Keisčiausi Helovino papročiai įvairiose Pasaulio šalyse

hvenasHelovino šventė Lietuvoje kiekvienais metais įgauna pagreitį. Nors pas mus Vėlinės yra susikaupimo, artimųjų prisiminimų metas, šią dieną Pasaulis pasitinka kvailiodami ir šėliodami.

 

Tam, kad būtų dar smagiau į pagalbą pasitelkiami kostiumai, šiurpą keliantys pasakojimai, dekoracijos, žaidimai ar „pokšto ir saldainio“ metodas. Nepatikėsite, tačiau skirtingose šalyse žmonės apie šią šventę turi keisčiausių įsitikinimų. Pramogų portalas oops.lt pristato 10 keisčiausių Helovino papročių iš atokiausių (ir ne tik) Pasaulio kampelių.

 

Airija

 

Pati Helovino šventė gimė būtent čia, Airijoje. Vietiniai degina kostiumius, vaikšto vienas pas kitą ir sako tradicinę frazę: „pokštas arba saldainis“. Vienas populiariausių žaidimų tą vakarą yra „pagriebk obuolį“. Mažieji persirengėliai dažniausiai daužo pinjatą.

 

Vokietija

 

Štai vokiečiai tiki, kad Helovino naktį reikia paslėpti visus peilius, kad klaidžiojančios mirusiųjų vėlės nesusižeistų.

 

Belgija

 

Helovino dieną žmonės kaip įmanydami stengiasi išvengti susidūrimo su juoda kate. Manoma, kad tai blogį pranašaujantis ženklas. Kaip ir Lietuvoje, belgai ant artimųjų kapų uždega žvakutes.

 

Kinija

 

Kinijoje Helovinas turi savitą pavadinimą, tai yra Teng Chieh šventė. Tam, kad mirusiesiems išreikštų pagarbą, ant jų kapų dažniausiai deda pagamintą maistą ir indą su vandeniu.

 

Honkongas

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Vietiniai šios teritorijos gyventojai mano, kad ištisą Helovyno dieną dvasios klajoja po Pasaulį. Senieji žmonės dažniausiai degina paveikslėlius, kuriuose pavaizduoti vaisiai arba medus. Tikima, kad tik tokie dūmai pasieks mirusiųjų Pasaulį ir suteiks jiems nusiraminimą bei paguodą.

 

Italija

 

Šioje šalyje kepami specialūs pyragaičiai, kurie vadinami „Mirties raganos“. Šie kepiniai savo forma primena raganų galvas ir viršuje turi specialią kepurėlę.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Japonija

 

Japonijoje Helovynas yra mirusių artimųjų prisiminimo šventė. Kaip ir Kinijoje, ant kapų dedamas indas su vandeniu ir pagamintas maistas.

 

Lenkija

 

Vietiniai Lenkijos gyventojai tiki, kad dvasios šią dieną klajoja po apylinkes, kuriose gyveno. Todėl daugelis žmonių palieka praviras duris ar langus, kad „nelaukti“ svečiai galėtų bet kada užeiti.

 

Portugalija

 

Tą dieną kapinės virsta paslinksminimo vieta. Geriamas vynas, valgomi specialiai pagaminti kaštainiai, bei cukriniai pyragėliai su cinamonu ir žolelių prieskoniu.

 

Ispanija

 

Ispanai taip pat vengia susidūrimo su juoda kate. Ypač blogas ženklas, jei šis gyvūnas tau perbėgo skersai kelią. Helovino dieną kepamas specialus tešlainis, kuris vadinasi „Šventųjų Kaulas“.

 

Šaltnis: oops.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite