Link Žemės artėja Cheopso piramidės dydžio asteroidas

Šio mėnesio pabaigoje, tiksliau rugpjūčio 28 d., pro Žemę praskries asteroidas pavadintas 2019 OU1.

 

Remiantis skaičiavimais ši kosminė uoliena yra iki 160 metrų pločio.

 

Vašingtono paminklo dydžio asteroidas priklauso „Apollo“ klasei, kuri sudaro didžiąją dalį potencialiai pavojingų asteroidų.
Anot NASA netoli Žemės esančių objektų tyrimo centro (angl. Center for Near-Earth Object Studies), asteroidas prie Žemės priartės 40 kartų arčiau nei yra „įsikūrusi“ artimiausia planetinė mūsų kaimynė – Venera, praneša express.co.uk.

 

Naujienos apie šį asteroidą buvo paskelbtos po to, kai rugpjūčio 10 d. 16 737 km/val. greičiu pro Žemę praskriejo už „Empire State Building“ dangoraižį (381 m.) didesnė kosminė uoliena.

 

Asteroidas, žinomas kaip 2006 QQ23, arčiausiai Žemės buvo atsidūręs praėjusį šeštadienį.

 

Vienas Britanijos mokslininkas tiki, kad neužilgo asteroidas rėšis į Žemę

 

Dr. Iain McDonald iš Kardifo universiteto sakė, kad yra asteroido smūgis į Žemę yra tiesiog neišvengiamas. Tačiau kada tiksliai tai nutiks, pasakyti sunku.

 

„Visuomet yra per kosmosą skriejančių uolienų. Neišvengiamai, viena jų rėšis į mus ir turės tikrai dramatiškų pasekmių,“– teigė dr. Iain McDonald.

 

Geroji žinia ta, kad iki šiol NASA nenustatė asteroido, kuris atsitrenks į Žemę.

 

Kosmoso agentūra apskaičiavo, kad mažiausiai 95 procentai asteroidų, kurie yra 1 km. ar didesni, jau yra nustatyti ir nei vienas jų nekelia realaus pavojaus mūsų planetai.

 

Vis dėlto, kai kurios kosminės uolienos tiesioginio susidūrimo metu galėtų nuo Žemės paviršiaus nušluoti ištisą miestą ir sukelti plataus masto destrukciją, teigia NASA.

 

Šaltinis: https://www.gismeteo.lt/news/

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Stasys

nu ir by.bis jo nemate

Taip pat skaitykite