 

“Aukso raidėmis ant gyvulių odos surašyta „Šv. Barnabo evangelija“ Turkijoje rasta dar
2000 metais. Tačiau daugiau kaip dešimtmetį šis radinys buvo slepiamas nuo visuomenės, o dabar jis atiduotas Ankaroje esančiam Etnografijos muziejui. Šis senovės rankraštis įvertintas 14 mln. svarų, o vienos jo pusės fotokopija įkainota net 1,5 mln. svarų“, – rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

 

Duodamas interviu šiam dienraščiui Turkijos kultūros ministras Ertugrulas Gunay teigė, kad šis radinys gali būti autentiškas Kristaus laikų liudininkas, kurį Bažnyčia labai ilgai slėpė, nes jis patvirtina Korane skelbiamas tiesas, kurios prieštarauja krikščionių garbinamam Naujajam Testamentui. Ministras sakė, kad šį Turkijos muitininkų sulaikytą bandant išvežti iš šalies rankraštį jau oficialiai pareiškė norą pamatyti Vatikano ekspertai. To paprašė ir pats popiežius Benediktas XVI.

 

E.Gunay aiškino, jog rankraštyje rašoma, kad Jėzus buvo tik vienas iš daugybės pranašų, pasireiškusių įvairiais amžiais, o paskutinis iš jų buvo pranašas Mahometas. Rastas rankraštis teigia, kad Jėzaus uždavinys buvo pranešti apie Mahometo atėjimą. „Kaip turėjo vadintis Mesijas? Jo palaimintas vardas buvo Muhammadas. Dar kitoje rankraščio vietoje rašoma, jog ir pats Jėzus teigė, kad jis nėra Mesijas, o tik Izmaelitas, t. y. Arabas“, – aiškino ministras E.Gunay.

 

„Šv. Barnabo evangelija“ ir Koranas skelbia, kad Jėzus buvo pranašas, vardu Isa, nors kartais jis dar vadinamas Al-Masih (Kristumi) arba Ibn Maryam, t. y. Marijos sūnumi. Tačiau skirtingai nei skelbia krikščionybė, jis nebuvo „įsikūnijęs Dievas“.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Labiausiai religijos žinovus stebina šio senovinio rankraščio ir Islamo doktrinos sutapimas, būtent todėl daugybė ekspertų abejoja šio rankraščio originalumu ir aiškina, kad jis negalėjo atsirasti anksčiau nei XVI amžiuje. Šis Turkijos radinys greičiausiai yra dar vienas apokrifas, t. y. abejotinos autorystės ir abejotino autentiškumo veikalas, todėl neįtrauktas į kanonines Biblijos knygas. Šv. Barnabas yra laikomas Kipro bažnyčios įkūrėju ir vienu iš ankstyvosios krikščionybės apaštalų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Iki šiol buvo žinomi du „Šv. Barnabo evangelijos“ egzemplioriai. Jie parašyti italų ir ispanų kalbomis, tačiau ispaniškas rankraštis buvo prarastas, o dalis jo teksto išliko XVIII amžiaus rankraštyje. Šioje evangelijoje neigiama Šventoji Trejybė, vadinant ją erezija, ir teigiama, kad Kristus buvo ne nukryžiuotas, o paimtas gyvas į Dangų, vietoj jo ant kryžiaus prikaltas kažkas kitas. Taip pat teigiama, jog Kristus dar grįš į Žemę, kad atkurtų taiką ir tvarką bei įveiktų Antikristą, taip sugrąžindamas tiesą ir teisingumą. Šv. Barnabo evangelijoje taip pat rašoma, kad Dievas liepė Marijai ir Juozapui neduoti Jėzui vyno, stipriųjų gėrimų ir netinkamos mėsos, t. y. kiaulienos, kas būdinga islamo tikėjimui.

 

Religijos žinovai teigia, kad Jėzaus iš Nazareto veikla paliko daug rašytinėje literatūroje, todėl ir yra daug apokrifų, kurie virto tikra lobių skrynia įvairiems rašytojams. Kai kuriuose jų net aiškinama, kad, pavyzdžiui, Jėzus visiškai nedarė stebuklų, o tik numesdavo vaikus nuo stogo, kad paskui galėtų juos atgaivinti. Bet ar tai ne stebuklas?

 

Inf. šaltinis: lzinios.lt

Rekomenduojami video:


2500
13 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Amen

Bet tai komentarai tai as bbd. cia pats satana ar jo duheliai rasineja? ;D bbd ant jusu siuksles :D tfu ant jusu

durniai! pagarbos dievui gedos neturit

Koks dar spartakas? Kokie dar atevei? Kokie keisti jus man kokia fantazija nenormali

LMT

Spartako nuopelnus gericiausiai atidave kazkokiam istoriskai nepagristam, gal but mistiniam herojui. Simto metu skirtumas labai mazai ka reiskia istorijoje ir greiciausiai du zmones buvo suplakti I viena.As tikiu, kad tas Jezus ir buvo SPARTAKAS, arba bent jau Spartako nuopelnai buvo priskirti legendiniam Jezui

nu

Jėzų, kaip asmenybę, gerbiu. Bet niekada netikėjau bažnyčios pasakomis apie jį. Netikėjau ir netikiu, kad jis buvo mesijas. Man jėzus – žmogus, kuris, greičiausiai, lankėsi rytuose ir praktikavo meditaciją bei daugybę kitų dalykų, nušvito, suprato kas yra kas, o tada norėjo apšviesti daugybę kitų to metų trumparegių žmonių, tada ėjo ir skleidė tą, ką žinojo. O bažnyčia nesiekia, kad žmonės pažintų tiesą, ji siekia, kad žmonės garbintų stabus. Jėzaus garbinti nereikia. Ir bažnyčios klausyti nereikia. Ir į Vatikano nereikia kreipti dėmesio. Dievo karalystė yra mumyse. :)

as

pabandykite patys pagyventi nors viena diena su Jezumi kaip su dievu ir tada skubekite teisti,bet pries tai nors desimt dievo isakymus paskaitykit.

as

kad Jezus yra dievas irodo zmoniu liudijimai.Nereikia taip greit pasiduoti ivairioms propogandoms.

ponaitis-deskalteris

jezus paprasciausei buvo pakankamai apsukrus,kad sukurtu religija,tai pat daugybe atvejo jog isgyjema tikejimo deka,arba jis aplamai ekstrasencas galejo but ir sukurt (mahomedo pavyzdziu)religija

Serbas

Nu va, mano ieskotas klausimas atsakytas… Remiantis daug straipsniu is sito puslapio, as manau kad tas apuokas apsimetinejes “dievu” buvo paprasciausias kitos rases ateivis, kuris sugebejo prikelti tika mirusias butybes, kuriu kunas neisejes i paralelu pasauli. Jo tikslas buvo, tapti garbinamu ir atskleisti savo rase, taciau ji pasieme jo chebryte ir neleido jam to padaryti… taciau kartais tai buna lengviausias paaiskinimas kokiu budu nusileido is dangaus kokia nors butybe panasi i zmogu. Bet tik musu menki protai mato juos kaip zmones, o istikro jie yra viena is daugelio rasiu zemeje.

Sigitas

Geriau nesikišti ir tokių dalykų nekomentuoti, nes užsitrauksime nelaimes.

Egis

Jezus is nazareto isgalvotas personazas kaip ir visi kikti mohomedai su budom,Dievas tai Kristus ir jis nebuvo is nazareto…

LMT

Jezus buvo anksciau uz Kristu, o Kristus, tai-SPARTAKAS.jis tikrai more ant kryziaus, ir per savo mirti netgi atnese laisve savo zmonai Valerijai, sunui ir dar keliems zmonems, kuriems pavyko pereiti kalnus.

Taip pat skaitykite