Kai moterys pradeda žudyti: Aileen Wuornos istorija

aileen_wuornos_largeInformacija gali daryti neigiamą poveikį asmenims iki 14 metų.
 
Aileen Carol Pittman gimė 1956 metais vasario 29 dieną, Mičigane. Jos tėvų santuoka toli gražu nebuvo stabili: tėvas, Leo Dale Pittman, buvo baustas vaikų tvirkintojas ir motina, Diane Wuornos, neatsakinga paauglė motina nežinanti nieko apie motinystę.
 
Diane paliko Aileen ir jos vyresnį brolį Keith savo tėvams, Lauri ir Britta Wuornos. Jie įsivaikino juos abu ir užaugino kaip savus.
 
Žiauri vaikystė
 
Galėtų atrodyti, kad Aileen buvo išgelbėta nuo vienos nestabilios šeimos, tačiau atsitiko taip, kad ji pateko į kitą nestabilią šeimą. Jos įvaikintojai (iš tikrųjų jos biologiniai seneliai) nesakė Aileen esantys jos seneliai, o Lauri buvo smurtaujantis tėvas, tiek fiziškai tiek seksualiai, o jo žmona Britta buvo alkoholikė. Vaikai sužinojo tikrąją jų tapatybę kai Wuornos buvo apie 12 metų, tačiau nuo to, regis, situacija tik pablogėjo.

 

Būdama 11 metų, Aileen parsidavinėjo už cigaretes, narkotikus ir net maistą. Wuornos teigia, kad ji buvo seksualiai išnaudota tiek savo patėvio tiek savo brolio Keith, tačiau šie teiginiai niekada nebuvo patvirtinti. Bet jos lytinis gyvenimas tikrai prasidėjo gan anksti: Wuornos pastojo kai jai buvo 14 metų, jos teigimu tėvas buvo jos brolis Keith (dauguma mano, kad ji pastojo nuo savo brolio draugo, kuris ją išprievartavo). 1971 metais kovo 23 dieną ji pagimdė ir atidavė vaiką įvaikinimui.

 

Gyvenimas kelyje

 

Praėjus keliems mėnesiams mirė Britta Wuornos (nuo kepenų nepakankamumo). Lauri privertė Keith ir Aileen išsikraustyti gyvent kur nors kitur. Wuornos gyveno keliuose. Ji keliavo iš vietos į vietą, užsiiminėjo prostitucija ir nusikaltimais, kurie sugebėjo ją palaikyti gyvą per tą laiką. 1974 metais gegužę ji buvo suimta už viešosios tvarkos pažeidimą, girtą vairavimą bei šaudymą. Praėjus dviems metams ji vėl buvo sulaikyta, šį kartą už tai, kad užpuolė barmeną.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Vedybos

 

Kol ji tranzavo, galima sakyti, po visą Ameriką, ji nusigavo iki Floridos, kur jai pasisekė: ji susipažino su turtingu, 69-erių metų, jachtų klubo prezidentu Lewis Fell, kuris įsimylėjo Aileen ir jie susituokė 1976 metais.
Tačiau Wuornos nenustovėjo vienoje vietoje.

 

Aileen Wuornos su Lewis Fell

Aileen Wuornos su Lewis Fell

 

Ji vėl pradėjo elgtis kaip ir anksčiau: kėlė muštynes baruose ir galų gale buvo suimta ir uždaryta į kalėjimą. Fell buvo šokiruotas. Tokia žmona jam galėjo sukelti blogą reputaciją, taigi jis išsiskyrė su Aileen po kelių mėnesių.

 

Po šio įvykio Wuornos gyvenimas ėjo blogyn: jos brolis Keith mirė nuo gerklės vėžio tais pačiais metais kaip ir įvyko jos vedybos BEI skyrybos su Lewis Fell. Jos destruktyvumas tęsėsi. Ji toliau užsiiminėjo prostitucija ir užsiiminėjo kitais įvairiais nusikaltimais kaip vagystės, ginkluoti apiplėšimai bei užpuolimai.

 

1986 metais Aileen susipažino su 24 metų Tyrla Moore Daytonos gėjų bare. Porelė gyveno kartu siaubingą ir smurto pilną gyvenimą. Jų santykiai tęsėsi keturis metus ir Moore buvo įtraukta į Aileen vandalizmo ir smurto pilną gyvenimą.

 

Nusikaltimai

 

Wuornos pirma žinoma auka buvo elektronikos parduotuvės savininkas Richard Mallory. Wuornos su juo įlipo į jo mašiną 1989 metais lapkričio 30 dieną. Ji teigė, kad jis bandė ją išprievartauti ir ji nužudė jį dėl savigynos (vėliau buvo išsiaiškinta, kad jis buvo teistas už išprievartavimą, tačiau tai nebuvo paminėta jos teismo procese.)

 

Richard Mallory, 51

Richard Mallory, 51

 

Ji šovė į jį tris karus su 22 kalibro pistoletu ir paliko jo kūną artimuose miškuose, taip pat ji pavogė jo kadilaką. Jo mašina vėliau buvo rasta palikta šalia Daytonos ir du jaunuoliai rado jo nuogą kūną 1989 metais gruodžio 13 dieną. Policija sužinojo, kad jis buvo baustas už išprievartavimą, taigi jie labai nesistengė surasti jo žudiką.

 

Po šešių mėnesių buvo rastas kitas kūnas, David Spears. Jo nuogas kūnas buvo rastas 1990 metais birželio 1 dieną Floridos valstijoje. Į jį buvo šauta šešis kartus iš 22 kalibro pistoleto. Policija užtruko savaitę iki po kol jie sėkmingai identifikavo Deividą. Jie taip pat sužinojo, kad jis buvo dingęs nuo gegužės 19 dienos. Jo sunkvežimis buvo rastas praėjus kelioms dienoms po jo identifikacijos.

 

Tuo metu kai Spears buvo identifikuotas, buvo rastas kitas kūnas. Kūnas jau buvo pagulėjęs, taigi policijai reikėjo daugiau laiko, kad identifikuoti jį, tačiau vien tas faktas, kad jis buvo nužudytas 22 kalibro pistoletu rodė, kad jo žmogžudystė yra susijusi su kitomis dviem žmogžudystėmis. Auka vėliau buvo identifikuota kaip Charles Carskaddon.

 

1990 metais liepos 4 dieną, Wuornos ir Moore pateko į automobilio avariją kol labai smarkiai pykosi. Jos pabėgo iš avarijos vietos, tačiau liudininkai apibūdino dvi merginas bei jų vairuojamą mašiną policijai. Buvo išsiaiškinta, kad jų mašina priklausė Peter Siems, kuris paskutinį kartą buvo matytas 1990 metų birželio 7 dieną. Radus mašiną ir ją gerai ištyrus paaiškėjo, kad mašinoje vyko grumtynės, kadangi buvo rasta labai daug delnų ir pirštų antspaudų. Dviejų moterų apibūdinimas ir MO (modus operandi arba veikimo būdas) buvo paskelbtas visoje šalyje.

 

Wuornos kita auka buvo 50-metis Eugene Burress. Vienas iš jo darbuotojų sunerimo, kai jo sunkvežimis neatvyko į numatytą vietą 1990 metų liepos 30 dieną. Jo sunkvežimis buvo rastas kitą dieną. Šeima vykusi iškylauti rado jo lavoną miške 1990 metų rugpjūčio 4 dieną. Į jį buvo šauta du kartus iš 22 kalibro pistoleto.

 

Po mėnesio dingo buvęs policijos viršininkas Dick Humphreys. 1990 metų rugsėjo 11 dieną jo kūnas buvo rastas. Į jį buvo šauta 7 kartus iš 22 kalbiro pistoleto.

 

Praėjo dar du mėnesiai iki po kol buvo rasta septinta Wuornos auka, Walter Antonio. Jo nuogas kūnas buvo rastas 1990 metais lapkričio 19 dieną. Jam buvo šauta trys kartus į nugarą ir vieną kartą į galvą, taip pat su 22 kalibro pistoletu.

 

Kadangi visos šios žmogžudystės turėjo tikrai nemažai panašumų, policija paviešino tų dviejų merginų nuotraukas, kurios pateko į avariją tų metų liepos 4 dieną, kadangi jie nujautė, kad turi pagauti serijinę žudikę.

 

Suėmimas

 

1991 metais sausio 9 dieną Aileen Wuornos buvo suimta prie „Last Resort“ baro. Žiniasklaida nebuvo informuota dėl suėmimo. Tą pačią dieną policija nuvyko pas Tyrla Moore, kuri tuo metu gyveno savo sesers namuose Pensilvanijoje. Ji pasakė pareigūnams, kad Wuornos prisipažino nužudžiusi Richard Mallory, bet Moore nenorėjo daugiau diskutuoti su ja apie kitus įvykius bijodama dėl savo saugumo.

 

Moore sutiko padėti policijai apkaltinti Wuornos dėl žmogžudysčių, taigi policija įrašinėjo visus jų pokalbius telefonu. Moore siūlė Wuornos prisipažinti ir išgelbėti Moore nuo apkaltinimų esant bendrininkei. Wuornos, žinodama, kad Moore taip pat gali būti apkaltinta, prisipažino šešiomis žmogžudystėmis 1991 metais sausio 16 dieną, sakydama, kad tai buvo tik savigyna ir kad Moore visiškai neprisidėjo prie nei vienos iš jų.

 

lee-quine-bw01-15

 

Kadangi žiniasklaida labai susidomėjo Aileen ir serijinių žudikų moterų yra retenybė, Aileen greitai tapo žinoma. Praėjus dviems savaitėms po jos suėmimo, Aileen pradėjo pasakoti savo gyvenimo istoriją ir ją pardavinėti tikėdamasi tapti turtinga, netgi kai buvo žinoma, jog Floridos valstijoje pelnytis iš savo nusikaltimų buvo draustinas aktas. Netgi šios bylos tyrėjai bei advokatai rinko kiek įmanoma daugiau informacijos ir planavo išleisti knygą bei sukti filmus.

 

2001 metais naujai užgimusi krikščionė Arlene Parrle susisiekė su Wuornos. Ji pasakė Wuornos, kad jai Dievas liepė taip padaryti ir kad Aileen turėtų su ja susisiekti. Tai buvo keista draugystė. Parrle gynė Wuornos ir taip pat sakė, kad ji veikė savigyna. Galų gale Arlene Parrle nusprendė įsidukrinti Aileen Wuornos, ką ji ir padarė.

 

Bausmė ir egzekucija

 

Wuornos pritarė mirties bausmei ir netgi atleido savo advokatą. Ji būtų buvusi uždaryta į kalėjimą be galimybės išeiti, tačiau ji pasisiūlė būti nubausta mirties bausme.

 

Ji davė savo paskutinį interviu britų reporteriui Nick Broomfield. Jis buvo įsitikinęs, kad Aileen yra nesveika ir pakvaišusi.

 

Iš pradžių buvo nuspręsta nubausti Aileen Wuornos elektros kėdėje, tačiau Wuornos buvo leidžiama pasirinkti egzekucijos būdą ir ji pasirinko mirtiną injekciją.

 

2002 metų sausio 9 dieną, jos egzekucijos dieną, ji atsistakė paskutinio valgio. Jos paskutiniai žodžiai buvo:

 

„I’d just like to say that I’m sailing with the Rock and I’ll be back like Independence Day with Jesus, June 6, like the movie, big mother-ship and all. I’ll be back.“ (tiesioginis vertimas neįmanomas, – aut. past.).

 

Jos egzekucija įvyko 9:47 vietos laiku ir ji buvo dešimta moteris JAV, kuri gavo mirties bausme nuo 1976 metų. Ji buvo kremuota, o jos pelenai buvo palaidoti Mičigane.

 

2003 metais buvo pastatytas filmas „Monster(2003)“, kuriame vaizduojamas Aileen kaip nusikaltelės gyvenimas.

 

Šaltinis: lithuanianpsycho.blogspot.lt

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Pati

Filmas vertas demesio

Taip pat skaitykite