Ar žmogus galėtų išsilaipinti Merkurijuje?


Žmonės vis dar dairosi į Marsą ir atrodo, kad misija į Raudonąją planetą yra tik laiko klausimas. O ar galėtume aplankyti kitas kietas Saulės sistemos planetas? Ar įmanoma išsilaipinti Merkurijuje?

Daug kam pasirodys, kad šis klausimas turi akivaizdų atsakymą – ne.

Juk Merkurijus yra arčiausiai Saulės esanti planeta. Metai čia trunka tik 88 Žemės dienas. Saulė Merkurijaus danguje atrodytų 3 kartus didesnė nei mums Žemėje, bet radiacijos lygis būtų 7 kartus aukštesnis. Temperatūra Merkurijaus paviršiuje pasiekia 400 laipsnių Celsijaus, bet kadangi ši planeta praktiškai neturi atmosferos naktį ji krenta žemiau -180 laipsnių ribos. Krateriuose, kuriuos visada dengia šešėliai, tokia temperatūra išlieka nuolat, todėl slėptis čia nuo spirginančios Saulės būtų sunku.

 

Bet gal įmanoma? Juk žmonija vysto technologijas ir medžiagų mokslas šuoliais bėga pirmyn.

 

Techniškai, jei mūsų erdvėlaiviai galėtų pasiekti Merkurijų, žmogus galėtų išsilaipinti ant šios planetos paviršiaus. Merkurijus sukasi labai lėtai – viena diena čia trunka 59 Žemės dienas. Taigi, žmonėms reikėtų išsilaipinti saulėlydžio zonoje, kur temperatūra būtų pakenčiama dėvint specialius kostiumus. Kadangi Merkurijus apie savo ašį sukasi taip lėtai, astronautams neturėtų būti neįmanomai sunku išsilaikyti toje saulėlydžio zonoje.

 

Tiesa, niekas nesako, kad tai būtų lengva. Merkurijus neturi atmosferos, kuri bent kiek pristabdytų tupiančią erdvėlaivio kapsulę. Be to, astronautai čia susidurtų su milžiniška Saulės radiacija, todėl visa įranga turėtų būti itin gerai apsaugota.

 

Bet techniškai tai būtų įmanoma, jei tik galėtume ten tiksliai nusigauti. Tuo tarpu nusileidimas Veneroje dabar atrodo kaip neįmanomas iššūkis dėl milžiniško slėgio tos planetos paviršiuje.

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kulverstukas

Kas cia straipsnius redaguoja? buvo zondai ir merkurijuj ir veneroj,bet neilgai pratrauke…….

Taip pat skaitykite