Pasižvalgykite po kitokį Indijos Everestą: šis sąvartynas dydžiu tuoj prilygs Tadžmahalui

Gigantiška šiukšlių krūva Indijoje tuoj savo dydžiu prilygs Tadžmahalui. Šis sąvartynas, apibūdinamas kaip Indijos šiukšlių Everestas, yra 65 metrų aukščio. Kaip rašoma metro.co.uk, Indijos pareigūnai teigia, kad aplink sąvartyną turi būti įrenginėjami įspėjamieji žibintai, tam, kad būtų išvengta orlaivių susidūrimo su šiuo milžinišku šiukšlių kalnu.

 

Ghazipur sąvartynas atidarytas 1984-aisiais metais, Uttar Pradešo valstijoje, netoli Delio, Indijoje. „Kiekvieną dieną į Ghazipur išvežama apie 2000 tonų šiukšlių”, – sako anonimu norėjęs išlikti Delio savivaldybės pareigūnas. Šis sąvartynas tampa ne tik kliūtimi lėktuvams, bet ir žmonių mirties priežastimi – pernai dėl lietaus atsiradus nuošliaužoms, pastarosios užmušė du čia dirbusius žmones.

 

Po šio incidento JAV Aplinkos apsaugos agentūra (EPA) atliko sąvartyno tyrinėjimus. EPA savo ataskaitoje teigė, kad Ghazipuro sąvartyne atliekų šalinimo praktika nėra tinkamai kontroliuojama, todėl atsirado stačių ir nestabilių šlaitų, kurie ir užgriuvo žmones. EPA apsilankymo sąvartyne metu 2017-ųjų lapkritį, buvo užfiksuoti aplink kylantys gaisrai, metano ir kitų kenksmingų dujų išsiskyrimas į atmosferą, matomas net plika akimi, pastebėti ir po sąvartyną bei aplink jį valkataujantys gyvūnai bei užfiksuotos neteisėtai į šiukšlyną atvežamos atliekos.

 

Pasak EPA darbuotojų, apsilankymo metu nebuvo įmanoma normaliai kvėpuoti, nes metano dūmai nuolatos išsiskiria į orą. Dažnai šie dūmai užsiliepsnoja ir tampa gaisrais, kuriuos sunku užgesinti – ugnis nenustoja degti ir keletą dienų.

 

„Visa tai turi būti sustabdyta, nes nuolatinis sąvartyno augimas jau užteršė orą ir gruntinius vandenis”, – sakė aplinkosauginės grupės vadovė Chitra Mukherjee. Išgalintys persikelti vietiniai, palieka Ghazipuro apylinkes, viena dažniausių priežasčių, dėl ko žmonės išsikrausto – nuolatos sergantys jų vaikai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Indijos miestai yra atsakingi už milijonus tonų atliekų, kasdien pasiekiančių sąvartynus. Manoma, kad šie sugeneruojamų atliekų skaičiai tik augs, dėl augančio vartojimo lygio. Peticija išvalyti Ghazipur sąvartyną jau surinko 17 tūkst. parašų. Peticijoje taip pat rašoma, kad yrančių atliekų kvapas išleidžia ne tik šiltnamio efektą sukeliančias, tačiau ir nuodingas dujas, dėl kurių žmonės pradeda sirgti.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Mes negalime net atidaryti langų neapsivėmę. Toksiškas oras sugadino mūsų oro valytuvus ir sukėlė vamzdžių gedimus. Pagalvokite, ką tai daro mūsų kūnams. Praėjo 17 metų nuo tada, kai Ghazipuro sąvartynas buvo pilnai užpildytas, bet šiukšlės ten ir toliau keliauja sunkvežimiais kasdien. Šis sąvartynas seniai turėjo būti uždarytas”, – kalbėjo apylinkių gyventojas.

 

„Mes sukūrėme šią peticiją, nes sergame. Sergame dėl valdžios neveiksnumo. Praradome viltį, kad tai bus sustabdyta, kad sąvartynas bus išvalytas. Tai kelia pavojų mūsų piliečiams, taip pat menkina ir Delio įvaizdį pasaulyje”, – sakė kitas pakalbintas gyventojas.

 

Jungtinės Tautos skelbia, kad Naujasis Delis yra bene labiausiai užteršta pasaulio sostinė. Nors Ghanzipuro sąvartynas turėjo būti uždarytas dar 2002-aisiais, tačiau to nepavyko padaryti, nes vietinė valdžia nesugebėjo atrasti šiam sąvartynui ir apskritai atliekų tvarkymui alternatyvų.

 

Šaltinis: https://www.delfi.lt/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite