„BioNTech“ įkūrėja: per ateinančius kelerius metus turėsime veiksmingų vėžio vakcinų


„BioNTech“ kompaniją žinome dėl „Pfizer/BioNTech“ vakcinos nuo koronaviruso. Dabar jos įkūrėja Özlem Türeci sako, kad per ateinančius kelerius metus galbūt turėsime veiksmingų vėžio vakcinų.

 

Sukurti vakciną, kuri apsaugo nuo vėžio, iš tikrųjų buvo pirminis Türeci tikslas „BioNTech“, ji sakė „Associated Press“. Tačiau dabar, po didžiulės kompanijos sėkmės ir finansavimo antplūdžio, atsirandančio dėl jos COVID-19 vakcinos, Türeci sako, kad pagaliau yra įgyvendinamas labai svarbus projektas.

 

Kaip su vakcina nuo koronaviruso, „BioNTech“ dirba ir su vėžio vakcinomis, kurios, naudodamos mRNR, nurodo žmogaus imuninei sistemai, kaip pastebėti, nukreipti ir sunaikinti vėžinius navikus, kai šie pradeda augti, rašo AP.

 

„Mes turime keletą skirtingų vėžio vakcinų, pagrįstų mRNR“, – leidiniui sakė Türeci. Vis dėlto, Türeci nėra tikra, kada tokia vakcina gali būti paruošta ir ypač, kada ją tikrai būtų galima naudoti.

 

„Tai labai sunku nuspėti kuriant naujoves“, – sakė ji AP. „Tačiau tikimės, kad vos po poros metų mes jau turėsime skiepus, kuriuos galėsime pasiūlyti žmonėms“.

 

Bet tai nenuostabu – kelias nuo kūrimo iki naujos vakcinos išbandymo, patvirtinimo ir platinimo yra ilgas ir sunkus. Tačiau Türeci teigia, kad „BioNTech“ būtų gerai pasirengusi atlikti užduotį, po spartaus ir efektyvaus darbo su „Pfizer“ COVID-19 vakcinos kūrimo procese.

 

„Verta priimti drąsius sprendimus ir pasitikėti tuo, kad jei turite nepaprastą komandą, galėsite realiu laiku išspręsti bet kokias iškilusias problemas ir kliūtis“, – AP sakė Türeci.

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite