Pranešama apie nesklandumus „SpaceX“ misijoje kosmose: negali grįžti į Žemę


JAV bendrovės „SpaceX“ pirmosios pilotuojamos misijos įgulos sugrįžimas iš Tarptautinės kosmoso stoties (TKS) į Žemę, turėjęs prasidėti trečiadienį, dėl nepalankių oro sąlygų atidėtas iki balandžio 30 dienos, pranešė NASA.

 

Remiantis agentūros pranešimu, prieš pusmetį į orbitą pakilę keturi astronautai šeštadienį „nusileis ant vandens Meksikos įlankoje netoli Floridos. Pilotuojamas erdvėlaivis „Crew Dragon Resilience“ atsijungs nuo TKS penktadienį 17 val. 55 min. (JAV rytų pakrantės laiku, šeštadienį 0 val. 55 min. Lietuvos laiku) ir išvyks namo“.

 

„Resilience“ įgulą sudaro trys amerikiečiai – Michaelas Hopkinsas, Victoras Gloveris ir Shannon Walker – taip pat japonas Soichi Noguchi.

 

Misija „Crew 1“ automatiniu režimu pernai lapkritį susijungė su moduliu „Harmony“ stoties amerikiečių segmente.

 

Tuomet „Resilience“ įgula prisidėjo prie TKS jau dirbusių Rusijos kosmonautų Sergejaus Ryžikovo ir Sergejaus Kud-Sverčkovo bei JAV astronautės Kathleen Rubins.

 

Pirmasis įprastas „Crew Dragon 1“ pilotuojamas skrydis prasidėjo lapkričio 15 dieną, kai „SpaceX“ raketa „Falcon 9“ startavo iš Kanaveralo kyšulio Floridoje.

 

Tuo metu šeštadienį TKS pasiekė „SpaceX“ pakartotinai panaudota raketa ir įgulos kapsulė su dviem astronautais iš Jungtinių Amerikos Valstijų ir po vieną iš Prancūzijos bei Japonijos

 

Tai buvo pirmas kartas, kai dvi „SpaceX“ įgulų kapsulės prie TKS prisijungusios vienu metu – beveik viena šalia kitos.

 

Šiuo metu TKS yra 11 astronautų: šeši amerikiečiai, du rusai, du japonai ir vienas prancūzas. Daugiausia vienu metu čia gyveno 13 astronautų, tai – rekordas, pasiektas per NASA erdvėlaivių erą.

 

„SpaceX“ erdvėlaiviai panaikino beveik dešimtmetį trukusią JAV priklausomybę nuo Rusijos raketų „Sojuz“, kuriomis amerikiečiai astronautai buvo skraidinami į TKS 2011 metais užbaigus daugkartinio naudojimo erdvėlaivių „Space Shuttle“ programą.

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite