Šeši dalykai, kurių neturėtumėte daryti savo vaikų akivaizdoje


Tėvai yra pirmieji vaikų mokytojai, auklėtojai, autoritetai. Vaikai kopijuoja šeimoje egzistuojantį elgesį, manieras, įpročius ir gyvenimo būdą. Todėl tėvai turėtų ne tik mokyti savo vaikus, kaip gyventi, bet ir pademonstruoti visa tai savo pavyzdžiu.

 

Tėvų pareiga – pati sunkiausia ir atsakingiausia pareiga žmogaus gyvenime. Jos esmė – įdiegti vaikui kuo daugiau teigiamų savybių. Ir visa tai įskiepijama vaikystėje, savo pavyzdžiu.

 

Jei norite, kad vaikams patiktų pasivaikščiojimai gryname ore, eikite su jais pasivaikščioti. Jei norite, kad jie būtų draugiški su aplinkiniais, patys tokiais būkite. Jei nenorite, kad jie keiktųsi, žiūrėkite, kaip patys kalbate. Būkite tikri, kad jeigu rūkote ar geriate – tai darys ir jūsų vaikai, kai užaugs. Jie sugeria visą tėvų patirtį be atodairos, nefiltruodami, kas yra gerai ir kas blogai.

 

Štai keli dalykai, kurių negalima daryti vaikų akivaizdoje. Ir tai, kas jums gali atrodyti kaip smulkmenos, gali turėti didelės įtakos jų asmenybei ir santykiams su kitais žmonėmis.

 

Neapkalbėkite ir neįžeidinėkite kitų žmonių

 

Apkalbėti žmones jiems už nugaros yra negražu net suaugusiųjų kompanijoje, o dar blogiau, jei darote tai vaikų akivaizdoje. Ypač jei nenorite gadinti santykių su asmeniu, apie kurį kalbate.

 

Vaikai būtinai įsimins viską, kas buvo pasakyta, o paskui pačiu netinkamiausiu momentu gali prasiplepėti ir įstumti jus į nepatogią padėtį. Venkite sarkazmo ar pašaipų – vaikai greitai perims tokią kalbėjimo manierą, tačiau tai gali imti trukdyti jiems bendrauti su žmonėmis.

 

Nekritikuokite savo partnerio

 

Kritikuoti vyrą (ar žmoną) vaikų akivaizdoje – reiškia sumenkinti jo autoritetą. Pagarba tėvams – auklėjimo pagrindas, bet jeigu vaikai nuolat girdės įžeidinėjimus ir kritiką, jie suabejos tos kritikos taikinio reikšme. O užaugę lygiai taip pat elgsis ir su savo partneriu.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Jeigu išties norite ką nors išsakyti savo partneriui, darykite tai, kai esate vieni. Vaikų akivaizdoje kalbėkite ramiai ir su pagarba.

 

Nepraraskite savitvardos

 

Sakoma, kad kantrybė yra dorybė. Būkite kantrūs ir santūrūs, nesinervinkite dėl smulkmenų. Tai ypač pasakytina apie jūsų vaikus. Jaunieji pasaulio tyrinėtojai domisi daugeliu dalykų, užduoda daugybę klausimų ir neatsikabina, kol negauna atsakymų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Vaikystė – tai laikas, kuris išbando jūsų tvirtumą. Amžinai išmėtyti žaislai, trupiniai ant grindų, maišatis ir riksmai bet ką išves iš kantrybės. Ir visgi stenkitės nesijaudinti. Ypač venkite išlieti pyktį ant savo vaikų, jei kažkas kitas jus supykdė.

 

Neignoruokite vaikų

 

Taip, vaikams kils daug klausimų, ir atsakyti į juos gali būti nelengva. Bet vėlgi, svarbiausia – kantrybė. Atsakykite į juos, nes kitaip jie pradės klausinėti kitų žmonių, galbūt ne tokių patikimų kaip jūs. Be to, kai jie nori su jumis apie ką nors pasikalbėti, skirkite laiko išklausyti ir patarti.

 

Kas gali būti geresnis klausytojas nei tėvai?

 

Nebūkite priklausomi nuo išmaniųjų

 

Telefonais, planšetėmis naudojasi visi. Tačiau vaikams turi būti nustatytos ribos ir tai turi būti parodyta savu pavyzdžiu.

 

Juk jei tėvai nuolat sėdi su telefonais, tai ir vaikas norės daryti tą patį. Bet kuriuo atveju pasinėrimas į virtualų pasaulį turėtų būti dozuotas. Nusiųskite vaikus žaisti į lauką, bendrauti ir linksmintis su kitais vaikais.

 

Nemeluokite

 

Ir, galiausiai, nemeluokite, tai galioja ir „nekaltam“ melui. Nekaltas melas yra tas, kai meluojame, kad išgelbėtume žmogų nuo pasekmių. Tačiau įprotis meluoti labai greitai perimamas, ir netrukus jūsų vaikai jus meistriškai apgaudinės – ir progai pasitaikius, ir tiesiog šiaip. Visomis priemonėmis venkite melo! Nes melo atmetimas užsifiksuoja vaikams iki 6 metų.

 

Pradėkite nuo savęs! Ir vaikai seks paskui jus!

 

Šaltinis: http://seimairnamai.eu/

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Išmintingoji

Visiškai teisingai , bet kas iš mūsų taip daro , kas iš to jei vienas elgsis teisingai kiek įmanoma, o kitas ir kiti ne , kas iš to .

Taip pat skaitykite