Kinijoje rastos aukojamos duobės su nežinomos civilizacijos artefaktais


Sičuano mieste kasinėjimai vykdomi nuo 2019 m. Galiausiai jiems pavyko padaryti didelį atradimą: archeologai iš aštuonių iškasė šešias aukų duobes ir jose – daug įdomių objektų.

 

Ekspertai ištraukė daugiau nei du tūkstančius maždaug trijų tūkstančių metų senumo daiktų. Įdomu tai, kad radiniai priklauso nežinomai civilizacijai. Ypač dėmesį atkreipė auksinė kaukė, bronzinė statula ir antroji statula, vadinama Didžiąja burna.

 

Kaukė sveria 500 gramų. Labiausiai tikėtina, kad ji buvo aukojama, nes jos matmenys yra per didelės, kad žmogus galėtų nešti. Mokslininkai negali pasakyti, kuri civilizacija sukūrė artefaktą.

 

Viena duobė buvo visiškai užpildyta dramblių iltimis, kurios anksčiau buvo laikomos aukso vertės. Senovės žmonės kai kuriuos daiktus suvyniojo į gryną šilką. Jis, anot tyrinėtojų, tais laikais tarnavo bendraujant su dievais.

 

Pirmąsias vertybes Sanxingdui teritorijoje 1929 m. Rado vietinis gyventojas. Tada archeologai sužinojo apie šio regiono turtus. Nežinoma senovės civilizacija, gyvenanti Jangdzės krante, mokėjo tiesti drėkinimo kanalus. Galima tik stebėtis jų įgūdžiais.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite