Gruodžio mėnesį Žemės gyventojai galės stebėti retą kosminį reiškinį


Jau kitą mėnesį įvyks retas kosminis reiškinys, vadinamas Kalėdų žvaigžde, kurį galima stebėti nuo žemės. Renginys siejamas su Saturno ir Jupiterio artėjimu vienas prie kito itin mažu atstumu. Du kūnai beveik susidurs ir sudarys vieną šviesos tašką.

 

Maždaug prieš pusmetį abi planetos buvo išlygintos. Ateinančio mėnesio pabaigoje jie judės taip, kad būtų matomi Žemės gyventojams. Reiškinys įvyks 21.12 dieną, žiemos saulėgrįžos dieną, kai dienos šviesa bus trumpiausia per metus.

 

Išoriškai šis reiškinys atrodys kaip dviguba planeta. Kūnai taip arti nepraskrido nuo viduramžių. Planetų lygiavimas vyksta maždaug kas du dešimtmečius. Būsima Kalėdų žvaigždė yra unikali, nes objektai praskriejo neįtikėtinai arti, sakė Patrickas Hartiganas.

 

Pasak astronomų, unikalus įvykis bus aiškiai matomas iš bet kurios pasaulio vietos. Vienintelė sąlyga – dangus turi būti giedras. Žvaigždės vakariniame danguje turėtumėte ieškoti praėjus maždaug 60 minučių po saulėlydžio (aktuali vidurinio pusrutulio gyventojams).

 

Astronomai jau ruošia įrangą, kad galėtų išsamiai išanalizuoti būsimą įvykį. Viskas yra labai rimta, nes antro tokio požiūrio tarp Jupiterio ir Saturno tikėtis negalima.

 

Žinoma, planetų susidūrimo nebus. Jums tiesiog susidaro įspūdis, kad Saulės sistemoje įvyks kažkas baisaus. Astronomai patikino, kad nerimauti nėra pagrindo.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kestas

O kai turėjo praskrieti kosmoso šiukšlė pro palydovą čia neseniai. Kiek dėmesio buvo, nes atstumas tarp jų turėjo būti keli metrai. Po turėjusio įvykti įvykio dingo visas dėmesys kaip į vandenį, nei išvadų, nei ar įvyko ar ne kažkas, lyg nieko nebūtų buvę. Tai ar nebus ir čia tas pats.

Taip pat skaitykite