Sutuoktinių duktė – trylikametė gorila

Kaip kiekvieni rūpestingi tėvai, taip ir Pierre‘as ir Eliane Thivillonai puikiai pažįsta savo 13-metę „dukterį“. Ji mėgsta pusryčiams valgyti bandeles ir užsigerti jas balinta kava, o mėgstamiausias valgis vakarienei – porai su grietinės padažu.

 

Dukrai patinka gerti mineralinį vandenį ir ji tiesiog dievina miegą, nors ir keliasi ypač anksti. Taip, jai būna sunkių akimirkų, tačiau kokiam paaugliui šitaip nebūna? Visgi, jos būdas – ramus ir tylus.

 

Ir gerai, nes „mažoji mergaitė“ sveria tiek, kad, jeigu stipriau apkabintų savo „tėvus“, juos tiesiog nužudytų.

 

Nors Digit yra trylikos metų subrendusi gorila, Thivillonų šeimą ją augina tarsi tikrą dukrą. Jie gyvena Lyone, Prancūzijoje. Gorilos ir ją auginančių žmonių ryšys yra itin glaudus ir šiltas, tarsi eilinėje tradicinėje šeimoje.

 

Dienas Digit praleidžia supdamasi, žaisdama, piešdama ir vaikščiodama namų teritorijoje, o kiekvieną vakarą ji ateina į Pierre‘o ir Eliane miegamąjį, atsigula šalia jų ir užsikloja antklode.

 

Jeigu Digit ištrokšta, ji pažadi Pierre‘ą, kad jis atneštų jai stiklinę vandens, o kai „tėvas“ būna išvykęs, tuomet Digit miega jo vietoje.

 

Atsibudę ryte visi kartu pusryčiauja ir eina pasivaikščioti.

 

Ši šeima išties unikali. Visiems turbūt gražu yra pažiūrėti į gorilas, tačiau tokią auginti namie, retas kuris apsiimtų. Tik ne Thivillonų šeima. Vyras pasakojo: „Dėl Digit niekuomet neabejojau ir nebijojau. Aš ja pasitikiu ir ji pasitiki manimi. Jeigu į jos ranką įstringa rakštis, ji prieina prie manęs ir paprašo, kad ją ištraukčiau. O, kai tarp dantų įstringa maisto likučiai, ji išsižioja ir leidžia man juos pašalinti pagaliuku. Digit niekada nedemonstravo agresijos mūsų atžvilgiu. Jai tiesiog patinka būti su mumis.“

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Galima drąsiai teigti, kad Digit elgiasi kaip visi žmonių vaikai. Tačiau dabar, pagal jos amžių, gorila yra ne mergaitė, o jauna moteris.

 

Pierre‘as pasakojo toliau: „Mes negalime Digit palikti su kuo nors kitu. Tai reiškia, kad mes per trylika metų dar niekur nebuvome išėję dviese su žmona. Mes neturėjome atostogų ar vienos nakties pasilinksminimų restoranuose. Su žmona nebuvome nei kine, nei teatre. Jei išeitume kur nors, Digit nusimintų, o jeigu ji liūdi, tai liūdime ir mes.“

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Prieš 43 metus susituokusi pora savų vaikų neturi, tai nusprendė savo gyvenimą susieti su gyvūnais. Jie prieš 39 metus įsteigė privačia gyvūnų prieglaudą, kurioje gydo sergančius gyvūnus iš cirkų ir privačių namų.

 

Dabar ši prieglauda globoja apie tūkstantį įvairiausių gyvūnų: beždžionių, gibonų, snieginių leopardų, tigrų ir liūtų bei aštuonias gorilas. Tačiau Digit yra mylimiausia ir ji visada randa vietos Thivillonų namuose bei širdyse.

 

1998 m. gorila Pamela pagimdė Digit tame pačiame šeimos zoologijos sode, tačiau ji neturėjo motiniškų instinktų, tad atsisakė maitinti ir globoti Digit. Gamtoje ir tarp kitų gyvūnų Digit būtų pražuvusi, tad Pierre‘as ir jo žmona parsivežė ją į namus. Tuo metu Digit svėrė vos du kilogramus, tad Thivillonų šeima reikėjo stipriai pasistengti, kad sugrąžintų gorilai jėgas.

 

Buvo sudėtinga, mat gorilos yra pratusios, kad jas motinos pienų maitintų tris metus, o ir mamos globa būtina.

 

Taigi, Pierre‘as ir Eliane tapo tėvais. Jeigu Pierre‘as vairuodavo traktorių, Digit sėdėdavo jam ant kelių, jeigu Eliane eidavo į paštą, tai gorilą vesdavosi kartu. Pierre‘as pasakojo: „Mes darėme viską, ką daro normali šeima: ėjome pasivaikščioti, žaidėme įvairiausius žaidimus, skaitėme jai knygas, su mašina vežiodavome po miestą. Ilgainiui tai tapo problema, mat Digit neįmanoma užsegti saugos diržo, tad ji čiuožinėdavo po mašiną.“

 

Pradžioje Digit turėjo savo lovą ir miegodavo viena. Tačiau vieną kartą, kai jai turėjo išoperuoti pūlinį skrandyje, naktį prieš operaciją sutuoktiniai paguldė Digit kartu, mat ji labai jaudinosi ir bijojo. Nuo to karto gorila nebegali miegoti viena ir nepaleidžia „tėvų“ rankų, kai jie bando pereiti į kitą lovą. Taigi, jau vienuolika metų jie miega trise.

 

Nors Digit ir nemoka šnekėti, tačiau ji moka parodyti ko nori ir ko ne. Vyras pasakojo: „Ji nemoka šnekėti, tačiau supranta ką mes jai sakome. Jeigu Elianai sakau, kad dabar eisiu Digit atnešti vandens, ji įsikiša pirštą į burną. O jeigu ji yra ištroškusi, ji išleidžia garsą ir parodo tą patį gestą. Digit nepatinka, jeigu mes šnekame, kai ji bando užmigti. Taigi, jeigu mes per garsiai ir per ilgai šnekame, ji taip pat garsiai mums praneša, kad užsičiauptume.“

 

Apie gorilos santykį su kitais žmonėmis Pierre‘as pasakojo: „Ji nemėgsta kitų žmonių. Digit pyksta ir skleidžia tylų garsą, kuris reiškia – atstok“

 

Ar Digit laiko Pierrą ir Elianą tėvais jie nežino, tačiau pergyvena tik dėl vieno: kad jie numirs anksčiau negu ji. Kas tuomet pasirūpins mažąja gorila? Įprastai šie gyvūnai laisvėje išgyvena 35 metus, o nelaisvėje – 50. Dabar Digit – 13, o Pierre‘ui ir Elianai – netoli 60.

 

Pierre‘as sakė: „Mes nebūsime čia amžinai, tad norime Digit pripratinti prie gorilų gyvenimo ir pasaulio. Digit turi dvi seses – Gypsy ir Jade, tad bandysime joms padaryti naują aptvarą ir, laikui bėgant, jas su Digit ten apgyvendinti. Norime, kad ji taptų nepriklausoma. Ir, žinoma, svajojame apie anūkus!“

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
kuocka

neturėjo vaikų, o įsivaikint kažkaip lyg ir nenorėjo, tai pamąstė, kad verta žvėryną įsteigt ir priglobė beždžionę :)

bilduke

VISISKAI

as

nupuse ir tiek

Taip pat skaitykite