Trys garsiausi pasaulyje laivai vaiduokliai

laivai-vaduokliaiJūrų platybėse tvyro gausybė neatrastų paslapčių. Ten dingo nesuskaičiuojamas skaičius laivų. Tačiau ne visi laivai pradingsta visam laikui… Žemiau pristatome trys garsiausius pasaulyje laivus vaiduoklius, kurie net ir praėjus šimtmečiams vaidenasi jūreiviams.

 

Skrajojantis olandas

 

Tai vienas labiausiai pagarsėjusių laivų vaiduoklių. Tai XVII amžiaus olandų pirklio brigantina, plaukiojanti iškeltomis burėmis, kai nėra jokio vėjo, ir kartais gaubiama blausios šviesos. Anot legendos, laivas pateko į bėdą, bandydamas apiplaukti garsųjį pavojingąjį Gerosios Vilties kyšulį (Pietų Afrika).

 

Kai kurie tvirtina, kad kapitonas H. Vanderdekenas tyčia atsisakė plaukti į saugų uostą, kiti teigia, kad taip pasielgė dėl audros. Daugelis kalba, kad jis šventvagiškai davė priesaiką, kad apiplauks iškyšulį iki paskutiniojo teismo dienos. Atrodo, jog jis vis dar tebesistengia tai padaryti. Kartais bando plaukti greta kitų laivų, kad perduotų laiškus, bet nė vienas, kuris juos priimtų, neliktų gyvas. Pamatyti pražūtingą laivą, yra bloga lemiantis ženklas.

 

Regėjimai užfiksuoti daugelio laivų laguose (laivo greičio matuokliai). Švyturio, stovinčio ant iškyšulio kranto, prižiūrėtojai matė šmėstelėjusį laivą. Žymiausi regėjimų liudininkai yra šie: britų princas Jurgis, vėliau tapęs karaliumi Jurgiu V, Nikolas Monseratas – knygų “Negailestinga jūra” ir “Kapitonas” autorius, taip pat kapitonas Frederikas Mariatas – knygų “Naujojo miško vaikai” ir “Laivas vaiduoklis” autorius.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Skeletų laivas

 

“Libera Nos” yra dar vienas olandų pirklio vaiduokliškas laivas, kuris pasirodo nežinia iš kur ir plaukia visu greičiu iškeltomis burėmis. Kiekvienas įgulos narys, taip pat ir kapitonas, stovintis prie šturvalo ir budriai stebintis įgulą, yra skeletai.

 

Kaip ir “Skrajojantis olandas”, šis laivas yra vienas iš daugelio “nubaustų laivų”, pasmerktų amžinai plaukioti vandenynais, – arba iki tol, kol laivo įgula pradės apgailestauti dėl savo nuodėmių ir mels Dievo atleidimo. “Libra Nos” žodžiai reiškiantys “išlaisvinkite mus”, gali būti ne kas kita, kaip tiktai desperatiškas maldavimas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Palatino šviesos

 

Palatino šviesos matomos tarp Bloko ir Rodo salų rytinėje JAV jūros sienos pusėje. Jos ryškiai švysteli ir pradingsta jūroje – tarsi laivas būtų užsidegęs ir nuskendęs.

 

1738 metais laivas, plukdęs emigrantus iš Palatino (tuo metu Vokietijoje vadinto Reinlandu), atsitrenkė į salos uolas. Tai, kas nutiko po to, sukėlė daug diskusijų. Vieni sako, kad keleiviai buvo išgelbėti, kiti – kad jie buvo nužudyti vietinių salos gyventojų, kurie vėliau laivą sudegino.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite