„Moteris Chimera“ – pati sau yra dvynė

Moteris sužinojo, kad ji yra savo dvynė, tik tada kai buvo ištirta jos reta gimimo žymė. Moters kūnas yra padalintas į dvi skirtingas puses. Viena pusė nuo kitos skiriasi spalva ir dydžiu. Taylor Muhl iš Kalifornijos turi labai retą gimimo žymę, jos kūnas padalintas į dvi dalis, vienos pusės spalva ryškiai raudonesnė nei kitos. Moteris nusprendė sužinoti ką tai galėtų reikšti, ar jei reikia dėl to nerimauti. Taylor Muhl savo internetiniame dienoraštyje parašė, kad viskas kairėje jos kūno pusėje yra tiesiog didesnio dydžio nei dešinėje pusėje. Taip pat ji paaiškino, kad turi dvigubą dantį kairėje burnos dalyje ir yra jautri daugeliui dalykų. Taylor sakė, kad turi didžiulę alergiją kai kuriems maisto produktams, vabzdžių įkandimams, tam tikriems gėrimams, papuošalams ir netgi vaistams.

 

Taylor Muhl turi dvigubą DNR rinkinį, savo bei savo dvynės

 

Po apsilankymo pas šeimos gydytoją Taylor Muhl sužinojo, kad turi du DNR rinkinius. Tai yra itin retas sutrikimas. Taip pat teigiama, kad ji turi dvigubą kraujotaką, kartu su dvejopa imunine sistema. Jai buvo diagnozuotas chimerizmas. Tai įvyksta, kai du skirtingi kiaušinėliai yra apvaisinti dviem atskirais spermatozoidais ir vienas iš besivystančių embrionų sugeria kitą, kol jis dar yra labai ankstyvoje vystymosi stadijoje. Iš esmės Taylor yra jos pačios dvynė.

 

Manoma, kad chimerizmas yra labai reta liga, iki šiol užfiksuota tik 100 šios ligos atvejų. Žmonės, sergantys šia liga, gali gyventi įprastą gyvenimą be jokių komplikacijų, išskyrus dažnus odos pigmentacijos pokyčius. Daugelis žmonių net nesužino kad serga šia liga, iki tol kol pasidaro kraujo tyrimus.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite