Prakeiktas “Vilties deimantas”: visi jį nešioję mirė arba kitaip kentėjo

Tikriausiai ne kartą girdėjote apie ryškiai mėlyną deimantą, dėl kurio galvas paguldyti ir viską atiduoti buvo pasiruošę net patys kilmingiausi ir turtingiausi žmonės, rašo alfa.lt.
 
Sakoma, kad Vilties deimantu vadinama brangenybė yra prakeikta. Remiantis pasakojimais, deimantas buvo atsakingas net už 13 žmonių mirtį, bankrotus, sąmyšius ir nudegimus.

 

Vilties deimantas turi daug vardų: Prancūzijos mėlynasis, Karaliaus papuošalas ir kt. Daugybę amžių jis buvo laikomas vienu garsiausių deimantų pasaulyje. Brangenybė priklausė įtakingiausiems monarchams istorijoje: princui Ivanui Kanitovskiui, Jeanui-Baptiste’ui Tavernierui, karaliui Liudvikui XIV, Nicholui Fouquetui, karaliui Liudvikui XVI, Marijai Antuanetei ir kitiems.

 

Vilties deimanto prakeiksmas įkvėpė daugybę rašytojų, mat kraują sėjanti brangakmenio istorija iš tiesų priverčia susimąstyti. Visiems jo savininkams teko ne tik kentėti, bet ir patirti siaubingą lemtį.

 

Sakoma, kad deimantas kadaise puikavosi deivės Sitos statuloje, tačiau buvo pavogtas. Pats vagis vėliau buvo apiplėštas ir deimantas atsidūrė Jacqueso Coleto rankose.

 

J. Coletas vėliau nusižudė, tad brangenybė atsidūrė pas Rusijos princą, vėliau pas Turkijos sultoną, o dar vėliau pas garsų juvelyrą. Visi šie žmonės mirė šiurpiomis aplinkybėmis arba sulaukė kitokių kančių: netikusių santuokų, mirusių vaikų, priklausomybės nuo narkotikų, beprotybės ir pan.

 

Keisčiausia yra tai, kad deimantas nebuvo perduodamas, jį visuomet kas nors pavogdavo. Nuo tada, kai Karaliaus papuošalas atsidūrė pas Jeaną-Baptiste’ą Tavernierą, visi, kas užsidėdavo jį ant kaklo, mirdavo arba kęsdavo neįtikėtinai didelius vargus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pats J.-B. Tavernieras buvo sudraskytas laukinių šunų, karalius Liudvikas XIV bei Marija Antuanetė sulaukė viešos egzekucijos, Rusijos princas Ivanas buvo nužudytas.

 

Sklandė kalbos, kad Vilties deimantą saugiai gali nešioti tik turintys tyrą širdį. Paskutinis deimanto savininkas Harry Winstonas deimantą padovanojo vienai institucijai 1985 metais ir nuo to laiko į brangakmenį gali pasižiūrėti visi norintys. Kalbama, kad vyras išsigando tragiškos lemties, todėl suskubo deimantą paaukoti, o ne parduoti.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite