Žiauriai išžudyta civilizacijos nemačiusi ir džiunglėse gyvenusi gentis

gentis-dziungleseTyrėjai skelbia, kad Brazilijos teritorijoje esančiose Amazonės džiunglėse aukso ieškotojų buvo užklupta ir žiauriai išžudyta civilizacijos nemačiusi vietos gentis.

 

Didžiulius plotus užimančiose džiunglėse Brazilijoje vis dar apstu žmonių, kurie neturi nieko bendro su su dabartine civilizacija ir gyvena taip pat, kaip ir jų protėviai prieš šimtus metu – jie gentimis buriasi kaimelius, glaudžiasi savo suręstose pašiūrėse, valgo tai, ką duoda gamta – maisto susimedžioja ar prasimano kitais būdais.

 

Pirmykščius žemės gyventojus primenantys žmonės gana jautriai reaguoja į bet kokius civilizacijos ženklus: pavyzdžiui, kartą jie iš lankų šaudė į praskrendantį mažą lėktuvėlį.

 

Šios gentys yra saugomos valstybės, tačiau ne visada pavyksta jas apginti nuo žmogaus, gyvenančio pagal dabartinius standartus.

 

Džiunglių gyventojus ginančios organizacijos „Funai“ atstovai šią savaitę pasauliui pranešė kraupią žinią – neseniai netoli sienos su Kolumbija buvo surengtos vienos genties narių, paupyje ieškojusių maisto, skerdynės, su 10 žmonių itin brutaliu būdu susidorojo džiungles tyrinėję aukso ieškotojai.

 

Tai paaiškėjo atsitiktinai, kai aukso ieškotojai apie šias skerdynes prabilo viename bare.

 

„Tai buvo šiurkščios baro kalbos, jie gyrėsi savo poelgiu. Sakė, kad nužudytųjų kūnus sukapojo gabalais ir sumetė į upę.

 

Yra daug tokio jų poelgio įkalčių, tereikia juos įrodyti. Apie tai informuota policija, pradėtas tyrimas“, – pasakojo „Funai“ koordinatorė Leila Silvia Burger Sotto-Maior.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pabrėžiama, kad žudynės rugpjūčio mėnesį įvykdytos valstybės saugomame Javari rezervate, o aukso ieškotojai tikina, kad susidūrę su genties nariais jie kitos išeities neturėjo – esą situacija buvusi tokia, kad žudynės buvo neišvengiamos.

 

„Jei ne mes juos, tai jie mus“, – esą sakę įtariamieji.

 

Daugiau tyrimo detalių neatskleidžiama. Jam vadovaujantis prokuroras Pablo Luz de Beltrand’as priminė, kad tai jau antrasis toks atvejis šiemet.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Panašios žudynės regione įvykdytos vasarė, byla dar nebaigta tirti. Iki tol nieko panašaus čia nevyko“, – sakė tyrėjas.

 

Visame pasaulyje civilizacijos nepaliestus žmones sauganti organizacija „Survival International“ perspėja, kad tokios žudynės reiškia etninių grupių naikinimu, mat 10 žmonių sudaro nemažą dalį nedidelės genties.

 

Dabartinės civilizacijos nemačiusių genčių šiandien galima sutikti ne tik Amazonės džiunglėse, bet ir Indijos vandenyno salelėse, kai kuriuose Afrikos regionuose. Šiuolaikinio pasaulio atstovų susidūrimai su jų nariais neretai baigiasi tragedijomis.

 

Šaltinis: tiesa.com

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite