Laose rasta daugiau nei šimtas paslaptingų akmeninių ąsočių

Nuotraukos šaltinis: http://www.neveroyatno.info

Australijos nacionalinio universiteto archeologai Laose rado 15 vietų, kuriuose yra daugiau nei 100 akmeninių dirbinių, panašių į ąsočius. Jų amžius siekia daugiau nei 1000 metų. Neaišku, nei kas juos sukūrė, nei kam jie buvo skirti.

 

Didžioji dalis paslaptingų akmeninių artefaktų rasti nuošaliose kalnų vietovėse, į kurias anksčiau užklysdavo tik atsitiktiniai tigrų medžiotojai. Manoma, kad galbūt jie skirti laidojimui, nors žmonių kūnų liekanų juose ir nerado. Tolimesni jų tyrinėjimai leis geriau suprasti senąją šių vietų kultūrą ir požiūrį į mirtį.

 

Mokslininkai teigia, kad šie akmenys, kurių svoris kartais siekia net kelias tonas, buvo supjaustyti karjeruose. Kol kas visiškai neaišku, kaip senovės žmonės sugebėjo juos perkelti į sunkiai prieinamas vietas (akmenų kelionės atstumas skaičiuojamas kilometrais). Taip pat nėra aišku, kodėl ir kaip buvo pasirinkta, kur gabenti tuos akmenis.

 

Kasinėjimų metu šalia asočių rasti ir taisyklingi, gražiai išpjauti akmeniniai diskai, ant kurių išraižyti geometriniai nežinomų būtybių atvaizdai, užrašai, žmonių ar gyvūnų figūros.

 

Šaltinis: http://www.neveroyatno.info

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite