Ufologija, NSO ir ateiviai – pastebimos naujų religijų apraiškos?

Ar UFO – ne tik pseudomokslas apie neatpažintus skraidanžius objektus, ateivių pagrobimus, tačiau ir religija?

 

UFO turi religinio tikėjimo elementų, žmonės tiki, kad NSO aparatais (skraidančiomis lėkštėmis, cigarais) skraido nežemiškos būtybės. Paprastai šie šalininkai mano, jog nežemiškos būtybės turi būti suinteresuotos žmonijos gerove. Žmonija jau yra arba galiausiai taps jau egzistuojančios nežemiškos civilizacijos dalimi. Kiti nežemiškas būtybes linkę įtraukti labiau į antgamtinę pasaulėžiūrą, kurioje NSO gyventojai – labiau panašūs į angelus (arba dvasias/sielas) nei į fizinius subjektus pvz “pilkuosius” ar “reptiloidus”. Kita vertus tai nėra ryškus skirtumas visoje UFO subkultūroje.

 

Pirmiausia UFO religijos išsiplėtė tokiose šalyse kaip: JAV, Kanada, Prancūzija, Jungtinė Karalystė ir Japonija. Norint tuo laikmečiu suvokti kas yra “nežemiška būtybė” (ateivis), visuomenė turėjo būti pakankamai technologiškai pažengusi. Kitu atveju “nežemiškos civilizacijos” sąvoka būtų buvusi atgrasi ir nesuprantama.

 

Terminas “skraidančios lėkštės” ir populiarioji UFO samprata manoma, kad atsirado 1947-1950 m. Tačiau šio religinio tikėjimo šaknys siekia dar kelis dešimtmečius atgal. Didelė įtaką formavimuisi padarė fantastikos ekranicazijos kaip: “Algol: Tragedy of Powerl” 1920m, vokiečių filmas apie nežemišką būtybę ( ateivį ) iš Algol’o planetos, kuris žmogui perdavė mašiną, galinčią valdyti visą pasaulį arba “Aelita: Queen of Mars” 1924 m, Sovietų sąjungos filmas apie netikėtą kosmoso žinutę iš Marso planetos, kur veiksmas išsirutulioja į meilės istoriją tarp žmogaus ir Marso planetos princesės.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Ši ekranizacija įkvėpė tokius filmus kaip: “Woman in the Moon” 1923 , “Flash Gordon” 1936-49 – pastarasis filmas įkvėpė George Lucas parašyti “Star Wars”. Neabejotinai žmonės senai fantazavo apie nežemiškas planetas ar gyvybių formas.

 

1947 metais Rosvelo istorijos “mistika” apgaubė visą JAV šalį, bei tuo metu šaltojo karo priešą Sovietų sąjungą. Nors iki 1947 m. visame pasaulyje buvo pastatyta dešimtys filmų apie ateivius, vis dėl to Rosvelo istorijos populiarumas lėmė neįtikėtiną ateivių žanro renesansą ir naujas aukštumas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tuo pasinaudojusios kino studijos kūrė “kosmoso operas”, bei vis dažniau ateiviai tapdavo pagrindinių personažų alter ego (blogiukais), žudydavo ir grobdavo žmones. Viso to pasekoje UFO tapo viena didžiausių XX. amžiaus pop subkultūrų/religijų.

 

Turbūt daugeliui teko girdėti apie sektą pavadinimu “Rojaus Vartai” (“Heaven’s Gate”). Rojaus vartai buvo slapta naujojo tūkstantmečio religija. Kokia buvusi jos religinė praktika žinoma menkai. Prieš prisijungdami prie grupės daugelis narių išparduodavo savo nuosavybę, kad atsikratytų priklausomybės nuo žemiškųjų dalykų. Sektos tikėjimui didelę įtaką padarė mokslinė fantastika ir filmai. Sektos vadovai užsiėmė programavimo verslu, kitomis kompiuterių technologijomis (valdė firmą „Higher Source“). Iki 1997 m. sekta vertinta kaip nekenksminga mokslinės fantastikos fanatų grupelė.

 

Ši aprašyta religinė sekta buvo įsikūrusi JAV ir nėra jokių žinių apie pasekėjus Lietuvoje. Galbūt mus būtų greičiau pasiekę UFO bangą iš Vakarų, jeigu ne šaltasis karas ir okupacija iki 1990 metų.

 

Bet Lietuvoje irgi galime rasti UFO judėjimų.

 

Tarptautinis raeliečių judėjimas (The International Raelian Movement), Lietuvoje įkurtas 2003 metais. Raeliečiai – ateistinė ufologinė religija, kurios įkūrėjas ir vadovas – buvęs žurnalistas ir žurnalo apie automobilių sportą savininkas Klaudas Vorilhonas (Claude Virilhon) (g. 1946), nuo 1998 m. pasivadinęs Raeliu (pranc. Raël – „nešantis žinią, šauklys“).

 

Anot Raelio, 1973 m. gruodžio 13 d. jam pasirodė ateivis Elohimas (hebr. elohim – „dievas“, raeliečių verčiamas – „nusileidę iš dangaus“) ir apreiškė „kiek pakoreguotą“ Biblinę tiesą. 1974 metais Raelis išleido knygą pavadinimu „Knyga, atskleidžianti tiesą“ ( angl. The Book That Tells the Truth ) ir įsteigė judėjimą MADECH (pranc. Movement for l’acueli des Elohim createurs de l’humanite; angl. Movement for the welcoming of the Elohim, creators of humanity ), kurį po metų paliko.

 

Raeliečių judėjimas oficialiai įkurtas 1976 m., o nuo 1998 m. pradėtas vadinti religija. 9-ajame dešimtmetyje judėjimas iš Prancūzijos išplito vokiškai kalbančiose šalyse: Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje. Šiuo metu pats Raelis gyvena Kanadoje, ten įkurta ir centrinė tarptautinė būstinė, dar viena tarptautinė būstinė — Ženevoje (Šveicarija).

 

Jeigu raeliečių judėjimas plėsis ir toliau, jis turi visas galimybes tapti oficialia pasauline religija. Scientologija kuo puikiausias analogas – turi per 20 mln. pasekėjų, tikinčių religine istorija apie: ateivių diktatorių vardu “Xenu” prieš 75 mln metų atgabenusį miljardus žmonių į Žemės planetą kosminiuose aparatuose ir juos nužudžiusį.

 

John Travolta, garsus Holivudo atktorius, taip pat ir scientologas. Šis filmas pastatytas pagal scientologijos religijos, pradininko ir įkūrėjo ( L.R. Hubbard ) parašytą fantastinę novelę. Filmo siužetas turi begalę panašumų, su scientologijos doktrinomis ir pačia religine istorija.

 

Scientologijos įkūrėjas, Lafajetas Ronaldas Hubbardas, fantastinių veikalų rašytojas, pseudomokslininkas, kuris oficialiai yra parašęs daugiausia fantastinių knygų. Nė vienas bet kokio žanro rašytojas jam neprilygsta skaičiumi.

 

UFO religijos šalininkai tiki, kad ateivių civilizacijų atėjimas padės žmonėms iš naujo įveikti dabartines ekologines, technologines, dvasines ir socialines, problemas.

 

Naudojant išskirtines ateivių technologijas ir dvasinius sugebėjimus bus galima išspręsti tokias problemas kaip: neapykanta, karas, fanatizmas, skurdas, ekologija, ir t.t. Tokias tikėjimo sistemas galime apibūdinti kaip religine doktrina (milenarizmu).

 

Lieka tik vienintelis klausimas. Kuo norite tikėti ir kuo tikite – jūs?

 

Parengė: Linas Esu

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kristus

>> Naudojant išskirtines ateivių technologijas ir dvasinius sugebėjimus bus galima išspręsti..

– tai jau buvo Kristus: nesuprato, pasmerkė, nukryžiavo!

...

VaDdinasi visi tures buti ramus kaip iskastruoti gyvuneliai,tam kad butu ramu zemeje ir aplinkui.Bet tada jau busime nebe zmones…….Kastratai……….naujoji zmoniu veisle………

Droniukas

Nevykeliu sektos ir tl

Starman

Diskusijos čionais —> //anomalija.lt/forum/index.php?topic=5163.msg92714#new

Nuolat skaitantis

galejai ir savo vardu prisistatyti Linas Esu

Starman

Taip pat skaitykite