Vyrui atlikta veido persodinimo operacija

Jis buvo pirmas vyras JAV, kuriam buvo atlikta viso veido persodinimo operacija. Bet Dallasui Wiensui didžiausias pasiekimas buvo tai, kad jis vėl gali jausti savo dukters bučinius.

 

26 metų vyras parodė savo naują veidą trejų metų dukrai Scarlette ir pirmą kartą pasirodė viešai.

Pamačiusi jo naują veidą, mergaitė pasakė: „Tėveli, tu toks gražus“. Dabar D. Wiensas planuoja grįžti namo į Teksasą, „būti geriausiu tėvu“ ir tęsti savo mokslus.

 

Jis pasakė: „Tai nuostabu, kad vėl galiu jausti jos bučinį, kai dvejus su puse metų veidas nieko nejautė.“

 

D. Wiensas sakė, kad jei ne Scarlette, jis galbūt niekada nebūtų pasiryžęs sunkiai operacijai, kuri pakeitė jo nosį, lūpas, odą ir suteikė pojūčius.

 


„Aš turbūt taip ir būčiau gyvenęs, jei neturėčiau dukters. Bet buvo skaudu galvoti, kad ji augs, o visi jos klausinės: „Kodėl tavo tėtis kitoks?“ Ji susidurtų su tuo visą savo vaikystę.“

 

Deja, gydytojai negalėjo atkurti D. Wienso regėjimo, bet jis gali jausti, po truputį sugrįžta uoslė. Pirmas kvapas, kurį jis užuodė, buvo lazanijos kvapas, sklindantis iš ligoninės virtuvės. „Ji kvepėjo labai labai skaniai, – sakė jis. – Veidas jau tapo lyg mano. Niekada negalėsiu išreikšti, ką man davė ši operacija, visą gyvenimą būsiu už tai skolingas.“

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Nors ir buvo šiurpiai sužalotas, paties įvykio D. Wiensas neprisimena. Tačiau jis sako, kad jei galėtų grįžti į 2008 m. ir pakeisti tos baisios dienos įvykius, jis nieko nekeistų: „Per daug gerų dalykų įvyko po to, – sakė jis. – Mano šeima dabar artimesnė. Dabar esu daug geresnis žmogus. Aš netgi esu geresnis tėvas.“ Vyras susižalojo veidą, kai prieš dvejus su puse metų ant keltuvo platformos remontavo bažnyčios langą. Jis apdegė veidą, galva atsitrenkęs į elektros kabelį.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Bostono „Brigham and Women’s“ ligoninėje operacijoje dalyvavo daugiau kaip 30 gydytojų, slaugytojų ir anesteziologų komanda ir dirbo 15 valandų. Ligoninės Nudegimų centro vadovas daktaras Bohdanas Pomahacas apibūdino savo paciento pasikeitimą kaip „neįtikėtiną“.

 

D. Wiensas sakė, kad niekada neras tinkamų žodžių, kad galėtų išreikšti padėką šeimai, paaukojusiai jam veidą. „Jie padovanojo man naują gyvenimą. Tai suteikė gyvenimą mano dukrai.“

 

D. Wiensas yra trečias asmuo JAV, kuriam buvo persodintas veidas, bet jam pirmam šalyje buvo persodintas visas veidas.

 

Nuo 2005 m. pasaulyje atlikta 12 veido persodinimo operacijų, dešimt iš jų buvo sėkmingos. Vienas recipientas Kinijoje mirė, kai liovėsi gerti atmetimo reakciją slopinančius vaistus. Vyras Prancūzijoje mirė dėl didžiulės infekcijos ir patyręs infarktą.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Julija.

Kodėl nesiseka? Pats vyras pasakė, kad nieko nekeistų. Tai, kas nenužudo, padaro tave stipresnį. ;)

Davala

ziauru kaip pagalvoji kaip zmonem nesiseka

Taip pat skaitykite