76% tų, kurie sirgo koronavirusu, simptomai neišnyksta net praėjus šešiems mėnesiams po pasveikimo


Prieš kurį laiką ekspertai paskelbė kito tyrimo rezultatus, kuriuose teigiama, kad maždaug 76% tų, kurie sirgo koronavirusu, simptomai neišnyksta net praėjus šešiems mėnesiams po visiško pasveikimo. Kaip išsiaiškinta, pasireiškia bent vienas iš ligos simptomų.

 

Tyrime dalyvavo 1733 žmonės. 1172 iš jų gydymo metu reikėjo privalomos deguonies terapijos. Šie žmonės iš ligoninės buvo išrašyti 2020 m. Sausio – gegužės mėn.

 

63% pacientų teigė, kad net po šešių mėnesių laikas nuo laiko atsiranda silpnumas ar nuolatinis nuovargis. 26% pacientų ilgą laiką turi miego problemų, o 23% pacientų paprastai serga depresija.

 

Taip pat paaiškėjo, kad kuo sunkiau žmogus perneša koronavirusą, tuo didesnė rizika, kad dėl to bus sutrikusi plaučių funkcija. Daugiausia plaučių problemų kilo tiems pacientams, kurie buvo priversti kreiptis į mechaninę ventiliaciją ar deguonies terapiją, ir tai buvo atitinkamai net 56% pacientams.

 

Kitiems pacientams atsirado kitų problemų. Labiausiai dėl koronaviruso gydymo nukentėjo inkstai, nors prieš pradedant gydymą pacientai neturėjo problemų dėl šių organų.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite