Kaip dingusios šeimos kūnai atsidūrė dykumoje? Paslaptingoje byloje vis dar nepadėtas taškas

Kai 2010-aisiais dingo visa McStay šeima, prieš keletą mėnesių persikrausčiusi gyventi į ramią San Diego miesto Fallbrook gyvenvietę Kalifornijoje, pareigūnams atrodė, kad tai paprasčiausias be žinios dingusių žmonių atvejis. Nebuvo rasti jokie kūnai, be to, įtarimų, kad prie žmonių dingimo prisidėjo pašaliniai asmenys, taip pat nebuvo.

 

Po trejų metų, 2013-ųjų lapkričio mėnesį, vienas motociklininkas, keliavęs po Mojawe dykumą, joje aptiko žmogaus kaukolę. Jis iškvietė tyrėjus, kurie netrukus atkasė du negilius kapus. Taip buvo rasta dingusia laikyta McStay šeima.

 

Kas iš tiesų nutiko 40 metų amžiaus Josephui, jo žmonai Summer (43) bei sūnums Gianni (4) ir Josephui Jr. (3)? Šis klausimas vis dar lieka neatsakytas.

 

Netikėtas dingimas

 

2010-ųjų vasario 9 d. Josepho tėtis Patrickas gavo verslo partnerio siųstą elektroninį laišką, kuriame jis teigė nerimaujantis, kad jau kurį laiką jis nėra nieko girdėjęs apie Josephą, vadovaujantį dekoratyvinių fontanų kūrimo verslui. Kitą dieną šeimos namuose apsilankė San Diego apygardos šerifas. Jie buvo tušti, o viduje – jokių smurto ar pasipriešinimo žymių. Atrodė, kad šeima yra trumpam išėjusi iš namų. Virtuvėje, kuri tuo metu buvo renovuojama, stovėjo dažų skardinės, ant stalo gulėjo padėti kiaušiniai ir du dubenėliai su spragintais kukurūzais.

 

„Buvo keista. Atrodė, kad vaikai tiesiog sėdėjo ir valgė spragėsius, o vėliau dingo“, – teigė jis.

 

Namuose buvo likę du mylimi šeimos šunys, be to, vyro banko sąskaitoje nepaliesti gulėjo 100 tūkst. dolerių.

 

„Jie ne tokie žmonės, kad paliktų verslą, pinigus ir namus“, – tada sakė Josepho jaunesnis brolis Michaelas.

 

Dažniausiai dingti žmonės nusprendžia tada, kai turi tam tikrų problemų. McStay šeima turėjo ir namus, ir pinigų, buvo sveiki. Tai itin glumino bylą tyrusius detektyvus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kur visą tą laiką „slėpėsi“ McStay šeima, buvo išsiaiškinta tik po trejų metų, kai vienas motociklininkas važinėjosi dykuma ir aptiko žmogaus kaukolę. Vėliau buvo rastos dvi negilios duobės, kuriose – Josepho, Summer, Gianni ir Josepho Jr. palaikai.

 

Įtariamieji – draugai

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Dingus iškart keturiems asmenims, Josepho tėvas Patrickas nusprendė apklausti visus jo sūnaus draugus, net jei tai reiškė, kad jam reikės akis į akį bendrauti su galimu žudiku. Jis buvo susidaręs sąrašą visų, kurie pažinojo Josephą ar jo šeimą. Vienas jų buvo Charlesas Merrittas – buvęs verslininkas, dirbęs su Josephu ir padėjęs jam įkurti savo verslą.

 

„Neturėjau jokių įrodymų ir nežinojau, ar tai tikrai jis. Tiesiog norėjau su juo užmegzti pokalbį ir palaikyti kontaktą“, – dar 2014-aisiais portalui People.com sakė Patrickas.

 

Pasirodo, Patricko įtarinėjimai pasitvirtino. Po dingusios šeimos kūnų radimo praėjus metams, C. Merrittas buvo sulaikytas įtariant jį nužudžius keturis asmenis.

 

 

„Tikiu, kad tai jis padarė dėl pinigų. Tik dėl jų“, – kalbėjo Josepho tėvas.

 

Žiaurūs nužudymai ir nekaltumo tvirtinimas

 

Per 2015-ųjų birželį vykusį bylos nagrinėjimą detektyvai atskleidė, kad Josepho kūnas buvo rastas su aplink kaklą apvytu baltu elektrinio ilgintuvo laidu. Jo žmonos Summer kaukolė buvo skilusi, o vieno iš šeimos sūnų galvoje – septynios žaizdos. Taip pat šalia tėvų ir vaikų kūnų buvo rastas ir kūjis – galimas nusikaltimo įrankis.

 

Be to, detektyvai patvirtino, kad C. Merrito DNR buvo rasta ant šeimos automobilio, kuriuo žudikas pabėgo į Meksiką, vairo. Vėliau vyras grįžo namo ir gyveno taip, kaip iki žiauraus nusikaltimo. Jis netgi davė interviu televizijoms, kai vis dar nebuvo aišku, kad būtent jis atsakingas už keturių asmenų šeimos dingimą.

 

Žiaurios nužudymo bylos prokurorai teigia, kad C. Merrittas turėjo priklausomybę nuo lošimų ir to ėmėsi siekdamas finansinės naudos. Šiuo metu jis yra vienintelis įtariamasis šioje nužudymo byloje.

 

Kadangi įtariamam žudikui niekaip nepavyksta susirasti jam nuolat atstovauti galinčio advokato, bylos nagrinėjimai buvo ne kartą atidėti. Per tą laikotarpį vyrą gynė net 5 advokatai, be to, net du kartus teisme jis atstovavo pats sau.

 

Nors teigia esantis nekaltas, o jo teismas vėl buvo ne kartą atidėtas, šiuo metu C. Merrittas laiką leidžia uždarytas kalėjime. Pasak People.com, jam gresia mirties bausmė.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Motyvas

>> šiuo metu C. Merrittas laiką leidžia uždarytas kalėjime. Pasak People.com, jam gresia mirties bausmė.

DNR galima lengvai gauti iš bet kokio “žioplio” ir tuo DNR patepti automobilį.

CNN

Filmu maziau ziurek.

To Motyvas

Kazin, kokiu budu ir is kur paimt kito zmogaus DNR, jo neuztersus savuoju DNR, ir kaip ir kur (kurioja vietoja) „PATEPT“ automobilija? Vienu zodziu, zmogau CSI perdaug ziuri :D

Taip pat skaitykite