Mokslininkai suskaičiavo, kiek išgyventų žmonės, maitindamiesi tik vieni kitais

Žurnalas „Journal of Physics Special Topics“ neseniai paskelbė makabrišką straipsnį, kuriame nurodė, jog jeigu dėl kokių nors priežasčių Žemėje išnyktų absoliučiai visi maisto šaltiniai, žmonės dar galėtų kurį laiką gyventi misdami vieni kitais. Po kiek dienų ir tokio maisto nebeliktų?

 

Pasirodo, tokioje situacijoje žmonės galėtų pratempti 1 149 dienas maitindamiesi vieni kitais.

 

„Šiuo metu Žemėje gyvena per 7,6 mlrd. žmonių, tad mes susimąstėme, kas nutiktų, jeigu visas maistas staiga tiesiog išnyktų ir kiltų pasaulinė krizė. Suskaičiavome, kiek žmonės galėtų gyventi, valgydami vieni kitus“, – rašoma straipsnyje.

 

Jo autorių teigimu, žmogaus kūnas lygus 125 tūkst. kilokalorijų, to pakanka 50 žmonių išgyventi kelias paras. Pirmąją tokios mokslininkų įsivaizduojamos krizės dieną žūtų 2 proc. žmonijos, kitą dieną – 2 proc. likusių žmonių ir taip toliau.

 

Jų teigimu, žmonijos gyvavimas galėtų trukti ilgiau, jei stipresnieji susiburtų, medžiotų silpnesnius ir kauptų mėsos atsargas.

 

Tačiau pernai balandį Braitono universiteto mokslininkai suskaičiavo, kad žmogaus kūnas vidutiniškai lygus ne 125 tūkst., o 143 tūkst. kilokalorijų, todėl skaičiavimai nėra visai tikslūs.

 

15minlogo

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
As as as as

Cia tuoj vieni kitus issisaudytu,kuris tik turi saudomu ginklu.. mazai lyktu gyvu,o mesa uzsikrestu ir paskutiniai nusiraitytu.. Liktu tik Lietuva ir lietuviai.Mes turime bulviu,grybu,uogu,kompotu…Liktume ir daugintumems …pasaulis musu …valio !

...

Įdomu, kas užsakė tokį tyrimą ir kokie idiotai jį atliko. Panašų tyrimą galėtų atlikti ir su pieštukais: išpilti 1000 pakuočių po 20 į vieną krūvą ir po vieną suskaičiuoti. Jokios logikos, jei neliktų jokio maisto, kas yra mėsa, daržovės, vaisiai ir t.t., kokia tikimybė, kad tą apokalipsę išgyventų žmogus? Nulinė.

Empty

Papleškinčiau su karabinu :D

Droniukas1

Baikit čia svaikt nes tuoj vemsiu

trollolol

Skanaus

Taip pat skaitykite