Gydytojai sugebėjo išsaugoti mergytės, tik gimus svėrusios 245 gr gyvybę

JAV, Kalifornijos valstijoje, gydytojai sugebėjo išsaugoti kūdikio, gimusio 23-ią nėštumo savaitę gyvybę – tai tik truputį daugiau, nei pusė vaikų išnešiojimo laikotarpio trukmės.

 

Mergaitė, kurią konfidencialumo dėlei gydytojai vadina Saybie, svėrė viso tik 245 gramus (vidutinis gimusių kūdikių svoris siekia apie 3 kg). Oficialiais duomenimis, kuriuos renka Ajovos universitetas, Saybie tapo pačiu mažiausiu naujagimiu pasaulyje. Mažylė gimė praėjusių metų gruodį, gydytojams teko ryžtis priešlaikiniam gimdymui dėl rimtų komplikacijų. Kūdikis nustojo augti ir vystytis motinos gimdoje. Be mirtino pavojaus kūdikio gyvybei, tai kėlė grėsmę ir motinos gyvybei.

 

Pasak jos, po gimdymo gydytojai netikėjo, kad mažylė išgyvens. „Jie pranešė, kad mergaitė mirs valandos eigoje po to kai išvys šviesą, tačiau vėliau valandos virto dienomis, o dienos į savaites“, – pasakoja naujagimės mama. Penkerių mėnesių eigoje Saybie buvo prižiūrima intensyvios terapijos skyriuje, per tą laiką jos svoris pasiekė 2,5 kilogramus. Gegužę mergaitė buvo išrašyta iš ligoninės – gydytojai pripažino ją sveika.

 

Šaltinis: https://infa.lt/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite