Stephenas Hawkingas įsitikinęs: Dievo nėra ir jis nesukūrė Visatos

“Dievas nesukūrė visatos, o ir pačio Dievo nėra”, – toks tvirtas pareiškimas suskambo nuo vieno iš didžiausio šio laikmečio genijaus Stepheno Hawkingo.

 

Profesorius teigia, kad Didysis sprogimas, kuris ir sukūrė Visatą, buvo neišvengiamas dėl gravitacijos dėsnio, o ne kažkokio kūrėjo įsikišimo.

 

„Todėl, kad egzistuoja gravitacijos dėsnis, Visata gali ir susikurs pati iš nieko. Tas spontaniškas susikūrimas yra priežastis, kodėl vietoj nieko, kažkas yra – t.y. kodėl Visata egzistuoja, kodėl visi mes egzistuojame. Joks kūrėjas nėra reikalingas uždegti sprogimo dagtį ir užkurti visatą”, – tvirtina S.Hawkingas.

 

Toks Hawkingo požiūris visiškai prieštarauja kitam genijui Isaacui Newtonui, kuris kažkada teigė, jog Visata pati iš chaoso negalėjo susidaryti ir turėjo į visą procesą įsikišti kažkokia kita, mūsų protui nesuvokiama jėga.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
19 Comment threads
23 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Tomas

Man rodosi kad si citata senoka…
Paziurekite apie ji filma kuriame jis pripazysta Dievo egzistavima.

tiesa

Jei dievas sukūrė viska, tai iš kur dievas atsirado? Jie dievas sukūrė viska. Tikiu mokslu, nes jis turi spėjimus, kuruos gali tikrinti.

Pyktis.

Sveikinu. Tu esi bezdzione.

Kriste

Tik jis ir kvailys gali taip pareikšti

cortesas

žiūrint į tą žmogaus pavidalo sutvėrimą peršasi lygiai tokia pati mintis>Dievo nėra,nes tokius tik Šėtonas gali sutverti

Ciaas

Na jeigu kai kurie įsivaizduojat kažką tokio panašaus į žmogų su žila barzda tai tokio dievo nėra. O kurejas mano manymu gimęs pats iš savęs(kaip beje pan. ir spėja astronomai apie visko pradžia ) be galo kūrybingas ir visagalis iš dulkių nulipdes sudėtingiausias struktūras visatoje“ sokancias” tarpusavy ir taip jį garbinancias.Tad taip Jis yra ir yra visur kur tik žvelgi . Religija čia net ne prie ko. Ten pasakų rinkinys, tiesa, turintis ir vertingų pamokymų.

Dievas

– Grb. Profesorius prieštarauja pats sau: jo tezėje yra žodis “Dievas” ir čia pat, toje pačioje tezėje jis tvirtina, kad žodžio “Dievas” nėra!

Bleee :D

Ne žodžio, o būtybės, vadinamos dievų durnuk tu :D

akivaizdu

Ten neparašyta, kad “būtybės” nėra, ten parašyta, kad “dievo” nėra. O visgi bet tačiau, akivaizdu, kad “dievas” yra jo straipsnyje, “dievas” yra jo kalbose, “dievas” yra jo mintyse!

Protguzi

Dievą yra žodis, kuoriuo katalikai apibūdina tai. Kaip jam tada sakyt? Ahm na tas anas kuriui tikite na kaip tas, vataip? Debilas per visą pilvą esi.

Zodis

>> Dievas yra žodis.

Teisingai.

Protguzi

Žodis mėsa yra žodis tiesa? Jai vegetarai sako kad nesveika valgyti mėsą tai turi omenyja zody? Kažin ar žodžiais sotus būsi. Ne profke, o rimtesnius mokslus baik.

4 kurso filologė

Išdalies abu teisus esate, tačiau, kaip apie dievybę šnekama, tai vartojame žodžius juos apibudinty, bet, čia minimas visatos sutverejas, kuris vadinamas visų tautu, kad ir kokio tikėjimo butų vienu žodžiu, todėl profesorius turi omeny dievybę (asmeny) sukūrusi visata, o ne žody, nes žodis neturi galios kurti kažką apčiuopemo.

Žodis

filologė privalėtų žinoti: “pradžioje buvo žodis”.

4 kurso filologė

Ar jūs tikrai tikrai toks kcailas? Ytikejas save ir savo įsitikinimus?

To zodis

Inbicile, nekas kada buvo, o apie ką šnekama dabar :D

Zinoma

Dievas esam mes kiekvienas. Nuo musu kiekvieno priklauso musu gyvenimai. Asmeniskai nemanau,kad yra dievas,yra kazkas daugiau,aukstesne egzistencija. Realiai nesam patys mate zemes apvalios,tik filmai,nuotraukos:) tai cia kad vuvo kazkoks sprogimas…:D o jei ir buvo,kas pries tai buvo? Tipo nieko nebuvo,pist ir per kelias secundes atsirado gyvybe..:DDD

dievo nera

Tamsta bekite isnaujo i pirma klase.. pyst jam per kelias sekundes givybe atsirado.. nu mamutas tamsta esate su savo ziniomis.. mamutas.. :D

Aurtar

Visata ir yra dievas

Pagrandukas

Mes dar daug ko nezinom o tas deda rimtus teiginius ir vadina save profesorium :D nzn labai sunkiai issivaizduoju kaip planeta galejo susikurt be pagalbos.Pagal mane tai pradzioj turejo but tustuma ir aplink vien skraidantys asteroidai visokie ir veliau kazkas leme kad viskas atsirado

bttfMar

nu tai kas tada sukure visata jeigu ne dvikojis zmogus? daugiau nebuvo kam

Cnn

Stebina mane kaikuriu žmonių viduramžiška mąstysena

eNeso el te

Atejo zmogus sukure kosmosa, ir isejo palikes mazesnius savo gabaliukus. Toliau dirba fabrike…

Taip pat skaitykite