Gyvenimo trukmę galima nustatyti pagal stovėjimą ant vienos kojos

legPasirodo, tokias paprastas užduotis kaip stovėjimą ant vienos kojos ir atsistojimą nuo kėdės galima panaudoti ankstyvai mirties rizikai nustatyti.

 

Britų mokslininkai, atlikdami tyrimus, nustatė, kad 53 metų vyrams, kurie gali balansuoti ant vienos kojos ilgiau kaip 10 sekundžių ir atsikelti nuo kėdės daugiau kaip 37 kartus per minutę, gresia menkesnė ankstyvos mirties rizika, lyginant su tais, kurie to nesugeba.

 

Tokias pat normas galima taikyti ir moterims. Anksčiau panašios užduotys buvo atliekamos, kai reikėdavo nustatyti pagyvenusių žmonių sveikatos būklę. Neseniai užbaigti britų mokslininkų tyrimai parodė, kad tokia mankšta gali pasitarnauti įvertinant iki 53 metų amžiaus žmonių sveikatą ir nustatant gyvenimo trukmės prognozes.

 

Vyrams, kurie sugebėdavo atsistoti ir vėl atsisėsti ant kėdės mažiau kaip 23 kartus per minutę, grėsė du kartus didesnė tikimybė numirti per artimiausius 13 metų, lyginant su tais, kurie sugebėdavo atsistoti 37 ir daugiau kartų per minutę. Tie žmonės, kuriems toks krūvis buvo ne pagal jėgas, turėjo septynis kartus daugiau šansų iškeliauti pas protėvius artimiausiais metais.

 

Jeigu vyras ar moteris sugebėdavo išlaikyti pusiausvyrą, stovėdami ant vienos kojos, užmerktomis akimis, mažiau kaip 2 sekundes, tai jiems grėsė tris kartus didesnė rizika mirti už tuos, kurie išsilaikydavo ilgiau kaip 10 sekundžių.

 

Jei žmogus apskritai negali pastovėti ant vienos kojos, tai jo šansai mirti per artimiausius 13 metų padidėja 12 kartų.

 

Britų mokslininkai ištyrė 5 000 žmonių, kurių amžius buvo 53 metai.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
manpx

Siaip jai jau nebeatsikeli nuo kedes ir negali pastoveti ant koju cuju tau paralizius arba mirsti logiska:D

Ateivis

Pagal stovėjimo ant vienos kojos trukmę galima nustatyti vestibuliarinio aparato darbo tobulumą,o ne gyvenimo trukmę,kaip ir atsistojimų per minutę nuo kėdės skaičių.O daugiau nieko,na nebent autoriaus kvailumo laipsnį…

Taip pat skaitykite