Sicilijoje „išprotėjo“ laikrodžiai – priežastys neaiškios

Sicilijoje užregistruotas retas ir kol kas sunkiai paaiškinamas reiškinys. Jau daugiau nei savaitę laikrodžiai nuskuba į priekį po 20 minučių per parą.

 

Panašių atvejų yra buvę ir anksčiau, bet tai buvo pavieniai nutikimai. Šį kartą tokia laiko paklaida užfiksuota ne viename mieste.

 

Žinoma, gyventojams tai – ne tragedija, laikrodžius galima kasdien persukti. Tačiau tokie laikrodžių sutrikimai gali sugadinti kai kurias bankų sistemas.

 

Kelios versijos

 

Preliminariai suskaičiuota, kad vienu metu ėmė skubėti daugiau nei 3 tūkst. pačių įvairiausių elektroninių laikrodžių: žadintuvų, pakabinamų ant sienos, netgi įmontuotų buitinėje technikoje.

 

Panašiai kaip seriale „X-failai“, šį reiškinį ėmė tirti Katanijos universiteto elektronikos katedros specialistai. Tarp įvardytų galimų tokios anomalijos versijų yra ir kelios gana realios. Tai – blogai sureguliuotos saulės baterijos, radiomėgėjų triukai ir pagrindinio salos elektros tiekimo kabelio remontas, pradėtas gegužę.

 

Laikraštis „Corriere della Sera“ rašo, kad Sicilijos gyventojai savo pastebėjimais noriai dalijasi tinkle „Facebook“. Jie pyksta, kad staiga ėmė skubėti laikrodžiai, įmontuoti šaldytuvuose, mikrobangėse ir t.t.

 

Tačiau labiausiai italus erzina bankų darbo sutrikimai. Kaip rašo portalas Ilsussidiario.net, bankuose net susidaro eilės, nes tarnautojai nuolat taiso klaidas. Nepratusiems prie prasto aptarnavimo Sicilijos gyventojams apsilankymai bankuose tapo tikru pragaru. Kartais, norint sumokėti mokesčius ar paimti kreditą, tenka eiti po kelis kartus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kaltas Etnos ugnikalnis?

 

Kaip kurie Sicilijos gyventojai dėl tokių nepatogumų kaltina Etnos ugnikalnį. Jis per pastarąsias kelias savaites buvo gana aktyvus. Vulkanas galimai sukėlė magnetines audras.

 

Etnos ugnikalnis eilinį lkartą „prabudo“ šių metų gegužės 12 d. ir išspjovė nemažai lavos bei pelenų. Seismologų duomenimis, ugnikalnis netrukus gali tapti dar aktyvesnis.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite