Plastiko tarša visu gražumu: nepatikėsite, ką ištraukė iš šios žuvies!

Pietų Korėjoje žvejo sugauto paprastojo jūrų velnio pilve buvo aptiktas netikėtas radinys. Jūrų velnias, drauge su dešimt kitų, buvo sugautas praėjusį pirmadienį pakrantės miestelyje Buan-Gun, netoli Šiaurės Džolos provincijos.

 

Žvejys vardu Hwang, pastebėjo kad vienas iš jo laimikių išsiskyrė išsipūtusiu pilvu, kurį prapjovus jis tikėjosi išvysti žuvies sugautą auką.

 

Ne, tai buvo ne kita žuvis, tai nebūtų kažkas ypatingo, bet ir ne kokia smulkutė plastiko dalelė. Jūrų velnio pilve tūnojo net 500 ml plastikinis butelis.

 

Paprastieji jūrų velniai žinomi dėl savo plačių burnų, kuriomis jie dažnai sugauna kitų rūšių gyvūnus, tokius kaip kalmarai ar kitos plekšniažuvės, tad jis lengvai galėjo praryti tokį butelį.

 

Šis didelį nerimą keliantis atradimas apibūdinamas, kaip pavojaus signalas vyriausybėms, kad jos įsipareigotų imtis veiksmų mažinant atliekų kiekį pakrančių teritorijose.

 

Aplinkosaugos aktyvistai paragino vyriausybes imtis „sisteminės reakcijos“, kad būtų užtikrintas saugus plastiko atliekų naikinimas. Pietų Korėjos vyriausybės dalis, kasmet pakrančių regionuose surenka nuo 70000 iki 80000 tonų atliekų.

 

Visgi, ministerija skelbia negalinti surinkti visko, dar prieš atliekoms sutekant į vandenynus. Vietos žvejai vandenis netoli Buan County giria dėl gausių žuvies išteklių. Tačiau kas iš to, jei jos priverstos ne tik kad plaukioti tarp plastiko, bet net juo misti.

 

Minėtas žvejys kai kurių sugautų žuvų viduriuose aptiko vinilinių produktų, skardinių ir plastiko dalelių. Toks „apdovanotas“ plastiku buvo ne tik jūrų velnias.

 

 

Anksčiau praėjusią savaitę į Indonezijos pakrantę buvo išplautas kašalotas, kurio skrandyje aptikta 6 kg plastiko, tarp kurių ir 115 plastikinių gėrimų puodelių.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tokių atvejų vis daugėja. Gamta vis dažniau signalizuoja apie šią milžinišką plastiko taršos problemą. Jūrų biologai tiki, kad vandenynuose egzistuojantis plastiko kiekis šiuo metu sudaro tokias sąlygas, kad jūrų gyvūnams yra nebeįmanoma misti aukšta maistine verte pasižyminčiu maistu.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kaip skelbia Jungtinių Tautų ataskaita, paviešinta 2017 metais Niujorke vykusios konferencijos metu, kasmet į vandenynus patenka aštuoni milijonai tonų plastiko atliekų.

 

Jų teigimu, tokiu tempu 2050 metais vandenynuose plastiko jau bus daugiau nei žuvies. Ar mes to tikrai norime?

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite