Sukurti vaistai, priverčiantys „nusižudyti“ net ŽIV sukėlėjus

JAV mokslininkai iš Masačiusetso technologijos universiteto atrado būdą, kaip susidoroti su pavojingomis žarnyno bakterijomis, Dengė karštinės virusais, rinovirusais, poliovirusais, žmogaus imunodeficito virusu (ŽIV) ir daugybe kitų pavojingų ar mirtinų ligų sukėlėjų, praneša „The Daily Mail“. Naujasis preparatas faktiškai priverčia virusus „nusižudyti“.

 

Vaistai, kurie vaistinėse gali pasirodyti per artimiausią dešimtmetį, pavadinti DRACO. Mokslininkų manymu, šis preparatas taip pat turėtų sunaikinti pasiutligės ir tymų sukėlėjus.

 

Daugelis virusų veikia taip: kai patenka į aukos kūną, jie įsibrauna į ląsteles, kad galėtų save kopijuoti. Kopijavimo proceso metu sukuriamos ilgos dvispiralinės RNR gijos. Puolamos ląstelės paprastai ginasi, gamindamos proteinus ir mėgindamos pritvirtinti juos ant RNR gijų, kad virusas nesugebėtų daugintis. Tačiau daugelis virusų sugeba apeiti šią natūralią organizmo apsaugos sistemą.

 

Mokslininkams į galvą šovė mintis kovai su virusais panaudoti natūralų procesą – apoptozę, užkrėstų ar nesveikų ląstelių susinaikinimą. Natūraliai apoptozės procesas ląstelėje įsijungia, pavyzdžiui, tada, kai ląstelė „susivokia“, kad ji gali suvėžėti. Taigi DRACO aptinka virusų užgrobtas ląsteles su dvispiralinėmis RNR gijomis ir jose įjungia apoptozės procesą. Virusų valdomos ląstelės žūva ir infekcija sustabdoma. Sveikų ląstelių DRACO neliečia.

 

Per laboratorinius tyrimus DRACO sugebėjo nužudyti 15 skirtingų virusų ir bakterijų, sukeliančių gripą ir peršalimą. Pavyzdžiui, preparatas išgelbėjo laboratorinę pelę, kuriai buvo sušvirkšta mirtina gripo viruso dozė. Be to, vaistas veikia taip greitai, kad pacientas net nesuspėja pajusti ligos simptomų.

 

Tyrėjas Mike’as Rideris sakė: „Gali būti, kad yra virusų, kurių mes negalėtume nugalėti naujuoju preparatu, bet mums tokių dar nepasitaikė. Antibiotikų atradimas sukėlė revoliuciją gydant bakterinius susirgimus, o mes tikimės, kad šis atradimas sukels revoliuciją gydant virusines infekcijas.“

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Didžiosios Britanijos mokslininkai, kaip rašo „The Daily Mail“, sveikina amerikiečių kolegų proveržį kovoje su virusais, tačiau perspėjo, kad taip neįprastai veikiantys vaistai dar turės būti bandomi daugelį metų, kol bus įsitikinta jų saugumu ir bus galima pirmą kartą pradėti bandyti juos su žmonėmis.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
true

ateina resident evil :)

Taip pat skaitykite